Reklama

Reklama

Žádná noc není dost dlouhá

(TV film)
  • Velká Británie No Night Is Too Long

Obsahy(1)

Hrdinou vyprávění je Tom Cornish, velmi pohledný mladík, který ať chce nebo ne, vzbuzuje díky svému zevnějšku pozornost a probouzí city. Na univerzitě patřil k nejlepším studentům tvůrčího psaní, ale díky náhodnému setkání, ukradenému polibku a vášnivému vzplanutí Tim vykročína cestu zrady, bolesti a posléze i vraždy. Příběh krutosti, lásky a zničující viny, v němž je jen malá šance na vykoupení, začíná Timovou vášnivou milostnou aférkou s profesorem paleontologie Ivem Steadmanem. Skutečná láska však na něho teprve čeká. Jmenuje se Isabel… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěla vidět především kvůli Marcu Warrenovi. Nakonec to byl ale Lee Williams, který si získal mou celkovou pozornost:) Čím to je, že v Británii se nachází tolik úžasných a rozmanitých hereckých talentů? Z nichž spousta ani není v širokém podvědomí, nejsou slavní, nejsou to "hvězdy" a přece by si kvůli svým výkonům zasloužili stejně tolik pozornosti jako ti nejznámější herci. Nejsou totiž v centru dění, v Hollywoodu. A možná ani nechtějí být. Možná by si Anglie přece jen měla nějaké ty své poklady schovávat a strážit před věčně nenasytnýma rukama "Továrny na sny." Myslím, že právě Lee Williams je jedním takových herců. Zde předvedl vynikající výkon a stačil jen pohled do těch jeho krásných očí a byla jsem lapena:) ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie může závidět: na světě je první queer milostný krimi thriller, který rozhodně stojí za vidění. A není divu, protože toto zdánlivě pomalu plynoucí televizní drama z dílny BBC o "sexuální identitě, věrnosti a vině" je založeno na novele nestorky britské krimi Ruth Rendell (*1930) stejného názvu z roku 1994, kterou s ní pro televizi přepsal britský dramatik Kevin Elyot (*1951). Za literární přínos Rendell se považuje to, že se ve svých dílech nezabývá jen tím "kdo to udělal", ale bohatě zkoumá i "proč". Toho všeho se v téhle úžasné a originální (!) srdceryvné queer krimi (bez ironie, prosím), zasazené do krásné přírody (Aljaška) a zahrané krásnými herci (Lee Williams je Welšan a bývalý model - propracoval se dokonce na obal CD skupiny Suede) dočkáme. Vyzdvihnout si zaslouží i soundtrack, skvěle seznívající s aljašskými masivy. Mínus jedna hvězda za takovou režii-nerežii. A velký, velký dík BBC za film, nota bene krimi, v němž vystupuje gay postava, aniž by se však v příběhu nějak řešila její sexualita. Tématem jsou zde konečně důležitější věci - pocity lásky, věrnosti, viny. A to nejlepší na konec: nikdy nevíte dopředu, všechno je jinak a všechno do sebe přesto zapadá. PS: Čirou náhodou jsem si film dal přesně po roce ještě jenou, neztratil nic a vypíchnout je nutné fenomenální výkon Leeho Williamse, kterému velmi zdatně sekundují všichni ostatní, je to herecký koncert. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Je vidět, že díky citům nědy ztrácíme rozum. Což je škoda. Ale není všem dnům konec... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Kdo ještě neviděl, určitě se podívejte a užijte si velmi dobrý český dabing. Napínavé, překvapivé, gay thriller, výborné herecké výkony. Film odvážný, co se týká erotiky a otevřený sexuálním menšinám. Nemá cenu, abych pokračoval, vše už bylo napsáno a na film se po čase podívám znovu ... 910108 ()

Reklama

Reklama