Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý krimi thriller, o kterým nechápu, proč se zvedla tak silná vlna kritiky. Je to sice trošku useknuý, jako by tvůrcům došly peníze, ale jinak jsem na tom nenašel nic špatnýho. Denzel je jako vždycky skvělej a i ostatní herci mu dobře sekundují. Jen ten konec, ten mi tu i tu jednu hvězdičku ubral. Kdyby ten konec nebyl tak náhlej, nelogickej a přímo do nebe volající deus ex machina, tak by to byl mnohem lepší film. Vrah klidně mohl zůstat stejnej, se stejnou pohnutkou a vším ostatním, ale proč tam tak blbě napochodoval? Lépe řečeno, proč tam nebylo ještě tak půl hodiny filmu, kde by ho k tomuto kroku skutečně dohnali tím, jak by mu šlapali na paty? Proč ho postupně neodhalovali hlavní hrdinové? To je hlavní problém filmu. Vraha by neodhalil ani Hercule Poirot, protože nikdo neměl dostatečné informace k jeho dopadení. Žídné postupné utahování smyčky ani nervydrásající nahánění vrahouna tu nenastává. Jako kdyby tu chyběla půlhodina filmu, kterou vystřihli nebo nenatočili pro nedostatek financí. Škoda. Mohl to být další stejně výborný film jako Sedm. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný film. Skvelé obsadenie, super výkony Denzela Washingtona a Angeliny Jolie, neobyčajná téma, bezchybne natočené, perfektná myšlienka, výborná hudba, dostatok napätia, premyslený a vtipný scenár ... Celkovo filmu podľa môjho nič nechýbalo. Tento film mám veľmi rád. Je napínavý, chvíľami pre niekoho nechutný, ale proste veľmi dobrý thriller. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb s Denzelem Washingtonem v posteli. Solidní hereckou výzvu (thriller sehrát z postele) tenhle černošský filmový oblíbenec ustál se ctí, Angelina mu slušně sekundovala, dobře u toho vypadala a hlavně sbírala zkušenosti, a ostřílený Phillip Vysoká hra patriotů Noyce vybral pochmurné newyorské lokace, takže tahle detektivní rutina nakonec dosáhne víc než průměrných čísel. Mnohé kritické ohlasy tím pádem úplně nechápu, zlo a dobro spolu sice nebojuje face to face a o žádném postupném utahování smyčky to není, ale úplně bych to neodsuzoval. Ačkoliv se nedočkáme vyloženě akčních momentů, svou dynamiku i dramatičnost to ve výsledku má. Ale teď si dejme mistrovských Sedm smrtelných hříchů. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhédnutí dávám hvězdičku navíc..."Sběratel kostí" mi tentokrát sednul mnohem lépe - dříve jsem si mnoha věcí nevšimnul. Scénář se knihy nedrží přesně (obzvlášť co se týká samotného závěru) a je to jen dobře!! Phillip Noyce za vydatné pomoci kameramana Deana Semlera vytvořil skutečně napínavou atmosféru a scény, kdy se Amelia jen za světla baterky pohybuje na místě činu mě přímo zamáčkly do gauče...Tím se oklikou dostávám k hereckým výkonům - Denzel Washington je bez debat výborný, vtisknul své postavě přesně tu správnou dávku arogance a tvrdohlavosti, která byla potřeba, aby vytvořil skutečného člověka a ne jen charakter šustící papírem. Angelina Jolie (v podstatě na začátku své hvězdné kariéry) dokazuje, že je nejen neuvěřitelně krásná, ale stvrzuje mnohými opomíjený fakt - že je skvělá herečka! Stačí jeden pohled a hned víte, co se v Amelii děje...Ani další postavy za ústředním duem moc nezaostávají, mají jen zákonitě méně prostoru - obzvlášť se mi líbila ošetřovatelka Thelma v podání Queen Latifah...Sečteno a podtrženo - od začátku do samotného konce (který mi dokonce vehnal slzy do očí) "Sběratel kostí" svému žánru ostudu v žádném případě nedělá, právě naopak. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka,které určitě nesedí modré hodnocení.Když bych tento film měl porovnat například s detektivkou Sedm,tak byl horší,ale o tolik ne.Mělo to tu správně nasáklou detektivní atmosféru.Herci zde zahráli výborně,teda hlavně Denzel Washington a Angelina Jolie.Hlavní padouch a vrah byl skoro nepolapitelný,ale nakonec ho dostali.Konec mě velmi překvapil,byl velmi svižný a akční.Film měl i pár chyb,které bily do očí.Ale jinak se mi film docela líbil.Hodnocení:75% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama