Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díl který mi neuvěřitelně dlouho utíkal, a vyděl jsem ho až jako poslední. Sice nedosahuje kvalit jedničky která je bezchybáa chybý tu navíc i Bacon který jedničce dodával šťávu. Ale je to takové zábavné béčko, kterýmu bych možná přidal více napětí ale baví téměř stejně dokonale jako jeho o 6 let starší bráška. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Pro mě to má (pa)chuť klasických béčkových filmů z osmdesátých a devadesátých let. Je to poměrně dobře stravitelná blbost která profrčí kolem. Člověk moc nelituje času, pobaví se, někdy se zasměje, ale zas kdyby to nebylo, tak by se nic nestalo. Hlubokomyslný promyšlený příběh tam není, vedlejší postavy jsou jen takovej doplněk v ceně (a potrava) a někdy to trochu kulhá v logice. Čtu tady v komentářích, že rozpočet byl 4 milióny. Jestli to je pravda, tak to teda moc nevypadá a zajímalo by mě, jestli všechno padlo na ten závěrečnej výbuch. Ale zas na druhou stranu jsem to viděl už nejméně třikrát a alergická reakce se nedostavila, takže ten slabší průměr si to uhájí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže sú zo Zeme?“ – „Áno.“ – „Vždy som si myslel, že z vesmíru.“ Škoda, že tvorcovia nezakomponovali Earla (Fred Ward) do príbehu od samého začiatku a hneď ho nedali dohromady s militantným Burtom Gummerom (Michael Gross); je to podstatne výbušnejšia dvojka, ako s tým otravným mladíkom. Ale darmo, pôvabný Kevin Bacon to tiež nie je. A to sa dá použiť na celé CHVENIE II (obskúrny slovenský preklad PRÍŠERY 2: NEČAKANÝ ŠOK odmietam používať). To je už ale to prekliatie dvojok. Moment prekvapenia je fuč a vrátila sa len hŕstka známych postáv, doprevádzaná symbolickými odkazmi na originál ("strihanie"). Plusom svižného scenára je, že postavy to už raz zažili a teda sú sebavedomými protivníkmi kvalitne stvárnených monštier (stvorila ich dvojica Alex Gillis a Tom Woodruff Jr. – VOTRELCI). Nápad s "novými tremorsami" je ale zlý. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bez Bacona už to nemá takový ten správně vtipný nadhled. Animatronika je místy nahrazena vyspělejšíma digitálníma potvorama a moc to teda filmu nesluší. Nejhorší jsou ale scény, kdy všichni jen histerčej, kdy snad každý hraje něco jinýho. A nebo když jsou vážně míněné rozhovory, které jsou příšerně tupé a přehrávané. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal jenom obyčejnej kopírák jedničky. Opak je ale pravdou. Dvojka přináší kromě kupy vtipných scén a situací originální zápletku v podobě další vývojový linie graboidů. Jedničku táhnul především duo Kevin Bacon a Fred Ward. Kevina Bacona zde už bohužel neuvidíme. Naopak se zde perfektně yykresluje postava Burta. V jedničce to byl militantní pošuk. Tady je to zatraceně zábavnej militantní magor. Rád tenhle díl stavim na úroveň originálu. Možná i o chloupek před něj. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Film sa odohráva v Chiapas v Mexiku, jeho najjužnejšom štáte, ktorý je pokrytý džungľou a dažďovým pralesom. Vo filme je však stvárnený ako púšť. (beso74)
  • Keď si Burt na ceste späť potom, čo zlyhalo rádio, robí svoje osobné zápisky, poznamená si čas 19:00 a deň 14. máj. Avšak v tomto čase je v tejto časti sveta ešte stále deň, nie noc. (beso74)
  • Počet mŕtvych vo filme: 3. (beso74)

Reklama

Reklama