Reklama

Reklama

Korporace

(neoficiální název)
Trailer

Třídílný cyklus The Corporation přichází právě včas, aby si posvítil na podivuhodnou historii, vnitřní mechanismy, kontroverzní dopady i možnou budoucnost velkých korporací. Na základě ohromujících případových studií a pravdivých výpovědí odhaluje skryté rozpory a vlivy v zákulisí korporátních i antikorporátních dramat. V rámci provokativní, avšak potřebné analýzy světového obchodu se ptá: jak dopadnou lidé, životní prostředí, demokracie a naše planeta jako taková, dáme-li nesmírnou moc instituci, která je ve své struktuře amorální, a jejíž hlavním cílem je vytvářet zisk akcionářů? Lze korporace z jejich patologické honby za ziskem za každou cenu nějak vyléčit? Nebo nezbývá než doufat, že se nám alespoň podaří omezit jejich vliv? (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Raven0 

všechny recenze uživatele

V celku komplexní "obvinění" velkých korporací ze všemožných nekalostí. A že jich je! Nejvíce mě asi překvapila právě komplexnost a skryté souvislosti v této problematice. Kdy je film dělen do několika kapitol a v každé z nich vidíme důsledky bezcitného chování nadnárodních firem na určitou část našich životů. Ať jde o znečišťování přírody, vykořisťování chudých, manipulace s lidmi a mnohé další. O těchto problémech se samozřejmě dovídáme denně, ale spíše jen útžkovitě, jednotlivě. Zde je vše pěkně zabalené do jednoho velkého celku. O objektivitě můžeme samozřejmě polemizovat, ale i tak je Corporation působivým dokumentem. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Strihovy poutave zpracovany dokument v produkci Zeitgeist Films, ve kterem na tema korporaci mluvi mimo jine Milton Friedman, Noam Chomsky, Michael Moore, Naomi Klein... Komu by nestacila 165 minut dlouha verze, muze si najit na google video tridilny televizni sestrih, ktery ma celkem tri hodiny. V prvni casti dokumentu se objevuje zajimava otazka : Spolecnosti ziskaly stejna prava jako lide. Pokud by byla spolecnost osobou, jakym druhem cloveka by byla? Odpoved sestavena na zaklade vyhodnoceneho jednani mnohych korporaci zni: psychopatem. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Huge and Massive. Tahle slova mě jako první napadají ucelováním si tohoto monstrózního dokumentu. Slušně zvládá měnit tempo (např. barvité vyprávění dvou novinářů Foxu vypadá skoro jako z Muže na laně), mluví srozumitelně i zároveň v dostatečně širokých souvislostech a hlavně sympaticky dává prostor širokému spektru názorů, ať už aktvistů, novinářů, ředitelů, filozofů či profesorů. Už jenom kratičký segment k dětskému marketingu říká více než celý pseudodokument Consuming Kids k této problematice. Nudil jsem se při té přepálené stopáži minimálně. 70 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O zdieraní ľudí z tretieho sveta, ktorí pre nás šijú fajnové tričká Nike, za ktoré tu aj tak platíme nekresťanské peniaze. Človek sa dozvie mnoho zaujímavých informácií z histórie, dôvody vzniku nápoja "Fanta" či celkovej snahe korporácií, ktoré doslova jebú na ľudí, na ich potreby, na zdravie, či život ako taký, len aby nahonobili čo najväčší zisk. Je naozaj smutné, že od natočenia tohto snímku ubehlo 13 rokov, no nič sa nezmenilo. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Peniaze vládnu svetu a drvivá vačšina ľudí vlastne ani nevie, čo stojí za ich potravou a produktmi každodennej spotreby a ich životným štýlom. Nevedia to nie len preto, že je to pred nimi poctivo utajované, ale aj preto, že sami nevyhľadávajú informácie, ktoré by im objasnili tieto závažné aspekty ich vlastných životov. Takýto a podobné dokumenty by mal sledovať každý, kto žije konzumným životným štýlom, pretože všetko sa dá robiť lepšie a ohľaduplnejšie nie len k okoliu, ale aj ku sebe samému. Záleží len na vás, či budete prijímať bezmyšlienkovite to, čo vám korporácie vtĺkajú do hláv, alebo použijete mozog a zamyslíte sa, či žijete ohľaduplne a tak aby ste so sebou mohli byť naozaj spokojný. Z ďaleka nie všetko je tak, ako vám tvrdia tí, ktorí na vašom nezáujme a pohodlnosti bohatnú. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímka The Corporation zozbierala mnoho ocenení, najmä za najlepší dokumentárny film. (Marek1991)

Reklama

Reklama