Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Halóó tady Wesley Snipes," "No ahoj brouku tady Jason Statham, něco potřebuješ ?" Ne, má bílá lásko, jen jsem tě chtěl slyšet a teď ti řeknu do telefonu něco drsnýho, protože jsme v akčním filmu, můžu? " "No jasně Weslíčku, ty můžeš všechno," "Ty jsi sladkej Jasonku, tak hele jdu na drsnou hlášku." "I chaos potřebuje řád" "Jééé tak to bylo teda drsný, teď si diváci budou lámat hlavu co si mě tím chtěl vlastně říct a tady můj novej kolega, kterýmu produkce už nedala telefon, protože jsme jen levný "béčko" to na konci celý odhalí." Tím chci jenom říct, že když v akčním filmu hrajou dva ostrý hoši, není v něm žádná akce a ranaři se ani jednou neporvou, jen si telefonují jak přihřatý veverky, jsem jak závodní auto, který režisér vytáčí do červenýho a je nebezpečný vytáčet závodní auto do červenýho, mohlo by bouchnout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé, když se v jednom filmu proti sobě potká Jason Statham a Wesley Snipes. Ale nic velkého od toho neočekávejte. Prostě vypněte mozek a sledujte. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh, podprůměrné zpracování, úžasné obsazení. Všechno jsme to ale už několikrát viděli a většinou i v mnohem lepší podobě. Statham, Phillipe a Snipes jsou ale hvězdička navíc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy Ryan Phillippe patřil mezi velké naděje Hollywoodu. Nevím co se s tím klukem stalo, jestli mu nechodili kvalitní nabídky, nebo se rozhodl jít svou cestou, ale jeho dualita výběru scénářů (crash X chaos apod.) je obdivuhodná. Nebojí se risknout své jméno v průměrném filmu, ale také se dokáže dostat do opravdu strhujících dramat. Snad se v budoucnosti bude rozhodovat jen pro filmy jako byli Nebezpečné známosti nebo Crash. Wesley Snipes naopak svou cestu našel a jde po vyšlapaných stopách několika dalších podobných herců jako je Steven Seagal nebo van Damme. Jeho cesta do propadliště filmových dějin a pouze béčkové a televizní produkci je prakticky nevyhnutelná. Poslední z trojce je Jason Statham, který to stíhá na všechny strany, ale jedno je jisté, a to že skáče po hlavě do čehokoliv co ho zaujme. Jen čas ukáže kam jeho hvězda vystoupá. Bohužel Chaos je jeden z filmů, v kterých je hodně chyb a jeden dva zvraty v celém ději nezachrání sterilní zábavu od šedého průměru. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Giglio .. Tuctové béčko, kdy se zločinec mstí policistovi za smrt jeho bratra a jako prostředek mu poslouží naoko tajemná loupež v bance. Ani dvojice policistů není nijak neobvyklá, k drsnému a ostřílenému je přiřazen mladý a vzdělaný a od toho se odvíjí i jejich společné dialogy a postupy. Zápletka o loupeži a pomstě je dosti zamotaná a nejspíše ani nedává přesný smysl, jenže se sofistikovaně kamufluje za teorii chaosu, takže je vlastně možné úplně všechno, když máte ten správný fragment, který vše spojí. A ten tu opravdu nakonec je.. Formálně snímek nezaujme, navíc mnoho scén se odehrává v noci a vše je dosti nepřehledné a ta trocha akce a výbuchu už dojem nevylepší, protože je velmi skromná. Jediné čím Tony Giglio zabodoval je herecké obsazení. Statham nebo Snipes nepředvedou sice nic extra, ale rozhodně mě potěšil Ryan Phillippe. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Přepadl banku a představil se jako Lorenz. Je dokonale informován o policejních postupech a vybral si s kým bude vyjednávat, s Quentinem. Další vyloupení banky tentokrát s pořádným randálem a i když název filmu je Chaos, děj mi přišel dost průhledný a hlavně už začátek dost nelogický. I když .... co já vím. Práci policie znám jenom z filmů, takže je asi úplně normální, že suspendovanému policajtovi vrátí placku, když si ho k vyjednávání vybere bankovní lupič. A zřejmě je i samozřejmé, že je zároveň pověřen velením zásahu, žádné velké papírování. „Postarej se, abys mi dokázal, že jsem se tenkrát moc mýlil.“ No nechám toho. Ovšem milovníci explozí a stříleček si rozhodně přijdou na své. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina s prepadom banky si priam núka porovnanie so Spikeho výborným Inside Man a zároveň tým rovno vyjadriť aj kvality/slabiny Chaosu. Tam, kde Spike pracuje skrz postavy a štruktúre rozprávania pripisuje rovnakú dôležitosť ako samotnému príbehu, čím sviežo obmieňa žánrové konvencie a mení štandartný produkt na inteligentné a pútavé dielo, Giglio sa vyjadruje výhradne skrz akciu a priznáva, že vie, kde sú jeho hranice a žánrové mantinely prekračovať nemieni. To poteší. Čo nepoteší je fakt, že od polovice film tento prísľub porušuje a snaží sa zrazu hrať na chytrejšieho, než mu vlastne sily a predpoklady stačia. Dovtedy chutná, svižne rozbehnutá a remeslene akceptovateľná jednohubka začína naberať vďaka kopeniu logických dier a za vlasy pritiahnutých scenáristických vývrtiek horkastú pachuť, ktorú korunuje nešťastné finále. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Moc překombinované. Musím se na to podívat asi ještě jednou, aby mi to všechno docvaklo. Statham byl skvělý, škoda Wesleyho Snipese, který moc prostoru nedostal. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Incident On Pearl Street Bridge (04:10) ,2. One Demand Only (05:59) ,3. We're On The Clock (05:28) ,4. Serve And Protect (03:16) ,5. Suspended (05:30) ,6. A Man Of Zero Tolerance (02:10) ,7. Bellissimo (03:59) ,8. Motorbike Pursuit (04:53) co-composed with Ian Green ,9. Fire In The Hole (06:07) ,10. Justice By Any Means (03:53) ,11. You Don't Always Win (07:23) ,12. Take Off (04:26), ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Béčkový film s áčkovým obsazením. Né zrovna každý den se poštěstí vidět Stathama a Snipese v jednom filmu a každý akční fanoušek čekal strhující duel s nápaditou choreografií. Pravdou je, že ti dva se potkají na plátně pouze v jednom flashbacku, jinak spolu vedou zdlouhavé řeči po telefonu. Nápad tu je, tempo není strhující, ale slušné, zápletka okatá a finále tudíž očekávané. Statham typicky drsný se svým ojedinělým zabarvením hlasu, Snipes dostal překvapivě málo prostoru(nicméně je cool) a i Phillippe odvedl slušnou práci. Dostat tyhle tři jména do spárů nějaký jiný režisér, zkušenější, s lepším vypravěčským talentem a citem pro akci, mohl to být opravdu dobrý snímek. Takhle je to průměr, vyloženě jsem se nenudil, ale film mě v žádném případě nestrhnul. Spíš 50%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád krimi, které mají hlavu, patu a nějakou rozumnou cestu mezi nimi. V tomto případě se však jedná o cestu, kterou se docela zábavná teorie chaosu pokusila zamotat do spletitě záhadného celku. Přitom od úvodních minut bije diváka do hlavy průhledná finta, která jasně prokazuje totožnost "pana záhadného" a tak je veškeré zamotávání děje v podstatě zbytečné. Přesto k výkonům hlavní trojice nemám vážnějších výhrad a kdyby je podpořil smysluplnější scénář, tak mohlo být zaděláno na solidní krimi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Velmi chudě působící béčko hrající si na thriller plný nečekaných zvratů namísto toho, aby nám naservírovalo pořádnou bitku Stathama se Snipesem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vchodu přepadlé banky vybouchne nástražné zařízení a policie nechá rukojmí a potencionální lupiče odejít bez identifikace? Seattle je od Kanady kousek, ale nevšimnul jsem si, že by zásahu velel Labrosse z Bezva finty.. Toto je příklad, jak se Chaos sofistikovaně tváří, ale svým jednáním činí opak, Giglio neprojeví nějakou zásadnější režisérskou invenci a celé to dospěje do očekávaného finále, kdy snaživý zelenáč Phillippe běhá po letišti, v jedné ruce mobil a v té druhé hrnek s kafem, co má na spodní straně nápis Kobayashi Porcelain. Inu, těžké první dny v práci, kdy zjišťujete, který kolega vás chce oblafnout a který přeblafnout (cringe scéna s policejní techničkou). A Statham? Mrštné končetiny sice ponechává v nečinnosti, ale na ostatní je nepříjemný jak Harry Callahan v andropauze. A teď si ještě představte, že by mu sebrali ty nikotinové žvýkačky.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy nerozumiem, prečo má film také nízke hodnotenia a toto je jeden z prípadov. Podľa mňa veľmi dobre premyslený krimi thriller s pár podarenými zvratmi, ktoré pridávajú na atraktivite, hlavne záver je pekne hustý a z časti aj nehollywoodsky. Scenár mohol byť síce prepracovanejší, pretože pár hluchých miest tam je, ale teória chaosu na mňa zapôsobila dokonale. A potešilo ma hlavne trio hlavných hercov. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný krimi thriller s výborným obsadením. Má celkom dobrý príbeh o detektívovi, ktorý bol po predchádzajúcej nevydarenej akcii suspendovaný, ale keď skupinka zločincov prepadne banku a žiada jeho, je znovu povolaný. Ale zločinci všetkých prekvapia a podarí sa im uniknúť a tak detektív spojí sily s ambicióznym mladíkom, aby ich dostali. Spracovanie je celkom slušné, prvá dvadsaťminútovka vyzerá ako bežný vyjednávací film, ale potom sa to zmení a film prejde do klasického krimi žánru, kde síce dej nepôsobí nijak výnimočne, ale pozerá sa na to celkom dobre po celý čas a tých pár zvratov, obzvlášť ten záverečný aj celkom zaujme a prekvapí. Čo sa týka akcie, tak tá je presne len v štýle krimi žánru, takže nič výnimočné. Nájdu sa tu dva úplne bezvýznamné krátke súboje, v ktorých postavy nepredvedú nič výnimočné, pár priemerných, ničím výnimočných prestreliek s minimom obetí a jedna celkom slušná naháňačka. Pre potreby filmu to stačí, ale aj tak zamrzí, že pri takomto obsadení ani jedna akčná scéna nestojí výraznejšie za pozornosť. Herecké obsadenie je výborné, Jason Statham v hlavnej úlohe, moc za ním nezaostáva ani zaujímavý Ryan Phillippe a Wesley Snipes ako hlavný záporák. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie slušný nadpriemer, rozpočet nebol moc výrazný, ale film aj tak pôsobí dobrým dojmom. Chaos je ideálny film na jedno pozretie, žiadna jeho stránka neurazí, ale keďže až na obsadenie ani žiadna nenadchne, nemôžem hodnotiť lepšie. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma ještě jaro nedělá. Banda zlodějů napochoduje do banky, udělá v ní rozruch, zalarmuje desítky policistů a pak zmizí. Bez peněz. Šéf zlých hochů má ovšem plán. A zdá se, že nebude jediný. A tvůrci se třesou, aby nám mohli odkrýt pointu, která leckomu dojde o pár desítek minut dřív. A to nehoním machra, tak to prostě je. Chvíli sázíme na budování atmosféry, jindy vystřihneme průměrnou akční naháněčku. Ač se příběh tváří sofistikovaněji, není. Ač se akční momenty tváří, že chtějí v rámci žánru udělat díru do světa, neudělají. Divák to příliš nepobírá, zvlášť když mají ve svém čele Wesleyho Snipese a Jasona Stathama. Žádná akce nezvedne ze židle, a to je sakra průšvih. Ryan Phillipe hraje druhé housle, akční polohy jsem mu příliš nevěřil. Kombinace zlodějského a akčního filmu v tak trochu televizním balení, která mohla dopadnout o poznání lépe. Ale vlastně i hůř. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Akční film ve kterém si to na férovku má rozdat Statham se Snipesem? No, tak to si dám líbit. Ovšem jestli jste stejně jako já u tohoto filmu zvědaví jenom na tohle, tak se hned o tento film přestaňte zajímat, protože (Pozor Spoiler!!) žádně bitky se mezi nimi nedočkáme!! Ale začneme pěkně od začátku. Celé to začíná docela slibně. Úvodní bankovní loupež je natočená svižně a stylově a člověk si začíná říkat, že to bude docela dobrá akční jízda. Jenže tak to rozhodně není. Film totiž poté přejde do spíše kriminální roviny plné klišé a nudných dialogů. První pořádná akce na nás čeká po hodině filmu a to už je veškerá stylovost dávno pryč. Už v té době je totiž jasné, že film je extrémně nudný a nemastně neslaně natočené akční scény to jenom potvrzují. No a potom už nás čeká závěr filmu, ve kterém to je jeden "šokující" zvrat nad zvratem, že se v tom i sám scénárista ztrácí (a většina lidí si to stejně domyslí již předem). Jediné co je na tomto filmu pozitivní je herecké obsazení. Charizmatický Jason Statham jako vždy se ctí uhraje sebemenší nesmyslnou větu a jenom potvrzuje, že i nadále zůstane mým akčním oblíbencem. Velkým překvapením pro mě byl Ryan Phillipe, který dost dobře zahrál čestnýho poldu, který časem přece jenom zdrsní. I když je tato postava napsána docela špatně, tak Ryan to uhrál více než dobře. Zklamáním pro mě byl ovšem Snipes, který ač měl hodně málo prostoru, mohl ze své role vymáčknout přece jenom trochu více. Vcelku jde tedy o podprůměrný film, který mohu doporučit snad jen velkým fanouškům Jasona Stathama. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt chaos film vernej svymu nazvu na zacatku je neco nastaveno a plesk prijde zvrat dej se vyviji urcitym smerem a je tu dalsi zvrat ok uz se v tom trochu orientuju a je tu zase zvrat bezva stripky chaosu uz do sebe zacinaji zapadat a dava to urcitou logiku aby na konci prisel finalni zvrat kterej to cely postavi na hlavu no proste chaos ()

Reklama

Reklama