Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

golfista 

všechny recenze uživatele

Naprosto náhodou jsem v nočních (jak jinak) hodinách shlédl překvapivě kvalitní film o životě v Benátkách v 16. století. Vše se točí kolem krásné kurtizány, která dokáže svou krásu využívat nejen ve svůj prospěch. Bohužel svatá inkvizice přičte jejímu řemeslu morovou ránu a Benátky musí ukázat, jak na tom je morálka vysoce postavených senátorů. Pro mě naprosto neznámá Catherine McCormack je v hlavní roli naprosto úchvatná a Rufusu Sewellovi i kladná role sedne :) Možná to není úplně plné hodnocení, ale tak 90%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Benátky, někdy šedivé, zatuchlé, ponuré. Tady majestátní, rozkvetlé, prosluněné, viděné jakýmsi zlatavým filtrem hrají v tomhle okouzlujícím filmu o "jiném" pohledu na nejstarší řemeslo spolu s krásnou jak z obrazu vylouplou Catherine MacCormack hlavní roli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobové Benátky 16. století a jejich atmosféra je zde krásně ztvárněna. Spolu s příběhem, který sice působí romanticky až běda. I tak ale ve správnou chvíli umí udeřit dobrým momentem, který musí ocenit i chlapská populace. Třeba to, že Catherine McCormack je fakt super kost, umí hrát a navíc jsem o ní snad nikdy neslyšel. Už to si myslím za povšimnutí rozhodně stojí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Být kurtizánou není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Vědět jaký oční kontakt nahodit, aby dotyčný pochopil úmysly takové ženy, k tomu je zapotřebí asi dlouho sedět u zrcadla a trénovat i když.........co si budeme povídat. Kdybych si nepřečetla, že je to životopisný film, tak mě to vůbec nenapadne. Spíš bych ho brala jako vymyšlený, dobře scénáristicky a režijně zpracované romantické drama. Já jsem si osobně vychutnávala každou chvilku s Catherine a Rufusem, pro kterého mám slabost. Nečekala jsem mnoho, dostala jsem daleko víc. Milé překvapení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kurtizánou jako máti, chvěl se láskou klitoris, kromě srdce mohu dáti, i muňky, tripla, syfilis. Osud bodá ostřím dýky, na kunčafty žárlení, vhodné místo Angeliky, ke kupě prádla žehlení.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nádherná Catherine McCormack si doslova krade celý film pro sebe, ale nevadí mi to ani trošku. Její strhující kreace nedobrovolné kurtizány je nezapomenutelná. Na diváka spustí doslova smršť emocí a hereckých kreací, díky kterým se řadí mezi absolutní herecké elity. Nejsou zde velkohubé dekorace, monumentální výprava, ani dvacetimilionoví herci. Avšak všechno sedí skvěle i s minimálním rozpočtem. Děj je poutavě vyprávěný a "nejstarší řemeslo" je divákovi výtečně podané na půli cesty mezi komedií a dramatem. Skvěle dávkované, skvěle zrežírované. Bravo, fantastická podívaná. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné kráse se nedají upřít úžasné kostýmy, slušně vykreslená atmosféra doby, ale také chytlavost příběhu kurtizány, která se díky svému "umění" stala velice uznávanou osobou Benátek. Jak už to ale v životě bývá, každá mince má i tu druhou stranu, která dodává tomuto filmu v poslední části správnou dávku napětí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Malebný film plný zidealizovaných nádherných Benátek. Příběh je nejen romantický a pikantní tím, že pojednává o slavné kurtizáně, ale hlavně je o lásce - jak duchovní a vznešené, tak smyslné, stejně jako zrazené nebo ukřivděné. A také o cti - ženské i chlapské. Catherina McCormack je nádherná, Rufus Sewel mi malinko nesedl. Ale celkově radost pohledět. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása Catherine McCormack sa mi síce nepáčila tak veľmi ako v Statočnom srdci, ale stále mala tej krásy a šarmu na rozdávanie. Všetky scény s ňou a Rufusom Sewellom boli jedna veľká lahôdka. Myslím, že ide o celkom pekné romantické spracovanie životného príbehu tejto slávnej benátskej kurtizány. 70/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Která dívka by se po tomto zromantizovaném pohledu na nejstarší řemeslo nechtěla státi konkubínou? Příjemný kostýmní spektákl je zakončen až nepříjemným happyendem. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Občas se to stává....pustíte si snímek, aniž byste věděli o čem že bude, bez nějakého většího očekávání, abyste posléze byli několikanásobně odměněni a příjemně překvapeni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá! Krásná Catherine McCormack jako kurtizána Veronica Franco podává naprosto ODZBROJUJÍCÍ výkon. Kdo by to před shlédnutím snímku čekal ( já tedy rozhodně nikoliv ). A Ikdyž pánové Sewell a Platt nepodávají vůbec špatné výkony ( ba právě naopak ), přesto zůstávají ve stínu Catherine a je to právě ona, kdo táhne tento snímek. Když se k tomu přidá opravdu promyšlený příběh zasasený do Benátek 16. století, povedená ( jednoduchá ) výprava, kostýmy, to vše doplněno o líbivý hudební doprovod vychází mi z toho ( i s přihlédnutím k té pozitivní náladě, kterou ve mně snímek vyvolal ) překvapivě vysoké hodnocení, 4+ 1/2* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch církevních opičáren, tak mi ten fraškoidní konec nevadil. Ostatně byla to slušná parodie na politiku. Jinak spokojenost – vtipná romance ve stylu Casanovy s okouzlující Catherine McCormack v hlavní roli. Nadprůměr. A ty, komu není z crkvního vymývání mozku na blití, zaručeně potěší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je Catherine McCormack ešte krajšia, ako v Braveheart a jediný film, v ktorom nie je Naomi Watts krásna, ani sympatická. Konverzačná dráma, odohrávajúca sa v krásnych benátskych exteriéroch nemôže sklamať žiadneho priaznivca kostýmových historických drám. Tento film je z tohto subžánru jeden z mojich najobľúbenejších. To vzhľadom na tržby nebol nikde okrem USA distribuovaný? No dosť hanba. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné, podobných filmov sme videli už veľa, to by nevadilo, ale tento skoro ničím nezaujme.Pravda iba ak tým ako sa z toho Rufus Sewell snaží urobiť film, ktorý si zapamätáme, a to sa mu teda darí. Okrem neho ako svetlého hereckého bodu, nás zaujme naozaj krásna Catherine a možno zaujímavá poézia. Troška by som film skrátila, lebo od tej veľkej lásky, ktorá je nám preukazovaná, prechádzame k toľkým udalostiam, že pomaly sa človek prebúdza z opojenia, ktoré cítime pri romanťákoch. Celkovo to nebolo zlé, ale od filmov podobného formátu, kde nie je všetko iba o tom, kto je aký pekný, ale aj o tom, ako sa ľudia dvoria(dvorili, kedysi), očakávam viac. Viac romantiky som cítila aj pri slečne Marplovej( a to je už, čo povedať). No, hudba a hlavní hrdinovia sú výborní, tak je to asi na takých 55% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neočakával som, že ma táto romantizujúca životopisná dráma zaujme a nebol som prekvapený. Filmy tohto druhu som spravidla pretrpel bez toho, aby som si na druhý deň spomenul o čom boli. Nadchýnať sa krásou predstaviteľky, koloritom Benátok a pokrytectvom, ktoré kráča naprieč dejinami sa mi nepodarilo, takže prajem všetkým obdivovateľom tohto filmu, aby ich dojem nebol ničím skalený. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

I když příběh není bůhvíjak originální, film zachraňují skvělé herecké výkony. Hlavně Catherine McCormack mi svým zjevem i výkonem připomínala Cate Blanchett. Pánové Sewell, Platt a Krabbé ovšem nezůstávali moc pozadu. K tomu dobrá výprava, kostýmy, zručná režie, příjemné překvapení. ()

zahadna 

všechny recenze uživatele

V Benátkach, meste radovánok, hriechu a kurtizán, žila v 16.storočí aj nebezpečne krásna Catherine McCormacková, preto ju mnohí nenávideli a chystali jej pomstu.Pekná americká romantická a nebezpečne príťažlivá dráma. ()

Reklama

Reklama