Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele MickeyStuma k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2004) (S01) 

Britská televize BBC přišla na televizní trh s něčím, co tu ještě nebylo. Příběhy profesionálních podfukářů, kteří svými skutky trestají nečestné lidi z řad zbohatlíků. Celá parta je složena zcela korektně co se týče pohlaví, věku, rasy a jejich zaměření. Společně vytvářejí tým, před kterým by se měl každý boháč třást strachy. Vše mají do sebemenšího detailu promyšlené, a při nečekaném vývoji dokáží velmi dobře improvizovat. Každá epizoda má, jak se jednoduše říká, šťávu a styl. Atmosférou se však nejde do napětí, ale stále se drží zábava. Tady se tvůrci trefili skutečně do černého. Opět byla vyplněna díra v seriálovém světě. ()

The Con Is On (2004) (S01E01) 

Úvodní epizoda nám skvostně představuje všechny aktéry podfukářů, jejichž prvotní pohledy do kamery nám dávají jasně najevo, že se před námi vlastně předvádějí a chlubí, jací jsou ve svém podfukářském oboru machři. A ihned nám to také názorně ukáží. Dobře postavený příběh velice odlehčený humorem a zásadovostí, kde ani o hlášky není nouze. Během vyprávění se velmi zajímavým způsobem dokonce dozvíme jejich hlavní zásadu. ´Čestné lidi nepodvedeš. To se nedělá. To je vyloučeno. Naprosto. Jde to jen, když dotyčný chce trhnout něco za nic. A odpověď? Za něco mu nedáme nic.´ Takže zapamatovat. Seriál se touto úvodní epizodou představil nadmíru dobře, čímž dal také najevo, jak to asi tak bude celé vypadat. Je na co se těšit. A jedno moudro z konce děje na konec. -Nejsladší podfuk ze všech je napálit podfukáře, kterej vám skočí na špek.- ()

Faking It (2004) (S01E02) 

´Pravidlo falešné hry: Švindl je třeba maskovat. Odvést pozornost. Mávnutím obytného grifu. Jak prosté. … Jo, a pokud možno sedět vždycky u dveří.´ Tak takhle nás zpočátku poučí Albert Stroller po nakládačce na operačním sále. Prostě vyhrál v kartách a protihráči se to nelíbilo. A v takovémto duchu se nese celý tento příběh. Parta se rozhodne Alberta pomstít a tak se na onoho protihráče zaměří. Což o to, vymyšleno to měli dobře, ale…   Příběh je krapet zábavnější a to hlavně vlivem taneční scény po vzoru muzikálů. Ale jinak tu máme jen další snahu o skvělý podvod a další skvělou podívanou. I druhou epizodou se seriál uvedl velice dobře. ()

Picture Perfect (2004) (S01E03) 

Třetí epizoda potvrzuje základní koncept partičky podfukářů co se týče jejich činů. Škodit jen těm, co si to skutečně zaslouží. Mimo základní podfuk tu je i vedlejší dějová linka o podnikateli coby obětí jednoho z nich, který se tak nezaslouženě dostal do exekuce. Závěr dojme. Jak se říká, do třetice všeho dobrého. Opět pevný scénář, dobře zpracováno, výtečná zábava. Tento seriál je skutečně trefou do černého. ()

Cops and Robbers (2004) (S01E04) 

Čtvrtý příběh je tak trochu o něčem jiném. Partičku podfukářů přijde vydírat bezpečák banky s tím, aby mu pomohli s vykradačem bank. Jenomže když vyjdou na světlo okolnosti těchto činů daného hříšníka, akce okamžitě dostane jiný směr. Za zmíňku stojí podfuk mimo hlavní děj ztvárněný jako klasická němá groteska. Tak tady skutečně palec nahoru. Ani čtvrtá epizoda nezklame. ()

A Touch of Class (2004) (S01E05) 

Ne vždy jde vše hladce. Jak ukazuje pátý příběh, někdy se objeví protivník silnější než si kdo myslí. Mistři švindlu se tentokrát trochu zapotí. Scénář se atmosférou a zábavností nijak nevymaňuje od předchozích a natočeno je to s naprostým respektem. ()

The Last Gamble (2004) (S01E06) 

Šestá epizoda očekávaně ve skvělé formě. Téma: Jak obrat namyšleného boháče pohrdající všechny, co jsou chudší než on. Naprosto dokonale zpracovaný scénář držící se jednoduchosti děje a se zábavnou atmosférou. Zároveň se jedná o poslední v sérii. Hlavní protagonisté se s diváky rozloučí důstojně. Dají radu do života. “Díra na trhu.” “Chcete zkusit štěstí?” “Hračka když víte jak.” “A když víte?” “Tak si pamatujte zásadu číslo jedna.” “Čestný lidi nepodvedeš!” “To se nedělá!” “Zcela vyloučeno!” “Najděte si toho, kdo chce něco za nic.” “Což půjde snadno.” “A vy mu za něco nedejte nic. ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama