Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(13)

Když byl v roce 1969 natočen historicky první český dětský televizní seriál, zachycující současné děti a jejich starosti, okamžitě vzbudil u diváků ohlas. Ukazoval obyčejné dětské kamarádství, vztahy mezi dětmi i dospělými, zachytil atmosféru pražské Malé Strany (natáčel se v okolí Jánského vršku i pražských barokních zahrad v podhradí) a „nastartoval“ například i hereckou kariéru Marka Ebena v roli Válečka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (2)

Kamarádi (1969) 

Některé epizody slabší (scénář byl jednoduchý, příběhy a dobrodružství přímočaré a předvídatelné), jiné lepší, každopádně na tomto seriálu vyrostl za doby minulé snad každý, včetně mě. Velmi jsem se na reprízování vždy těšil. Protože s Válečkem jsem měl dosti společného a blonďatá Gábina se líbila určitě také každému. A jako dítě jsem rozhodně neřešil kvalitu scénáře ale prostě jsem se bavil. A bavím se dodnes. Škoda jen, že dílů bylo tak málo, podobně jako u Záhady hlavolamu, chtěl bych více a více.. ()

Série 2 (1973) (S02) 

Pohublý Váleček je nepochopitelně stále terčem narážek o obezitě, Gábina vypadá vyspěleji, až se k ní naivní kloučci už moc nehodí, ale jednoduché hloupoučké příběhy jsou dodnes celkem roztomilé. Souhlasím s uživatelem Stegr, že seriál v podstatě stojí a padá s Válečkem. ()

Reklama

Reklama