Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sběratel Kostí se bude líbit těm, kterým se líbilo Sedm. Oba dva mají mnoho společného. 1 - V hlavních rolích vynikající herecké výkony. Zde to byl Denzel Washington a Angelina Jolie. 2 - Vrah se zde mihl ještě před rozuzlením. 3 - V hlavní roli černoch a běloch (teď si dělám srandu:)) Režisér odvedl vynikající práci a perfektně do všeho zapadá brilantní práce kameramana. Jednoznačně film doporučím každému, koho potkám. A film sledujte raději na lačno. Jídlo se v tomhle případě nevyplácí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller, kde Washington v pyžamu hraje pouze ukazováčkem a hlavou, Angelina výjimečně nehraje tělem a M.Rooker dle nepsaných regulí podobných filmů svým tělem diváky naschvál klame. Ač Denzel skrytě toužil po euthanasii v podobě udušení mezi dvěma polštáři na hrudi Queen Latifah, jeho špinavé šlapky na bílých ponožkách mohou svádět k myšlence, že se ten syčák potajmu klidně producíroval po pokoji.. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej thriller, kterej se snaží kopírovat slavnější film Sedm a to se mu asi 3/4 filmu celkem obstojně daří, jenže závěrečná pointa vraždy je přinejmenším tuctová a celý pátraní a vyšetřování, který probíhalo předtim se tim kazí a film zapadá do průměru normálních ne moc zajímavých thrillerů. Naštěstí to celý zachraňuje Denzel Washington, kterej ačkoliv je po celou dobu nehybnej a válí se jen na posteli s ultra kompem, tak zase předvádí jak skvělej herec to je a vpodstatě s jednim prstem táhne celej film a jenom občas mu vypomůže Angelina Jolie. Nebýt Sedm a dementního konce, tak by to byl určitě jeden z nejlepších thrillerů, takhle ztrácí originalitu, ale i tak je to výbornej film ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa chystala niekoľko rokov. Konečne som sa k nemu dopracovala a som dosť sklamaná. Prípad sám o sebe bol zaujímavý a ja ako vždy ocením v takýchto filmoch i morbídnosť. Avšak to tento film nezachránilo. Aj keď si stále nahováram, že mám skvelú dedukciu, tak v skutočnosti ju nemám. Po tomto filme to však asi prehodnotím, a možno si to vložím i do životopisu. Vôbec nebolo ťažké prísť na to, kto ako podozrivý vyzerať má, a kto ním nakoniec skutočne je. Film vás tak obral o ten super pocit prekvapenia v momente odhalenia vraha. Verím, že kniha to zvládla oveľa lepšie, aj keď som ju nečítala. Na môj vkus až príliš veľa detailných záberov na tváre hercov, niekedy mal človek(teda ja) pocit, že uvidím i chĺpky v nose a kamera sa bude približovať až kým jednému z hercov nenarazí na čelo. Upotený Denzel takisto nič moc, ale ako filmová jednohubka to zas nebola taká tragédia. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vlna kritiky, která se proti tomuhle snímku zvedla po jeho uvedení do kin, se mi naštěstí vyhnula, takže jsem si tento thriller mohl vychutnat bez nějakých přehnaných očekávání a bez emocí. Určitě nejde o žádné převratné dílo, ale myslím si, že kritici tvůrcům trochu ukřivdili, a že ten film zase takový průšvih není. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama