Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím uřvané fanoušky,kteří jsou schopni se kvůli ubohému sportu prát,zabíjet a podobně.To je podle mě na hranici debility,ale i přes svůj odpor k takovému chování mě film dostal.Sympatické obsazení,strhující atmosféra,plno emocí..dokonce mě to zasáhlo natolik,že na konci mi ukápla nějaká ta slzička.A to se u filmu cení (pokud se ovšem nerozpláčete z toho,jak zoufalé je to dílo:D). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já sám si občas zajdu akorát zafandit na hokej (člověk si zařve, zajásá, zanadává), ale o těch zvěrstvech, které provádějí fanoušci fotbalových klubů v Anglii, se mně může naštěstí jen zdát (ikdyž vlastně proč hledat až v GB, když v naší "slavné" gambrinus lize jsou ostravští či sparťanští "hooligans", že ;-) ). No, snímek mě hodně rychle vtáhl do děje, jasně mi nabídl postavu Američana Matta, kterému jsem hned začal fandit a pak stačilo pár vypjatých scén, rvaček a tenhle film mě začal bavit. V reálu je to samozřejmě ještě o něčem jiném (ne že bych to chtěl někdy zažít na vlastní kůži), ale Hooligans vypráví celkem autenticky o problému přehnaného fanouškovství, kdy už ani o samotný sport nejde (jen o to se ožrat a namlátit si) a vyjma trochu přehnaného a zbytečně natahovaného konce (střihl bych to za scénou, kdy Matt odváží sestru z místa bitky), mohlo to být i hodnocení nejvyšší. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo než jsem se k HOOLIGANS konečně dokopal, ale teď musím říct, že to vážně stálo za to. Wood ze sebe opravdu svižně shazuje Pytlíkovskou image a já jsem tomu opravdu rád. Byla by ho škoda. Jako "bitkař" je perfektní. Lexi Alexanderová se jako režisérka taky pěkně předvedla. Možná až hodně nečekaně dobře. Bitky jsou skvělé, syrové a je z nich cítit potřebná energie, zároveň zvládá i psychologickou stránku snímku a neztrácí příběhovou linii. Co dodat. Jsem rád že jsem se podíval a teď už to kdykoliv udělám rád znovu. W-H-U! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a dostal jsem hodně. Opravdu působivý a zábavný film. Elijah Wood zahrál výborně, možná právě protože se do role rváče typově nehodí. Charlie Hunnam byl taky hustej a typuju že tímhle filmem se prosadí. Nejlepším překvapením ale bylo když na mě z obrazovky vybafla Claire Forlani, kterou já opravdu můžu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prostučký, sto krát videný námet, zasadený do neobvyklého prostredia súperiacich britských "football-fan" bitkárov. Film má v sebe dravosť, bitky sú nakrútené svižne a prehľadne, dramatické vzťahy medzi postavami fungujú, a prítomnosť komerčnejších ikôn Elijaha Wooda a Claire Forlani osviežuje nezávislý tón nízkorozpočtovej produkcie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Alernativní název snímku je „Green Street Hooligans“, pracovně se však nazýval „The Yank". (imro)
  • Elijah Wood (Matt Buckner) je fanouškem fotbalového klubu West Ham United FC. (Wade)
  • Když jde Matt (Elijah Wood) na svůj první zápas West Hamu, je mu řečeno, že hrají proti Birminghamu. V reálu byl soupeřem Gillingham. (don corleone)

Reklama

Reklama