Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása Catherine McCormack sa mi síce nepáčila tak veľmi ako v Statočnom srdci, ale stále mala tej krásy a šarmu na rozdávanie. Všetky scény s ňou a Rufusom Sewellom boli jedna veľká lahôdka. Myslím, že ide o celkom pekné romantické spracovanie životného príbehu tejto slávnej benátskej kurtizány. 70/100 ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh, nádherná výprava, škoda jen, že v některých chvílích upadá do filosofování a hrdinských proslovů. Možná by bylo i přijatelnější napsat inspirováno skutečným životem Veronicy Franco, než pravdivý příběh V.F., a pak ji obrat o manžela, děti etc. Ale to by se už odchýlili od romantického žánru, který se zas tak nevyvedl. Ano bylo tam pár krásných scén - pohledy do očí, loučení, ale nebyla tam taková, abych si ji uchovala v paměti, nebo si ten záběr chtěla pustit znovu. Zpracování, které rozhodně neurazí, ale až na kostýmy nenadchne. - Po delší době přehodnucuji a přidávám jednu hvězdičku - jsou tam dobré scény tj. momenty, kdy si Veronica drží Marca od těla. ()

Reklama

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický snímek z prostředí Benátek 16. století poutavým způsobem vykresluje lásku mezi mladičkou (zprvu nezkušenou a později profesionálně smyslnou) Veronikou a mladíkem ze zámožné Benátské rodiny Markem. Co k tomuto snímku dodat? Možná jen tolik, že se to v něm hemží mladými a půvabnými děvčaty.. mezi která samozřejmě započítávám nestárnoucí a stále okouzlující Jacqueline Bisset.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobové Benátky 16. století a jejich atmosféra je zde krásně ztvárněna. Spolu s příběhem, který sice působí romanticky až běda. I tak ale ve správnou chvíli umí udeřit dobrým momentem, který musí ocenit i chlapská populace. Třeba to, že Catherine McCormack je fakt super kost, umí hrát a navíc jsem o ní snad nikdy neslyšel. Už to si myslím za povšimnutí rozhodně stojí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Být kurtizánou není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Vědět jaký oční kontakt nahodit, aby dotyčný pochopil úmysly takové ženy, k tomu je zapotřebí asi dlouho sedět u zrcadla a trénovat i když.........co si budeme povídat. Kdybych si nepřečetla, že je to životopisný film, tak mě to vůbec nenapadne. Spíš bych ho brala jako vymyšlený, dobře scénáristicky a režijně zpracované romantické drama. Já jsem si osobně vychutnávala každou chvilku s Catherine a Rufusem, pro kterého mám slabost. Nečekala jsem mnoho, dostala jsem daleko víc. Milé překvapení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama