Reklama

Reklama

Havran

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2000, 4 min

Obsahy(1)

Nezvyklou a velice pracnou technologii animace malby na skle zvolila pro svůj absolventský film Lucie Šimková. Známá báseň Edgara Alana Poea se tu stala východiskem pro malý tesklivý příběh jedné noci. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jako bakalářka to vlastně ujde, jelikoř řemeslně je to fajn a použitá technika je docela náročná, ale... Podání příběhu je na pytel, pokud pominu fakt, že cokoliv, v čem se vyskytuje EA Poe by mělo mět poněkud temnější atmosféru (nebo si alespoň dělat srandu z jeho původního poesiepisectví), tak je neodpustitelné, že Poe zde nemá ani náznak podoby Poa reálného, jehož podobu známe. Dovedu si představit mnohem více odkazu na dílo (jakože tu ty odkazy de facto nejsou), ale hlavně, tohle mělo být mnohem zádumčivější, depresivnější a svíravější, pakliže to zjevně reflektuje smrt jeho manželky, co byla jeho sestřenice a oženil se s ní v jejich třinácti, on třicátník.. Tohle by za to přece stálo, ne? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková ilustrace k Poeově básni a jak asi vznikla. Není to úplně špatné, na bakalářský film, jen mi tam chybělo víc té atmosféry. Jinak animace ale hodně zajímavá. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Režisérka s podivným jménem a stejně podivnými nápady, jakkoli jde o prvotinu, přichází s famózní animací, která ovšem toho deklarovaného apokryfu nedostává ani omylem.. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama