Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Recenze (92)

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže sú zo Zeme?“ – „Áno.“ – „Vždy som si myslel, že z vesmíru.“ Škoda, že tvorcovia nezakomponovali Earla (Fred Ward) do príbehu od samého začiatku a hneď ho nedali dohromady s militantným Burtom Gummerom (Michael Gross); je to podstatne výbušnejšia dvojka, ako s tým otravným mladíkom. Ale darmo, pôvabný Kevin Bacon to tiež nie je. A to sa dá použiť na celé CHVENIE II (obskúrny slovenský preklad PRÍŠERY 2: NEČAKANÝ ŠOK odmietam používať). To je už ale to prekliatie dvojok. Moment prekvapenia je fuč a vrátila sa len hŕstka známych postáv, doprevádzaná symbolickými odkazmi na originál ("strihanie"). Plusom svižného scenára je, že postavy to už raz zažili a teda sú sebavedomými protivníkmi kvalitne stvárnených monštier (stvorila ich dvojica Alex Gillis a Tom Woodruff Jr. – VOTRELCI). Nápad s "novými tremorsami" je ale zlý. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jo, tady ještě není moc poznat, že je to další díl. Dobře odehrátý a ani děj není úplně plochej. Zábavička na odpoledne, nic hlubokýho tu ale není (kromě zavrtanejch červů). Celkem i dobrý nápad s pokračováním vývoje. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice už bez Baconova Valentina, ale ještě pořád s Earlem a Burtem! Tohle duo dokáže stále skvěle pobavit, a to i přesto, že se z pokračování vytratil nadhled a drajf jedničky. Navíc asi i zamrzí ona nešťastná transformace Graboidů, na druhou stranu furt lepší, než ta ve trojce. Finále to má však velkolepé. Zajímavý fakt - ačkoliv zde zemřou pouze tři lidé, všechno to jsou Mexičani. Že by úmysl? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Docela nudné pokračování bez Bacona a původního režiséra, zato s podstatně méně nápady a s vydatnou porcí trapného humoru. Vrcholem zoufalství jsou noví graboidi, kteří se mohou pohybovat nad zemí. Tady někdo vůbec nepochopil, v čem spočívá jejich kouzlo - že nejsou vidět. A jako by to nestačilo, naservíroval nám je v odporně počítačové podobě. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Chvění 2 snad v ničem nedosahuje kvalit prvního dílu. Zásadně jsem postrádala Kevina Bacona a onu lehkost a humor, které byly hlavními nosníky úvodního dílu. Zde jsem již po chvíli začala usínat a probíhající děj mi nedal dostatečné podněty, abych měla důvod i otevřené oči sledovat i nadále:) Vtip se objevil i tu, ale celkově tomu chybělo spousta z toho, čím disponoval děj, sestava i humor v Tremors 1. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ma dosť dobre pripravila na toto pokračovanie. Vedel som, že je to mix komédie a horroru, pri ktorom sa nebudem zadúšať od smiechu ani chvieť od strachu. Tak sa i stalo. Sledoval som jedného z hrdinov s úvodného filmu, Earla Bassetta, pri ďalšom dobrodružstve s gygantickými a nebezpečnými podzemnými červami. Tento krát sa však dej presunul z americkej Nevady niekam do Mexika. Earl získal nového mladého parťáka, Gardyho. A ruku ku dielu priložil i militantný fanatik Burt Gummer. Na moje potešenie sa v tomto pokračovaní už neobjavil otrasný Kevin Bacon. Takže sa dá povedať, že som sa bavil rovnako a pri jedničke. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně povedené jako jednička, s tim rozdílem, že se od sebe liší asi jako první dva Vetřelci. To znamená: mnohem víc potvor + mnohem víc akce + nová potvora. Hlášky zůstaly pořád tak vtipný a ten magor z jedničky co byl tak zapálenej do veškerý vojenský techniky je neuvěřitelnej. To se prostě musí vidět. Skoro 5* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vrátili se zpět a mají pořád hlad! O špetku slabší než nepřekonatelná jednička, ale furt dost slušná zábava. Škoda, že Kevin Bacon už se nezúčastnil a celkově to má o něco menší drajv než první díl, ale jenom o fous. Já se i tady solidně pobavil a z nostalgie ještě dám ty slabší čtyři hvězdice.70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla opravdu super, dvojku jsem měl ale problém dokoukat. Vůbec mě to nebavilo - zdlouhavé, nudné, blbé. 20% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednička super, dvojka dostačující. Chcete-li přepnout do módu minimální mozkové námahy a zamlouvá-li se vám béčková sci-fi plná hnusných podzemních příšer, nadhledu a Michaela Grosse, neboli nejpovedenější variace na Tacklebarryho, tohle je ten pravý film. Hloupý scénář plný klišé už zkrátka musíme brát za samozřejmost.. 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

No, je to o něco slabší než původní díl, ale stále je to moc pěkná komediální akční podívaná s pěkně hnusnými červi. Je příjemné vidět staré známé hrdiny Freda Warda a Michaela Grosse. Trochu mě místy mrzelo, že se červi museli v polovině filmu proměnit. Trochu to ředí tradici snímku. V každém případě jsem se ale opět skvěle bavil. Celkově tak za tři hvězdy, ale dám čtyři s tím, že trojku si budu šetřit na další pokračování. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Země se zachvěla, obrovští červi vylezli na povrch a vrátili se podruhé. Když jednička měla dobrý ohlas, dal se druhý příchod červů očekávat, ale všechno je o dost slabší a lacinější než poprvé. Chybí nějaký moment překvapení, chybí nadhled jedničky, chybí Kevin Bacon a Michael Gross je sice zpátky, ale tvůrci to přehnali a udělali z toho mimořádně "béčkoidní" parodii rádoby protkanou siláckými hláškami ve stylu nabušených akčních filmů. Stylově na to tenhle film rozhodně nemá. Neznámý režisér nebyl důstojným nástupcem slibně svěžího prvního dílu, a kopa kravin v jednom filmu na mě nedělala dobrý dojem. Není toho moc, co bych vyzdvihl a tak jediné, proč film vidět je, že nasadí tempo, které nepoleví. Jinak celkem blbost. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díl který mi neuvěřitelně dlouho utíkal, a vyděl jsem ho až jako poslední. Sice nedosahuje kvalit jedničky která je bezchybáa chybý tu navíc i Bacon který jedničce dodával šťávu. Ale je to takové zábavné béčko, kterýmu bych možná přidal více napětí ale baví téměř stejně dokonale jako jeho o 6 let starší bráška. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mupeti se vrátili. Narostl jim radar, nožičky z KFC a množí se přežráním, a přesto to není taková bžunda jako minule. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Graboidi se vrátili a dokonce se naučili chodit po povrchu, aby si mohli vychutnat čerstvý vánek, poryv větru ve tváři a pohyb travnatými pláněmi Mexika, kde na ně čekají staří známí Burt a Earl, kteří spolu tvoří mnohem zajímavější dvojici, než kterou vytvořil Fred Ward s Baconem v prvním díle. Druhý díl je oproti prvnímu už čistá komedie a je to pro celou sérii rozhodně dobrý tah, protože je to opravdu dobrá zábava. Hlavně když se na scéně objeví militantní blázen Burt Gummer (Pro tyhle zelené mozky mám slabost: Sledge Hammer, Burt Gummer, uživatel Saccard:-). To, že se jedná o video film, si vybralo daň na horších efektech, které ale možná filmu sluší více než profi- efekty z prvního dílu. Poctivé 4* ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než díl první. Michael Gross mě opět naprosto uchvátil a celý snímek dokonale táhne on. Potěšil taky vývin sviňuch což snímků dodává zase něco jiného než první díl. A styl jakým sviňuchy zabíjejí je prostě úžasný ! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl mám docela rád, zde mi chyběla silnější herecká postava, jinak je to prakticky to samé jen o něco větší. ()

Reklama

Reklama