Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kate Burkeová (Katie Holmes) je pod stupňujícím se tlakem, aby už konečně dokončila studia na prestižní univerzitě a nastoupila jako konzultantka ke známé firmě. Kate se však ještě nedokázala vyrovnat s láskou k Embrymu, která před dvěma lety náhle skončila poté, co mladík záhadně a beze stopy zmizel. Stopa už je značně vychladlá, ale detektiv Wade Handler (Benjamin Bratt) se přesto vydá do vysokoškolského kampusu a snaží se získat alespoň střípky informací o mladíkově životě. Embry se však nečekaně vynoří právě ve chvíli, kdy se Wadeovi podaří vytrhnout Kate z apatie a probudit v ní nové city. (HBO Europe)

(více)

Recenze (38)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stephen Gaghan .. Bídný, žánrově rozkouskovaný film. Krása Katie Holmes není kdovíjaká, ale vedle úrovně jejího herectví je i tak dominantní. Stephen Gaghan není dobrý režisér, mnohem lépe mu jde psaní, ale v tomto případě nelze pochválit ani jeho scénář. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl naprosté hlušiny, která se v poslední pětiminutovce pokusí zmátořit do podoby snesitelného filmu. Snaha na poslední chvíli k tomu logicky nestačí, ale zároveň mi zabraňuje Opuštěnou odstřelit do nejnižších pater hodnocení. Scénář nicméně obsahuje plno flashbacků, které buď nedávají smysl nebo jsou na sebe naházeny bez ladu a skladu, nelogicky jednající postavy a samoúčelné scény převlékající se Katie Holmes, která mi po celou stopáž vnukala myšlenku, proč že se upsala zrovna tomuto projektu. S tak tak fungující pointou byl tenhle mysteriózní pokus od začátku odsouzen k zániku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V Dawsonovom svete som zbožňoval kočku s nenapodobiteľným kukučom, Katie Holmes a režírujúci scenárista Stephen Gaghan (Oscar za scenár k TRAFFICU) vie dať dokopy audiovizuálne podmanivé obrázky. Lenže - scenár je taký nudný a záver taký absurdne vykonštruovaný, že už to ani nie je vtipné. Biedny, ospanlivý dej je plný podozrivých postáv, nekonečných retrospektív a nenápadných indícií, vedúcich k rozuzleniu zločinu, ktorý vlastne možno ani neexistuje. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/411/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako jeden z dalších náhodně geniálních guilty pleasure zážitků, ale ta parádně nenucená snově bizarní atmosféra se brzy vytratila ve prospěch chtěného neumělého budování tuctového krimi hororu. Doufám, že se někde udělují ceny za počet přívlastků v souvětí, protože bych ráda nominovala první větu komentáře. A přitom by nejspíš stačilo odebrat tak 70 % procent všeho slovního vysvětlování, vystřihnout všechny scény probouzení ze spánku a přidat víc emocí přetavených v němé, ale výmluvné scény jako byla ta halucinogenní blikací párty s oknem do minulosti. Potom by to mohl být brilantní kousek do archivu filmového kultovního podsvětí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to taková žánrová směska od thrilleru přes melodrama až po kriminálku, jenže s tím problémem, že je to od každého trochu čili vlastně nic pořádně. Scénář má sice pár zajímavých nápadů, kamera pár zajímavých záběrů a ani režie není úplně špatná, ale na průměr to není. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 3/10/// +obstojná hudba, pěkná Katie, zajímavý Benjamin, závěr -nuda, nevýrazná Katie, podivný příběh, zase nuda, hodně tmavý obraz a celé je to zvláštní/// Ale jak by někteří z vás řekli, ten závěr filmu rošku pomohl, přesto je to celé takové nevýrazné, mdlé a zbytečné. Existuje spousta lepších filmů,lepších a hezčích hereček a kvalitnějších režisérů./// Celkem 36%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dlouho se to tvářilo jako něco mezi romantickým dramatem a kriminálkou, ale nejspíš to měl být thriller. A dokonce s velkou „pointou“! Režisér skáče v čase všemi směry a kromě reality nám předkládá i sny a halucinace. Katie Holmes sice vypadá pěkně, ale o jejím hereckém nadání mám ještě větší pochybnosti, než ohledně pointy této ptákoviny. A to už je vážně co říct. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film s ještě zvláštnějším koncem. Nemohu říct, že bych se nudil, nepostrádalo to napětí. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

1 hviezdicka za pekne tvaricky nieco-ako-hercov, 1 za to, ze mi doslo, aka bude pointa az niekde v polke filmu... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Výrazne ponúkaný film, v ktorom máte mať všetko to čo mali snímky typu ŠIESTY ZMYSEL alebo TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN. Dej plný napätia, komorného, ale pútavého rozprávania a záverečný zvrat. Ale len máte. Opak je pravdou. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Chvilemi zmatene, rekla bych, ze i nefer vuci divakovi, kdy jsou sceny, co Kate udajne videla. Pointa je dobra. Urcite nadprumer, ale zas tolik me to neoslovilo. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé drama. Mělo to určitou myšlenku, která se pomalu vyvíjela k očekávanému konečnému řešení. Nijak moc nepřekvapí, ale ani nezklame.. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

V první řadě perfektní casting. Charlie Hunnam byl před tímhle filmem nikdo a ve své roli byl perfektní. Katie Holmes dostala dost prostoru a ukázala, že nejen skvěle vypadá, ale i hraje. Scénář je výborně napsaný a bravurně zrežírovaný. Mírně se střídají žánry, atmosféra správně houstne a graduje. Napínavý závěr a dobrá pointa. Film mě v ničem nezklamal a rád jsem se na něj díval i podruhé. ()

TO odpad!

všechny recenze uživatele

to bylo strašný, celej film jsem se přemáhal abych neodešel a čekal jsem na velkou pointu, ta však zklamala nejvíc, a tudíž nevidím důvod proč na tenhle neskutečně slaboučkej thriller vůbec koukat. Takhle áčkovej film přece nemůže vypadat. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Sakra o čem to bylo? No prostě hrůza, ani Katie Holmes to zachránit nemohla, protože to je herečka, která je podle mě schopná zahrát jenom v seriálech jako je Dawson, protože tam vlastně žádný extra herecký výkony předvést nemusí... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Katie (Katie Holmes) by mohla být obyčejnou vysokoškolačkou - kdyby se okolo ní neděly podivné záležitosti. Její přítel, volnomyšlenkářský Embry se záhadně ztratil, a nikdo netuší kde by se mohl skrývat. Katie má sice pocit, jako by jej občas vídala, ale nikdo jí to nevěří. Ani její kamarád Harrison, ani vyšetřovatel Embryho zmizení, detektiv Handler. Ale když zmizí i Harrison, začíná detektiv odhalovat, v čem tajemná zmizení vězí .. Když jsem tento film viděl před lety poprvé, a vůbec se mi nelíbil, říkal jsem si, že se mi možná jen netrefil do nálady. Tak jsem mu dal ještě druhou šanci - a musel jsem z mého hodnocení ještě hvězdičku ubrat. Sice později Gaghan ukázal, že umí napsat zajímavý a poutavý příběh - ale u Opuštěné se mu to dvakrát nevyvedlo. Svůj podíl na tom má i Katie Holmes, kterou od jisté doby nikterak nemusím (co si vzala Cruiseho a začala si hrát na velkou hvězdu), ale hlavně velmi nudný (a také zamotaný) scénář.. ()

Reklama

Reklama