Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, že minulost nás mnohdy zastihne nepřipravené, se na vlastní kůži přesvědčil pistolník Brock (John Dereck), který se rozhodl pověsit kolt na hřebík a věnovat se chovu dobytka na bratrově farmě. To by ale nesměl zastřelit bratra obávaného právníka, který si teď žádá jeho hlavu. A protože jeho politické konexe sahají až k předsednické radě železničního odboru, pozastavuje farmě dodávky zásob a potravin a svými osobními strážci se zmocňuje Brockova mladšího bratra, kvůli jehož záchraně se mu Brock vydává dobrovolně napospas. (Conspi)

(více)

Recenze (8)

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý western sahající po úrovni filmů typu V pravé poledne (být obsazen většími hvězdami, vědělo by se o něm určitě víc). Děj nezůstává na povrchu, ale noří se hloubky psychologie a sociologie, námětem v některých chvílích připomíná Dva muže ve městě. Ani ten závěr není až tak profláknutě americky zcela přešťastný. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru nejlepší westernové béčko padesátých let. - Pistolník Brock Mitchell (John Derek) si právě odseděl trest za zabití. Zpátky ve svém domovském městě však zjišťuje, že všeobecného strachu a nenávisti se jen tak lehko nezbaví... Režisér Gerd Oswald se zejména v padesátých letech specializoval na westerny s vysokým morálním poselstvím a zde se mu během PĚTI dnů podařilo natočit mistrovský kousek svého žánru. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Standardní western s jednoduchým příběhem a sympatickou stopáží, díky které i navzdory své ukecanosti (akce je zde všehovšudy stěží 5 minut) zkrátka nestihne nudit. Skutečnosti, že tento film upadl v zapomnění, se ale nelze divit, neboť nenabízí nic, co bychom již tisíckrát jinak (a lépe) neviděli. Na druhou stranu - lze od ukázkového béčka padesátých let očekávat něco víc? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western jsem nějakou chvíli neviděl, což v přepočtu znamená jen tak dva týdny, ale musím říct, že tenhle mě docela potěšil. Není vyloženě jedinečný, ale přece jen má docela dobrou zápletku, jsou zde ti dobří, jsou zde ti špatní, no a dějově čeká i nějaké to drobné překvapení. Mohlo to být ještě o něco drsnější. ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Celkem dost se divím, že jsem pouze DRUHÝ uživatel, který tento film hodnotil. Film, běžící zrovna o víkendu na MGM, ve mě probudil tu správnou, akční a syrovou chuť k westernovkám, kde se perou, ničej celý salóny kvůli jedné rvačce a kde se hraje na vyhnance, tuláky a ozbrojené i neozbrojené pistolníky. Když vidím, jak špatně tu na tom je, že ještě nemá ani procenta, mám chuť ho řvát do světa, věšet po zdech transparenty a plakáty. Doufám, že si ho lidé všimnou a nebudou tu pouze jediné dva komentáře, které pro to nejsou ani dostatečným potěšením. Úžasně natočené béčko, úžasná 50. léta a skvělej John Derek. 5*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Celý film byl natočen za pouhých 5 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama