Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truchlící rodina, jejiž dcera zemřela vinou opilého řidiče při autonehodě, je pobouřena a frustrována poté, co čelí byrokratickým překážkám, které znemožňují přivést případ k soudu. Když je soudce nakonec díky šikovnosti advokáta obžalovaného nucen rozhodnout v jeho prospěch, zadá se, že vrah může uniknout zcela bez trestu. To se ale nelíbí pozůstalým... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s tím že vím že Washington tu nehraje hlavní roli ale dost vedlejší, a možná proto jsem nebyl nějak extra zklamán. Farentino je sympatickej herec a svojí roli zvládá dobře ostatních herců jsem si nějak nevšímal, soudní proces a celá psychika rodin a jejich tragédie byla napsaná celkem dobře, ale i tak z nějakého důvodu nemůžu dát více než 3*, kdybych neviděl nikdy žádnej film se soudním procesem šel bych rozhodně víš, takhle ale dávám ty 3*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Operace mé dcery, akorát po americku a s křížkem po funuse, doslova. Tedy, nejedná se tu o lékařský zákrok, spíš soudní. Ale psychologie postav a až škodolibá vůle tvůrců nechat si to diváka vyžrat je podobná. Psycho jak Brno, a slabší nátury to možná přestane bavit. Závěrečný doslov o "zabití při dopravní nehodě pod vlivem alkoholu na amerických silnicích každých 23 minut" má ryze výchovný motiv. Mínus je také za závěrečný projev soudkyně, protože to byla hodně naivní a nepravděpodobná řeč a za toho kokota, který na Denzela Washingtona v dabingu MIDO nasadil hlas chlapečka ze základky. Rok 1984, a ukázka toho, co nás tehdy ještě čekalo. Předpokládám, že starej Fiske se dodnes odvolá k soudům vyšších instancí, ale ta přeháňka se vzorkem krve mi přišla hodně vycucaná ze scenáristického prstu, a tím spíš pak bylo nelogické nechat Fiskáče svědčit (což by v reálu nikdo neudělal). Brrr, hrozná zkušenost, muset něco takového zažít. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Říkám to už déle,že člověk a jeho smysly nejsou uzpůsobené k tomu,aby dobře ovládaly stroj jako je auto a pak z toho muže vzniknout něco jako v tomto filmu a ještě když se k tomu přidá alkohol.Jinak nemám filmu co vytknou,je to dobře udělaný TV film s výchovnými a poučnými prvky.Za mě 75 % už jen kvůli poučení pro některé ´´závodníky´´ a čtyři hvězdy. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington v "hlavní roli" aneb ryzí forma klamavé reklamy. Snímek sám o sobě ničím nepřekvapí, nicméně problematika ochlastů za volantem není úplně marná. 4/10! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Washington již na začátku své kariéry podával slušné výkony a působil velice dobře. Škoda, že nedostal víc prostoru, ale byl to film pro televizi, takže v tom to asi bylo. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Byť DVD, které vyšlo v ČR, inzeruje jako hlavní hvězdu D.Washingtona (na obálce dokonce použili jeho fotku z filmu Philadelphia!), hraje zde vedlejší roli, která se prvních 45 minut neobjeví na plátně. Povolení vraždit je vcelku průměrný film z 80.let, sledujeme zde hlavně pocity pozůstalých a pachatele, kterak zápasí či nezápasí se svým svědomím. Velmi důležitá část ze soudní síně, kde má být vrah usvědčen, se semele ve druhé části filmu velmi rychle, což je škoda, zde se mohlo vytěžit patrně nějvíce. Bohužel snadno zapomenutelný film. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, provedení tragické. Takhle špatné herecké obsazení jsem už dlouho neviděl - herci ( s výjimkou Washingtona ) hrají jak ve filmech ze čtyřicátých let - opravdu děsný. ()

Reklama

Reklama