Reklama

Reklama

Utu

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve druhé polovině 19. století se na Novém Zélandu odehrává série válek mezi britskými koloniálními jednotkami a domorodým maorským obyvatelstvem. Hlavní hrdina filmu, maorský bojovník Te Wheke (Anzac Wallace), slouží v britské armádě. Vypálení jeho domovské vesnice a masakr tamějších obyvatel ho ale přivedou na cestu odvety za tento čin. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film, sústreďujúci sa hlavne na kompozíciu obrazu a skvelé akčné scény. Naratívnosť však trochu zaostáva, aj keď ide o dosť podstatnú časť novozélandskej histórie. Bol však natočený ako akčný film a nie historický pomník, čo dokazuje aj pocit, akoby v snímku chýbali celé scény. Ale ako píšem, je to skvelý akčno-dobrodružný biják, ktorý rozhodne nenudí ani na sekundu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak moc nadějí jsem do tohoto filmu nevkládal, protože mě zase tolik nebaví filmy o původním obyvatelstvu, ale tohle mě překvapilo v tom směru, jak moc dobře je to natočeno. Sice se ke mně dostala nepříliš kvalitní kopie, ale ono je celkem náročné některé filmy získat. Ani špatná obrazová kvalita však nedokázala zastřít, že tohle je silné, a to v různých směrech, a nesmírně jisté ve všech momentech. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Úplně se to minulo s tím, co bych od podobného filmu očekával - nenadchlo mě to ani jako historický film vycházející z reálných událostí a už vůbec ne jako žánrovka (vendetta movie). V sousední Austrálii vzniklo přitom v této době několik zajímavých filmů s původními domorodými obyvateli, takže bylo kde se inspirovat. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Standartní dobrodružný příběh se slušně zvládnutými bojovými scénami, mimo ně však film už mnoho nenabízí. Režisér Murphy aspoň získal slušnou průpravu pro natáčení bojových scén v Pánu prstenů, coby asistent režie. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama