Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Recenze (417)

Lima 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington nemá co hrát, a tak aspoň sveřepě cení zuby a potí se. Děj je jedno velký klišé a nebýt krásné Angeliny, tak není na co se koukat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach jo, další převedení knihy do filmu, které nemá šanci dosáhnout kvalit svojí předlohy.....Bohužel vám nemůžu říct, kdo byl vrahem v knize, jen můžu říct, že zápletka románu Jefferyho Deavera byla tak nějak "logičtější" - vrah chtěl motivovat hlavního hrdinu, který ve svém stavu ztratil veškerou chuť a sílu do života. I výkon mladé Angeliny stojí za vidění - alespoň herecky. Ode mě 60%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vlna kritiky, která se proti tomuhle snímku zvedla po jeho uvedení do kin, se mi naštěstí vyhnula, takže jsem si tento thriller mohl vychutnat bez nějakých přehnaných očekávání a bez emocí. Určitě nejde o žádné převratné dílo, ale myslím si, že kritici tvůrcům trochu ukřivdili, a že ten film zase takový průšvih není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $66,518,655Tržby Celosvetovo $151,493,655║ na thriller dosť slušné čísla _Režisérsky štýl Phillipa Noyce my vždy sedel a pri tomto prípade tomu nie je ináč. Kriminálny príbeh s dávkou tajomna je tak prešpikovaní, že s nášho pohľadu pozorovateľa treba ostražito striehnuť a lámať si hlavu nad podstrčenými dôkazmi spolu s dvojicou pátracích detektívov v podaní Denzel Washington a Angelina Jolie. Gradácia deja trvá až do konca a vyvrcholenie snímky len môže nakoniec uspokojiť chúťky po poriadnom thrillery aký dosť citeľne po filme Sedem na trhu chýbal. Zberateľa kostí som našťastie videl v kine a o to pocit z filmu je umocnenejší, bol to zážitok, dosť hustý na atmosféru. /videl v kine: 95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se slušnou atmosférou. Hezká tvářička Angeliny a charisma Denzela se slušně doplnují. Závěr je trochu nečekaný, ale celý film se vleče celkem pomalu. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Skutecne spatny thriller s naivnim scenarem a neskutecne spatnym Washingtonem v hlavni roli. A i Jolie urcite zahrla v zivote lepe. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dávám spíš takovejch 3,5 kvůli Angelině a Denzel Washington to taky zahrál dobře (vždyť jen ležel lidi tak co měl asi dělat). Ale nemohl jsem se zbavit dojmu že koukám na horší "Sedm". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Místo činu bylo ,,nahráno“, vrah nám chce něco říct... PŘÍBĚH:**** bez dlouhých caviků se jde na věc. Skládačkový krimi thriller (jako puzzle) – to všichni známe, to už každý viděl. Tento je však podařený. Zejména právě příběh, výborný zvuk a D.Washington mají zásluhu na tom, že nemusíte přemýšlet, jestli A. Jolie získává vaše sympatie postavou, rolí nebo dokonce herectvím./ HUMOR: 0 – co by mělo být na úchylným vrahovi k smíchu./ AKCE: 0 – není to akční film, ale závěrečný (neobvyklý) souboj je velmi zajímavý./ NAPĚTÍ:**** už jen analýzy ochrnutého D.W.(který ač nehybný, předčí mnoho hýbajících se) v sobě mají zajímavý náboj. Dále ohledávání míst činu a skládání mozaiky má dle mého výbornou atmosféru. Tím je tedy jasné, že napětí si drží celý film. A se závěrem se stupňuje. Pokud tedy chcete. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Megaúspech MLČANIA JAHNIAT spustil v Hollywoode vlnu serial killer. Zrazu chcelo mať každé štúdio dvojicu nesúrodých hrdinov (najlepšie detektívov, ale nie je povinnosť) idúcich po sériovom vrahovi. Bohužiaľ, kvalita postupne klesala. Najskôr prišli špičkové napodobeniny (SEDEM, ZBERATEĽ BOZKOV). Potom vypĺznutejšie, ale stále teoreticky pomerne kvalitné kópie (VRAŽDY PODĽA PREDLOHY). A dokončili to mizerné kusy (SLEDUJE ŤA VRAH s Reevesom). Prepad kvality bol taký radikálny, že ak aj producenti dali zelenú projektu so sériovým vrahom, príbeh nebol postavený ani tak na pátraní po zabijakovi, ale skôr sa tento šialenec stával zvrhlým ústredným hrdinom (PARFUM: PRÍBEH VRAHA, HANNIBAL). ZBERATEĽ KOSTÍ nie je úplne zlý, ale nie je ani prehnane dobrý. Vďaka zlovestnej atmosfére, ukazujúcej obľúbený New York z jeho riadne odvrátenej strany, sa mu sčasti darí držať divákovu pozornosť. Atmosféra je skutočne prekrásne temná, miestami možnože už až extrémne temná, ale páčilo sa mi to. Žiaľ, scenár je mizerný. Ak je niečo otrasnejšie, ako nudné vraždy a trápny vrah, potom už iba záverečné odhalenie jeho identity a motivácie (+ posledné sekundy, ktoré museli vypadnúť z iného filmu a nikto si to v strižni nevšimol). A ruku na srdce, netradičné duo ochrnutý Denzel Washington/Angelina Jolie je natoľko nesúrodé, až to vadí. Divákom sa to ale celkom páčilo; snímku s rozumným rozpočtom 73 miliónov obdarovali solídnou celosvetovou tržbou 151. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, ze to je slabej klon Sedm, ale porad to je na velice vysoke urovni. Nejvetsi problem filmu je podle me Denzel Washington. Ac to zahral dost dobre, a ten napad s genialnim flojdem co se nemuze hejbat a radi mladsi "kolegyni" je slusnej, tak to diky tomu ztraci dost napeti. Kdyz Angelina patra (btw hraje taky dobre) nekde na miste cinu, tak to je slusne napinavy jenze pak je strih na Washingtona jak ji rika co dal a vsechno napeti je v hajzlu. A navic zaverecna pointa je strasna ubohost. To uz bych si jako vraha dokazal predstavit Queen Latifah nez toho dementa. Ale ty vrazdy byli celkem slusne vychytany a navic potesi, ze se jim je nepodarilo zachranit, az na jednu. Slabsi 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem čakal snímek poněkud horších kvalit. Tohle byl celkem slušný průměr. Kvalit takové Sedmičky nedosahuje, ale na jeden večer pobaví dobře - především dost slušnými hereckými výkony. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý krimi thriller, o kterým nechápu, proč se zvedla tak silná vlna kritiky. Je to sice trošku useknuý, jako by tvůrcům došly peníze, ale jinak jsem na tom nenašel nic špatnýho. Denzel je jako vždycky skvělej a i ostatní herci mu dobře sekundují. Jen ten konec, ten mi tu i tu jednu hvězdičku ubral. Kdyby ten konec nebyl tak náhlej, nelogickej a přímo do nebe volající deus ex machina, tak by to byl mnohem lepší film. Vrah klidně mohl zůstat stejnej, se stejnou pohnutkou a vším ostatním, ale proč tam tak blbě napochodoval? Lépe řečeno, proč tam nebylo ještě tak půl hodiny filmu, kde by ho k tomuto kroku skutečně dohnali tím, jak by mu šlapali na paty? Proč ho postupně neodhalovali hlavní hrdinové? To je hlavní problém filmu. Vraha by neodhalil ani Hercule Poirot, protože nikdo neměl dostatečné informace k jeho dopadení. Žídné postupné utahování smyčky ani nervydrásající nahánění vrahouna tu nenastává. Jako kdyby tu chyběla půlhodina filmu, kterou vystřihli nebo nenatočili pro nedostatek financí. Škoda. Mohl to být další stejně výborný film jako Sedm. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller se skvělým Denzelem Washingtonem a sexy Angelinou Jolie. Jelikož jsem žádný zázrak neočekával, tak jsem byl ve finále celkem mile překvapený..... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Strašlivá ukázka toho, jak se z výborné knihy dá udělat velice špatný film. Děj je totálně předělaný, postavy vlastně také, celé to ztratilo to napětí a dramatičnost. Prostě je to celé úplně špatně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď budeme hledat krysu, co se sama stříhá. To se mi líbí." Mně taky. Všude samá indicie, což mě baví. Navíc k tomu skvěle neschonej a přirozeně chorobně ambiciózní šéf Cheney, bystrá pochůzkářka se špatným žaludkem Amelie a nepohyblivej detektiv s plným platem Rhym. Ti všichni byli skvělí a já si s nima kdykoli rád zapátrám. Taky bych chtěl napsat, že jsem se poučil v tom, že při bitce nemám podceňovat soupeře, co se nemůže hýbat, ale nenapíšu to. Já to totiž vím od chvíle, kdy mě z tenisovýho kurtu vypráskal vozíčkář. Měl jsem chuť mu propíchat pneumatiky, ale to bych prohrál s ještě větší ostudou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej thriller, kterej se snaží kopírovat slavnější film Sedm a to se mu asi 3/4 filmu celkem obstojně daří, jenže závěrečná pointa vraždy je přinejmenším tuctová a celý pátraní a vyšetřování, který probíhalo předtim se tim kazí a film zapadá do průměru normálních ne moc zajímavých thrillerů. Naštěstí to celý zachraňuje Denzel Washington, kterej ačkoliv je po celou dobu nehybnej a válí se jen na posteli s ultra kompem, tak zase předvádí jak skvělej herec to je a vpodstatě s jednim prstem táhne celej film a jenom občas mu vypomůže Angelina Jolie. Nebýt Sedm a dementního konce, tak by to byl určitě jeden z nejlepších thrillerů, takhle ztrácí originalitu, ale i tak je to výbornej film ()

Reklama

Reklama