Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

klida 

všechny recenze uživatele

"Staneš se kurtizánou, jako byla tvoje matka." Ach jo, jsem se nechal zlákat filmem z „prostředí kurtizán“ a neodradil mě – i když měl - ani žánrový popis romantický/drama, což je asi nejhorší varianta na světě. Ze začátku jsem byl až překvapen, že se to „docela dalo“. Pak ale přišlo tolikrát omleté téma zakázané lásky a od toho momentu jsem se nepřestal nudit, nevytrhla to ani několikrát svlečená, avšak nepříliš atraktivní, Catherine McCormack. Vlastně k žádný postavě jsem si nedokázal vytvořit nějakej vztah, Sewell je nesympatickej, a tak nejzajímavější postavou je Maffio (Platt). Když se ke slovu dostala inkvizice, čekal jsem, že to Herskowitz zakončí někde stylově na hranici a ukáže, že církev je hnus, ale on z toho musí udělat takovouhle růžovou knihovnu. Škoda. (24/02/10) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Možno divný, ale predsa len jednoduchý Benátsky svet 16. storočia. Nekomplikované réžia a napriek všetkému pútavý príbeh, kde nič nie je úplne biele alebo čierne. Fantastická, prekrásna a neodolateľná Catherine McCormack, ktorej veľmi dobre asistuje R. Sewell. Niektoré časti („problémy“) príbehu sú aj dnes (veľmi) aktuálne. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobové Benátky 16. století a jejich atmosféra je zde krásně ztvárněna. Spolu s příběhem, který sice působí romanticky až běda. I tak ale ve správnou chvíli umí udeřit dobrým momentem, který musí ocenit i chlapská populace. Třeba to, že Catherine McCormack je fakt super kost, umí hrát a navíc jsem o ní snad nikdy neslyšel. Už to si myslím za povšimnutí rozhodně stojí. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné, podobných filmov sme videli už veľa, to by nevadilo, ale tento skoro ničím nezaujme.Pravda iba ak tým ako sa z toho Rufus Sewell snaží urobiť film, ktorý si zapamätáme, a to sa mu teda darí. Okrem neho ako svetlého hereckého bodu, nás zaujme naozaj krásna Catherine a možno zaujímavá poézia. Troška by som film skrátila, lebo od tej veľkej lásky, ktorá je nám preukazovaná, prechádzame k toľkým udalostiam, že pomaly sa človek prebúdza z opojenia, ktoré cítime pri romanťákoch. Celkovo to nebolo zlé, ale od filmov podobného formátu, kde nie je všetko iba o tom, kto je aký pekný, ale aj o tom, ako sa ľudia dvoria(dvorili, kedysi), očakávam viac. Viac romantiky som cítila aj pri slečne Marplovej( a to je už, čo povedať). No, hudba a hlavní hrdinovia sú výborní, tak je to asi na takých 55% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Malebný film plný zidealizovaných nádherných Benátek. Příběh je nejen romantický a pikantní tím, že pojednává o slavné kurtizáně, ale hlavně je o lásce - jak duchovní a vznešené, tak smyslné, stejně jako zrazené nebo ukřivděné. A také o cti - ženské i chlapské. Catherina McCormack je nádherná, Rufus Sewel mi malinko nesedl. Ale celkově radost pohledět. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama