Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (49)

Podfukáři (2004) 

Lidé mají různé vášně a koníčky. Podfukáři vám pěkně (i když místy velmi parodicky) ukážou, jak fungují věci kolem oboru, v němž se pohybuje objekt jejich oškubání. Prodat legendární nápis HOLLYWOOD, jenž stále dominuje oné skále, kterou zná celý svět? Ani to jim nedělá větší problém. Takže až někde potkáte podezřele dobrácky vyhlížejícího staršího pána, blonďatého frajírka, seriozního černocha (ten samozřejmě v rámci politické korektnosti musí být vůdcem party - ale tady vám to fakt vadit nebude), podivně se na vás usmívající kočku a kolem se bude motat ještě jeden týpek, kterého si v první chvíli ani nevšimnete, mějte se na pozoru. Výborný humor, perfektně promyšlené zápletky, tady není co vytknout. Dovolím si doplnit svůj komentář, jelikož už jsem o pár sérií dál. Zatímco nepřítomnost Mickeyho ustáli Podfukáři se ctí (ty díly byly mimořádně zábavné), výměnu Dannyho a Stacey za nové parťáky už ne. Ta dvojice je absolutně nezajímavá, bez jiskry a bez charismatu. Naštěstí scénáře si pořád drží laťku dost vysoko. ()

Série 1 (2004) (S01) 

Seriál jsem vždycky viděl tak nějak náhodně, když jsem byl v hlubokém večeru doma. Takže když jsem teď viděl první díl, překvapilo mě, že ač je úvodníkem do seriálu, tak je o dost chaotičtější než všechna pokračování, kde je člověku po chvilce zcela jasné, kdo je kdo. Ale samozřejmě splňuje všechny atributy seriálu, takže plný počet. ()

Faking It (2004) (S01E02) 

I ten největší a nejdrsnější šetřílek pootevře peněženku, když se může nachomýtnout k oboru, který ho fascinuje. A závěrečná omluva naprosto skvělá. ()

Picture Perfect (2004) (S01E03) 

Tak tento díl by mohl sloužit jako absolutně typický pro celý tento seriál. Je třeba sledovat pozorně, protože tady je to opravdu pořádně překombinované. ()

A Touch of Class (2004) (S01E05) 

Kdybych se rozepsal podrobně, asi by byl můj příspěvek jeden velký spojler. Proto zůstanu u moudra, které jsem si z něj odnesl. První dojem je vždycky přesnější než všechny další :-D Ale pobavilo mě, kterak Albert jakožto jindy spolehlivě vlezlý lovec hejlů u této blondýny se svými řečmi poněkud nepochodil :-) ()

The Last Gamble (2004) (S01E06) 

Takový "Podraz v kostce". Asi zatím nejslabší díl, ta záchrana před britskou verzí pouťového krále Václava Kočky působila hodně nevěrohodně. ()

Gold Mine (2005) (S02E01) 

Tak to bylo o fous. V každé chvíli se může něco podělat a je dobré být na to připravený. Zajímavá exkurze do souboje mezi intuitivní a do detailu promyšlenou strategií. ()

Confessions (2005) (S02E02) 

Tak tady jsem měl docela velký morální problém. Ale co mě pobavilo, byl narychlo sehnaný druhý doktor. Ash si prostě poradí vždycky :-) ()

The Lesson (2005) (S02E03) 

Dosud nejlepší díl (sledováno chronologicky). Vypečené motanice, docela je mi líto, že se nemohu rozepsat, protože už bych prozradil příliš. Takový podfuk pro radost a z celého dílu je to opravdu znát. ()

Missions (2005) (S02E04) 

Další z podfuků pod policejním dohledem, byť tentokrát je to „policejní“ trochu v uvozovkách. V průběhu jsem si říkal, že tentokrát to na pět hvězdiček, nebude, jenže... Co k tomu říci, patří k těm dílům, u kterých se královsky pobavíte v závěru. ()

Old Acquaintance (2005) (S02E05) 

Zde ohodnotím níže než většinu dílů. Zde to bylo pro jednoho z podfukářů trochu osobnější, ale celkově vzato mi to až tak nesedělo. Mám rád, když Podfukáři občas vybočí ze zajetých kolejí, ale tady mi trochu chyběla ta klasická práce. Na závěr si tvůrci tradičně trochu pohráli i s divákem, ale něco tomu chybělo. Tak ať nejsou jen samé čtyř a pětihvězdičky  ()

Eye of the Beholder (2005) (S02E06) 

„Uděláme loupež století a nakonec utíkáme kvůli kradené kreditce…“ V této větě je vlastně skrytá vtipnost a vypečenost celého tohoto dílu. V průběhu jsem si říkal, že nejsem zvědavý na to, kterak tito podfukáři kradou jakýsi diamant z dokonale zabezpečených prostor, spouštějí se na lanech a schovávají se za sochami či v sochách, ale ten závěr to vynahradil. Navíc vše opět pod dohledem policajtky, kterou už jsme poznali v úvodu seriálu. Ale co si budeme povídat, to alibi bylo dost slaboučké (ale na druhou stranu – sloužilo jen k získání času – na co? – to uvidíte). ()

Price for Fame (2006) (S03E01) 

Toto je nejspíše první díl Podfukářů, který jsem kdy viděl. A dodnes možná nejoblíbenější. Tentokrát nebyl nejlepší postavou někdo z naší partičky, ale matka, jejíž názor na raperský talent jejího syna byl neobyčejně střízlivý a realistický a ani tisíc producentů na nablýskaném předávání cen by ji nedokázalo přesvědčit. A to si dali naši podfukáři obzvláště záležet, vše připravili tak dokonale, že by ve svou genialitu musel uvěřit úplně každý. Spousta vtipných hlášek vycházejících z klasických raperských póz, jeden známý vtip natočený v praxi. A úplně na začátku Albertovo šibalské zbystření, když hledal na začátku náhradního hejla (a ten mu doslova vešel sám do náruče). Jednoznačně plný počet. ()

The Henderson Challenge (2006) (S03E02) 

Dannyho akční drobné šejdířství vs. Mickeyho klídek a sázka na jednoho hejla, kterého si šetřil na horší časy. Mickeyho přístup byl samozřejmě více imponující, ovšem Dannyho schopnost oškubat někoho na ulici při jakékoli příležitosti také stojí za obdiv. A v pozadí se směje někdo další. ()

Whittaker Our Way Out (2006) (S03E03) 

Tentokrát se s Podfukáři podíváme na burzu. Podfuk je to geniální, i když jeho zpracování v seriálu trochu pokulhává za jinými. Na druhou stranu zde září Richard Chamberlain. ()

A Bollywood Dream (2006) (S03E04) 

Musím říci, že tento díl mě zas tak moc nezaujal. ()

The Hustlers News of the Day (2006) (S03E05) 

Upřímně řečeno, pokud jde o svět charitativních organizací, tak v posledních letech vyplynulo na povrch o těchto velkoobchodnících s lidským neštěstím (a vykrádačích veřejných peněz a manipulátorech s veřejným míněním) tolik informací, že jsem po celý díl váhal, zda-li mi jsou nesympatičtější ti slizcí bulvárníci anebo celý ten patos kolem té sluníčkářky, co tak strašně chce pomáhat v Africe. Proto je mi tento díl svou vlezlostí absolutně protivný. ()

Law and Corruption (2006) (S03E06) 

Tyto policajtské dvojpodfuky mě prostě baví absolutně nejvíc. A tady se toho muselo ošéfovat opravdu hodně. :-) ()

As One Flew Out of the Cuckoo's Nest, One Flew In (2007) (S04E01) 

Zatímco Mickey si odjel prodávat operu v Sydney, Danny se rozhodl, že předvede neméně vypečený kousek. A i když to zpočátku vázne a partička bez svého detailisty musí hodně improvizovat, má to šťávu. A nakonec se ukáže, že nejgeniálnější návod, jak vyřešit situaci, může být až neuvěřitelně jednoduchý. ()

Signing Up to Wealth (2007) (S04E02) 

Hejl, jak o sobě sám tvrdí, není žádný blbec, a tak se i takový velmistr, jako je Ash, trochu utne, když se musí v zájmu dobře provedeného podfuku ožrat. Ovšem, nebyl by to Danny, aby to jen tak vzdal. Pak je tedy třeba vymyslet, jak to zařídit, aby líná herka zvítězila v dostihu... Kterak takový požadavek pobaví koňáka, který partě pomáhá, patří ke zlatým hřebům dílu. Jo, a do party nám v rámci multikulturní vyváženosti přibude další černoch... ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama