Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele laepus k tomuto seriálu (49)

The Con Is On (2004) (S01E01) 

Skvělý začátek seriálu. Jednoduchý klasický podfuk - nalákat na nějaké investice, jednou nakrmit, podruhé zaříznout. Každopádně ta úplně poslední pointa tento díl dostává opravdu nahoru. ()

Faking It (2004) (S01E02) 

Opravdu odporný hejl, což trochu kazí uvěřitelnost závěru, že by to jen tak nechal být a víc se o to nestaral... ()

Picture Perfect (2004) (S01E03) 

Jeden z mých nejoblíběnějších - zaprvé kvůli Mondrianovi a zadruhé kvůli nádherné brunetmilfce, kterou se rozhodnou oškubat. Jestli se nějaká ženská dokáže vůbec jen přiblížit Jaime Murray, tak je to právě Orla Brady. ()

Cops and Robbers (2004) (S01E04) 

Aneb o síle party. To je asi hlavní poselství tohoto dílu. Že Mickey sice může být Pašák, ale bez ostatních je nic. ()

A Touch of Class (2004) (S01E05) 

Asi nejdramatičtější a nejhlubší díl. Ne vždy se vše povede, jak má. A jako v minulém díle - opět Mickey není ten hlavní tahoun, naopak ten nejslabší článek party... a Tamzin Outhwaite je pekelná mrcha. Nebo není? ()

The Last Gamble (2004) (S01E06) 

Dokonce dva hejlové. Každopádně zápletka není nijak nová. Tváří se jako pocta klasického Podrazu, ale je to jeho čistá kopie. Nicméně úplný závěr v letadle a rozlučka je příjemná, zvlášť s vědomím, že ještě je dalších sedm sérií. ()

Gold Mine (2005) (S02E01) 

Hlavní je mít plán B. Souboj Mickeyho s Dannym poprvé. Hejl parádně slizký a takový ten typ, co není vrahoun, takže i závěr co by mohl projít. Navíc trochu historická zápletka a zároveň pomsta za kamaráda. ()

Confessions (2005) (S02E02) 

Místy si až říkám, nakolik to pro Dannyho bylo těžké předstírat, ale plán B nikdy nezklame. Hlavně o něm divák nesmí vědět :) ()

The Lesson (2005) (S02E03) 

Jeden z nejlepších dílů vůbec. Parádně zamotaný až do úplného závěru a asi největší podfuk na diváka, jaký Podfukáři předvedli. A nejlepší hláška: "... ale poslat na něj hned Alberta, to je jako rozbíjet ořech parním válcem." Chudák, na koho byl poslán... ()

Missions (2005) (S02E04) 

Je jasné, že od začátku by se nikdy s policajtkou nespojili, že na ni něco chystají, ale to, co na ni nachystali, je opravdu dokonalý podfuk. Jo a Stacey je snad ještě lepší kapsářka než Danny :) ()

Old Acquaintance (2005) (S02E05) 

Pro mě trošku slabší díl v tom, že dokonale promyšlenou zápletku podfuku na hejla či rovnou několik hejlů tady autoři vyměnili za jednoduchý příběh někdy až zbytečně tlačený na sílu a city a na můj vkus až příliš náhodně improvizovaný závěr... ()

Eye of the Beholder (2005) (S02E06) 

Výborný díl - anglické korunovační klenoty, většina dílu je samotná akce (loupež století), no a ten závěr? Vypéct policajty jejich vlastním večírkem... Samozřejmě dokonale propracované už od začátku a do nejmenšího detailu a ani to pak není příliš nevlastenecké. A závěr série jak má být, to by prostě nebyl Danny :) ()

Price for Fame (2006) (S03E01) 

Krásně promyšlený díl, opět s výborným plánem B. Na plné hodnocení tentokrát jdu i proto, protože nesnáším rap, hiphop a všechnu tu "negerskou" muziku a feeling a tak dál... A tady se celému tomu světu bílých kožichů, zlatých řetězů, hloupých textů, popsaných tepláků, obrovských tenisek, o pětčíselvetších triček a mávajících rukou mohu krásně vysmát :) ()

The Henderson Challenge (2006) (S03E02) 

Další podfuk nejen na diváky, ale i na mnoho dalších... Každopádně souboj Danny Mickey má pro mě jasného vítěze - Dannyho, ale Pašák Mickey je prostě Pašák Mickey. Holt, učitel je učitel. Ale kdo je vlastně v tomhle díle ten učitel? :) ()

Whittaker Our Way Out (2006) (S03E03) 

Příjemné grotesky a další několikanásobný několikavrstevnatý podfuk pana x na pana y. Kdo je pan x a kdo je pan y se musíte podívat. Chamberlain si svou epizodku určitě užil. ()

A Bollywood Dream (2006) (S03E04) 

Protivný odporný hejl, který těží z ponižování lidí. Takoví potřebují co nejvíce oškubat, o to víc mě vždycky štve ten závěr... ()

The Hustlers News of the Day (2006) (S03E05) 

Ze všech 48 dílů je tohle díl (maximálně jeden ze tří pro jistotu) s absolutně nejlepším závěrem. Strefovat se do bulváru? Kéž by všude byli takoví podfukáři, kteří začnou ničit bulvární noviny. ()

Law and Corruption (2006) (S03E06) 

Nejklasičtější díl - policie po nich jde, musí s ní spolupracovat, přesto je jasné, že ji podfouknou, i když je to opět "nemožné". Naštěstí Albert je opravdový král podfuků. ()

As One Flew Out of the Cuckoo's Nest, One Flew In (2007) (S04E01) 

Bez Mickeyho to sice nemusí být pro někoho úplně ono, ale zase se o to víc může předvést šílený Danny. Jeho plány (předbíhám i k dalším dílům) nejsou tak precizní, o to jsou bláznivější, kreativnější a intuitivnější. Tenhle se mi líbí i za závěr, který patří k uvěřitelnějším, kdy hejl po nich opravdu pak nepůjde. ()

Signing Up to Wealth (2007) (S04E02) 

Dostihy jsou oblíbené podfukářské prostředí. Klasika s přemalovaným koněm je tady trochu ozvláštněná a samozřejmě nic nedopadne tak, jak má, když tomu šéfuje Danny. ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama