Reklama

Reklama

Guns N Roses: Live at the Ritz

(koncert)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Koncert této známé skupiny se odehrává v hotelu Ritz v New Yorku. Byl uskutečněn 2. února 1988. Přestože kapela zde vystupovala vícekrát, toto představení bylo jedním ze zásadních koncertů rané éry Guns 'n Roses. Skupinu tehdy tvořili členové: Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Izzy Stradlin a Steven Adler. Na tomto koncertě, mimořádně v klubové atmosféře, byly uvedeny písně z čerstvě vydaného debutového alba Appetite for destruction. Na poměrně malém pódiu, bez výrazných jevištních efektů a doprovodných instrumentalistů hudebníci zahráli písně jako Sweet child of mine, It's so easy, Welcome to the jungle, Nightrain, Rocket Queen, My Michelle, ale i skladby, které se objevily až na pozdějších albech. Těmi byly např. coververze písně Knocking on heaven's door od Boba Dylana nebo "stadiónový" hit Paradise city. (Zakk)

(více)

Recenze (14)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani neřekl, že v klubu, kde se tento koncert odehrává, se dá vytvořit tak vynikající atmosféra jaká se této legendární partě povedla. Skupina tu vystupuje krátce po vydání legendárního a dnes kultovního alba Appetite to destruction, kde se objevily hity jako Welcome to the jungle, Nighttrain, Rocket Queen či geniální "vybrnkávačka" Sweet Child o´mine. Dále zde zahráli i písně, které byly zařazeny až na jejich pozdější dvojalbum User Your Illusion, které doprovázelo jedno z nejdelších a nejúspěšnějších Tour na světe, trvalo neuvěřetelných 28 měsíců. Skupina je zde ještě v původní sestavě, takže i Steven Adlerem, kterého kvůli problémům s drogami poté nahradil bubeník Matt Sorum a bez Gilbyho Clarka, který nahradil duši Guns ´N´ Roses Izzyho Stradlina. Zážitek a jeden z koncertů, který si vždy rád pustím. Doporučuji všem příznivcům rocku....... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Axl a jeho partička dá se říci zamlada. A kurevsky to šlape! Ať už to je baladické Knocking on Heaven´s Door nebo rocková megapecka Welcome to the Jungle! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je výborný záznam koncertu z doby, kedy chalani z americkej kapely Guns´n´Roses mali ešte gule a nekompromisne hrali ten svoj energický heavy hard rock. Ešte neboli vykastrovaní mainstreamovým show biznisom. Druhého februára roku 1988 to roztočili na plný výkon v new yorkskom hoteli Ritz. Bola to vymakaná hard rocková jazda, na ktorej sa Guns´n´Roses predviedli v najsilnejšej zostave: Axl Rose - spev, Slash - gitara, Duff McKagan - basgitara, Izzy Stradlin - gitara, Steve Adler - bicie. ***** ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Sen každého rockového fanouška. Naprosto geniální koncert bez miliónů diváků, kdy Axl ještě neměl potřebu provádět raketové oblety pódia. Welcome to the Jungle má v sobě neskutečnou energii. Všechno má styl. Axl i neustále flegmatický Slash kašlou na otravné fanoušky a všechnu agresi dávájí do svých songů. Nepopsatelná atmosféra z Appetite alba, které ještě nebylo vystavené takové pompéznosti jako jejich pozdější Use your illusion. Plus úžasná předělávka Mama Kin od Aerosmith. Takhle vznikají legendy. ()

Zakk 

všechny recenze uživatele

Ten hňup, co psal k tomuhle koncertu obsah (viď Zakku), by si měl nejdřív ověřit fakta. Song "Paradise city" je regulérní hit z alba Appetite for destruction. Jinak, co dodat? Ačkoli mám raději zlatou sestavu 1990 - 1993, musím uznat, že i Adler za bicíma válí, a že bez nakrucujících se backgroundových vokalistek, doprovodných instrumentalistů, vizuálních efektů a monstrózního pódia, se vystoupení klidně obejde. Axl, tehdy ještě bez úchyláckejch elastickejch šortek, je kvůli mrňavýmu pódiu a mikrofonu na šňůře, nucenej zkrotit svoje bájné sprinty, které později předváděl na UYI tour, na pouhé pošoupávání se a jeho specifický snake dance. Při koncertě docela vřele komunikuje s publikem a nešetří úsměvy. (To se nedalo říci o následujících koncertech, kdy fanoušky častoval nadávkama, nastupoval a končil kdy se mu zachtělo, případně se vůbec nedostavil apod.). Tady klape všechno jak má, rock n roll jak řemen, absolutní profesionální výkon, a to ani nechci vědět, co chlapcům právě všechno kolovalo v krvi. Během koncertu na scénu párkrát pronikne nějaká ztřeštěná fanynka, ale kapela jede bez prodlev. Během "Paradise city" je Axl stažen mezi fanoušky a Slash ležící na podlaze, robí geniální sólo. Jakmile se od fanoušků podrápaný Axl dostane na pódium, normálně pokračuje ve zpěvu, přestože by je za to kartáčování mohl s klidem poslat do prdele. Zamrzet snad jen může fakt, že koncert je dost krátký. Ale vzhledem k představení debutového alba, je tato skutečnost zcela pochopitelná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zamlada, kym v Guns boli Slash, McKagan, Matt Sorum ..... tak sa ta hudba dala aj pocuvat ...... Guns v ich najlepsom zlozeni boli kedysi za kult. Kedysi. 95 % ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Senzace, takovej nářez, tolik energie! A takové souznění! Můj oblíbený záznam. I když tam logicky chybí pecky, které ještě nebyly napsány nebo nahrány, na ty se koukám na koncertě v Tokiu 1992, takové Knockin´on Heaven´s Door je famózní nebo Paradise City se Slashem běhajícím mezi lidmi! Ale zase je tam na rozdíl od Tokia Izzy Stradlin! Velká škoda, že odešel a že se nakonec rozpadli! To, co hraje dneska už nejsou Guns...Viděla jsem v listopadu Slashe ve Vídni a přestože je Myles Kennedy úžasný, písničky od Guns nemají tu šťávu. Ale musím říct, že jsem viděla i koncert Guns z Londýna a Slash to teda dělá líp. Na rozdíl od Axla je pořád ještě sexy:-) ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Nemám - kromě PARADISE CITY, trochu náhodně vzniknuvší super odrhovačky SWEET CHILD O' MINE a pár přejatých songů typu KNOCKIN' ON HEAVEN'S DOOR - moc rád tyhle heavymetalové začátky GUNS N' ROSES. Zároveň bych byl ale velice nerad, kdyby je z míst, kde je v zaplivaných čosích LA poslouchalo zhruba 30 lidí (Je mi jasný, že dneska šla spousta lidí na AC/DC [c] Slash), časem nevynesly na světlo, protože by byl tento mrzkej svět ochuzen o spoustu balad, které z celé tvorby GNR řadím nejvýše. Kapela, která ještě rok před tímto koncertem přebývala různě na hajzlech nebo u zazobaných striptérek (protože to bylo nejlevnější) a pochlastávala víno chudých Night Train (protože to bylo opět nejlevnější), které jim dodávalo nezbytné promile a živiny, tak mohla zapracovat mj. na geniálním dvojalbu USE YOUR ILLUSION. ()

snakepit 

všechny recenze uživatele

Kocert Live at the Ritz z roku 1988 zachytáva kapelu ešte v pôvodnej zostave, tesne po vydaní ich megaúspešného a dnes už kultového albumu Appetite For Destruction. Kapela mala najväčšie koncerty na vypredaných štadiónoch ešte len pred sebou, Axl mal o 20kg menej ako dnes, bubenník Steven Alder na tom ešte s drogami nebol až tak zle, aby ho museli z kapely vykopnúť, Izzy mal ešte z ich spoločného úspechu radosť a Slash s jeho Les Paulkou a cigaretou v ústach dával jedno sólo za druhým akoby to bola samozrejmosť. Koncert sa síce odohráva v klube a zdaleka nie je taký veľkolepý ako z Use Your Illusion Tour, nič to však nemení na tom, že je to parádna živočíšna rock'n'rollová show na ktorej chlapci zo seba vydávajú úplne všetko (pri Paradise City stiahnu fanúšikovia poskakujúceho Axla do obecenstva zakiaľ sa Slash váľa po zemi a mláti do gitary ako šalený :)). Vždy keď si tento koncert pozriem, utvrdím sa v tom, prečo sú Guns mojou láskou na celý život ;) Vrele odporúčam každému GNR fan. ()

HChinaski 

všechny recenze uživatele

Koncert, který zastihl ,,Gunners,, v jejich nejlepší formě. Zkrácený koncert v Ritzu zůstane jedním z největších manifestů Rock ´n Rollu přelomu 80.tých a 90.tých let. Většina ostatních existujících nahrávek GnR je už bez Izzyho Stradlina a Stevena Adlera, kteří museli kvůli problémům s drogami Guns n Roses opustit. Guns n Roses už navždy zůstanou nejnebezpečnější kapelou všech dob. Při tomto koncertu si můžete tuhle legendární sebranku feťáků, egomaniaků a alkoholiků vychutnat na plný k..e!!! ()

Mire

všechny recenze uživatele

Ľutujem času čo som premrdal počúvaním tejto sračky, a ešte viac ľutujem to že sa mi to niekedy páčilo :( ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, GnR v rannom veku "váleli", neskôr celú kapelu rozklepetil Axl. Tento záznam je z koncertíku v klube, kedy to hrali ešte rýdzo rockovo. Dnes je GnR (ak sa to dá nazvať GnR) odpad.. ()

GASTON73

všechny recenze uživatele

01. It’s So Easy 02. Mr. Brownstone 03. Out Ta Get Me 04. Sweet Child O’ Mine 05. My Michelle 06. Knockin’ On Heaven’s Door 07. Welcome To The Jungle 08. Nightrain 09. Paradise City 10. Mama Kin ()

Reklama

Reklama