Reklama

Reklama

Příslušník amerického námořnictva Antwone Fisher se kvůli své výbušné povaze a častému prchlivému chování ke svým kolegům i nadřízeným dostává do rukou zkušeného terapeuta Davenporta. Po řadě kárných opatření a trestů jinou možnost, kromě odchodu z armády, již nemá. Fisher netuší, že první krok do doktorovy ordinace znamená vedle cesty k "sebezkrocení" také připomenutí jeho bolestných vzpomínek. Z obyčejného případu se pro Davenporta postupně stává osobní záležitost. Krok za krokem oba postupně odkrývají poněkud složitou Fisherovu minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

T2 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington na pozícii režiséra a debutanta na tomto poste prekvapuje, jeho dráma o Antwone Fisherovi je citovo silná a smutná, aj keď príbeh je značne poskladaný s takpovediac deja vu odbočiek do minulosti podobne za štruktúrovaných do príbehu dá sa to prekusnúť. V hlavej úlohe sa predstaví ešte neokukaní Derek Luke ako Antwone Fisher a svojej postave dáva skutočný rozmer plus ostatný casting nie je vôbec zlý, detský predstavitelia pri spomienkach na minulosť sú viac než vystihnutý podobizni svojho dospelého predchodcu, Washington ako kapitán je fajn a len výborne dopĺňa herecký prejav jeho náprotivku. Návraty do detských čias a spoznávanie útrap malého Antwona sú postupne tak vypäté až sa musíte zamýšľať nad tým čoho všetkého sú ľudia schopný. ║Rozpočet$12,5milionovTržby USA $21,078,145Tržby Celosvetovo $23,367,586 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek o psychologovi a jeho pacientovi, kde postupně odkrýváme život jednoho z nich. Příjemný oddych a režie, která do budoucna může být ještě lepší. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příběh Antwona Fishera - režijní debut Denzela Washingtona, na jedné straně uznávaného charismatického herce, na druhé straně ale - na herce - řemeslníka s přehnaně tvůrčími (rozuměj režijními) ambicemi, který se odvážil režírovat. A dál - film na jedné straně prvoplánově až prostoduše oslavující základní hodnoty amerického života (rodina atd.), na straně druhé však se skutečně zajímavým až dojemným příběhem, na jedné straně Pošta pro tebe navlečená ve vojenské uniformě, na straně druhé skutečně závažné téma pohlavního zneužívání dětí, na jedné straně snímek natočený podle skutečných událostí na základě knihy skutečného Antwona Fishera, na straně druhé stylizovaný mnohdy do scén s až nezdravě americkým patosem... A takhle by se dalo o Příběhu Antwona Fishera přemítat dlouho...a to je škoda... Podobné filmy: Annapolis, Ten nejlepší ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::: Moc krásný a dojemný příběh. Moc se mi to líbilo. Denzel Washington byl, jak vždy, výborný !!! :::::::::::::::::::::::::::::::: ()

movie 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington se toho od řady režisérů za sposuty let naučil asi mnoho, protože svůj debut natočil zručně. Problém je ale v klišovitém scénáři stylu "mentor x učeň", kterému nepomůže ani fakt, že je napsán podle skutečných událostí, ke všemu ještě opravdovým Antwonem Fisherem! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbenec Denzel má na filme dvojité zastúpenie. V obidvoch predvádza slušný výkon, no sám celý film ďalej nepotiahne. Scenár pokrivkáva s nudnými pasážami, ostatní herci sa tiež nejdú pretrhnúť a aj od spracovania príbehu som čakal lepšie finálne vyústenie. Ale možno je len chyba práve samotnom scenáristovi Antwonovi. Myslím možné nepatriční prikrášľovanie. 65%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen si tak říkám, jestli má jeden ze tří nejlepších černošských herců zapotřebí utápět svůj talent v tak neskonalé patetické ptákovině, navíc ji i režírovat. Scénář je to nejubožejší lejno, jaké se může urodit jen v Hollywoodu. Předvídatelné, patosem prolezlé, hloupé, plné klišé a totální vyprázdněnosti. Čekala jsem, že nad rodinnou sešlostí začnou zářit hvězdy, nebo alespoň vybuchne ohňostroj, tato scéna z průměrné mexické telenovely byla vzápětí trumfnuta něčím ještě neskonale blbějším, na pointu nemají ani všechny telenovely seřazené do jednoho tupého šiku. Washingtone, styďte se, ano uniforma vám sluší, ale to přece není důvod, abyste hrál v něčem takto extrémně podřadném. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Zpověď" námořníka svému psychologovi o nelehkém dětství je dobrým základem pro citově silné drama, navíc dle skutečné události. Na hercích je vidět, že se opravdu snaží a chyběl jen kousek, abych měl díky jejich výkonům na krajíčku. K ještě vyšším procentům mi však něco chybělo a nebo bych to napsal jinak...Ale jde o životní příběh a ten si napsat nemůžeme! 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak film hodnotit. Je velmi dobře natočený, přesvědčivě zahraný, ale na jeho melodramatickém příběhu mi přišlo zajímavé pouze to, že ho scénárista napsal sám o sobě a vetknul mu do názvu vlastní jméno. A tohle je bohužel jeden z filmů, který stojí na tom, jak vás zaujme příběh. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle autobiografie kluka, který si to hned od narození nepěkně vyžral a obžaloba sociálního systému, který ho v tom nechal. Až setkání s otcovskou figurou psychiatra klukovi pomůže. Jsem ráda, že se mladík ze srabu vyhrabal a neskutečně statečně vše přežil, ale ve filmu je jeho příběh podaný předvídatelně, bez nápadu a bohužel i dost banálně. SHRNUTÍ: Když máte rádi předem nalinkovaná sociální dramata. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No film od který sem nečekal nic a musím napsat že sem se sakra mílil.Naprosto špičkové drama o životě jednoho muže.Dokonce sem se přistihl v pár momentech , že mam slzy na krajíčku.Denzel Washnignzon je machr a to že zvolil do role Fishera právě Dereka Lukeho byla skvělá volba.Doporučuji tento film! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Obsahově celkem zajímavé, ale je to materiál tak na literární povídku, ne na takovýhle naprosto nudně a nezajímavě natočený film. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Slibné drama, které je natočené podle skutečného života (Antwon Fisher napsal knihu a zároveň se podílel na scénáři). A právě na tom film také ztrácí - příběh je až moc pomalý, neudrží si pozornost a opravdovost nedokáže dostatečně zaujmout. Všechno je až moc obyčejné, stačí se jen rozhlížet kolem sebe a narazíme na mnoho podobných situací a příběhů. Nemusíme kvůli tomu sledovat 2 hodinu zručné filmařské práce... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úplně ze všeho nejdřív chci napsat, že mě Denzel Washington jako herec nesmírně baví, jeho role jsou pestré, skvěle zahrané a prostě řečeno ráda na něj koukám.. Překvapením pro mě bylo, že v tomto případě usednul i na režisérskou stoličku.. Příběh mladého muže bez kotvy, bez zázemí, bez rodičů mě zaujal a od toho se odvíjí mé hodnocení, je shovívavé s ohledem na život Antwona Fishera, protože toho malého šestiletého kluka bych byla schopná adoptovat, dostal od života krutě naloženo a dokázal se probít.. Setkání s psychiatrem, který se mu částečně stal otcem, zřejmě bylo pro jeho život podstatné a určující.. P.S. Knihu jsem nečetla.. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Celé se to tváří jako velký film o jednom velkém osudu, ale pravdou je, že je to jen malý film, který dostal dost peněz na to, aby se z něj udělalo něco víc, než ve skutečnosti je. Divák se nedá tak lehko oblafnou, byť by to bylo natočeno sebevíc zrušně, což bylo. Jenže jaksi tomu chyběla duše, takže z toho velkého osudu (o němž nepochybuji) zbyly jen docela líbivé obrázky. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Slovenská premiéra 6.10.2017 na Pluske. V slovenskom znení Peter Kočiš a Michal Hallon. Film sa mi páčil. Filmy tohto žánru mám rád. K tomu bol dobrý aj slovenský dabing, takže spokojnosť. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Povedené drama o životní cestě jednoho člověka který si v dětství prošel peklem aby v dospělosti s pomocí sympatického psychiatra (Denzel Washington) našel lásku, přátelství a rodinu. ()

Reklama

Reklama