Reklama

Reklama

Prázdniny s duchem

(TV film)
  • Austrálie The Canterville Ghost
všechny plakáty
Austrálie, 2001, 50 min

Předloha:

Oscar Wilde (kniha)

Hrají:

Phillip Hinton

Obsahy(1)

V roce 1594 byl falešně obviněn Sir Saimon De Canterville svou rodinou za vraždu své ženy. Proklel proto zámek, na kterém byl uvězněn. Následně na něm pak strašil všechny členy rodu Cantervillů a zámek byl tak po dlouhá léta opuštěn. Vše se ale změnilo příjezdem Otisových z Bostonu.... (HappyDeath)

Recenze (7)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na bookletu to vypadalo snesitelně, ale i když nepotřebuji mít pokaždé animace jak od Pixaru, tady to bylo ať už z hlediska kresby tak z hlediska animace dost strašidelné... Aby toho nebylo málo, syntetyzátorová ,,strašidelná'' hudba byla příšerně elektronická a umělá. A aby toho nebylo úplně málo, dorazil to tentokrát celé český dabing. Dvojčata daboval jakýsi dospělý, kterého těsně před dabováním vykastrovali, psa zase daboval kdosi s hlubokým hlasem, který se místo štěkání, které zvládne imitovat i pětileté dítě zmohl na neustálé a otravné muf muf... Jediné pozitivum vidím v tom, že pohádka je o strašidle což je tak trochu mezi pohádkami vyjímka. Přeci jen je to určeno těm malým, kterým vysvětlujeme že strašidla nejsou a které od určitého věku učíme spát v jejich postýlkách a aby se nebáli. Pouštět jim tedy film o strašidle se může zdát jako hloupost i když jde o pohádku. Jak jsem ale sledoval potomstvo, právě to, že to bylo trochu strašidelné a zároveň pohádka drželo jejich pozornost na max. Ale bát se u toho ani po tom vážně nebudou ani ti nejmenší. Za mně tedy minimum co šlo dát. * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel dost zklamání, o Cantervillském strašidle vzniklo aspon 5 filmů a ty který jsem viděl byly daleko lepší než tohle. Dobře je to pohádka, a snaží se vyděsit dětské diváky, ale ta sentimentalita a ty dva bratři.... To bylo utrpení prostě slabá pohádka kterou si už nikdy nepustím a pustím si film z 80 let. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie príliš sympatická a nezaujímavá animácia kazí dojem príbehu, ktorý sa opiera o známy námet cantervillského strašidla. Občasný humor je infantilný (nielen dvojčatá, ale aj samotný duch), dej ubieha skratkovito, aj keď sa v hrubých rysoch pridŕža námetu. Celkovo je to však nezaujímavé. ()

Sathana 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, krásně byla udělaná ta scéna na tapiserii, jen ta dvojčata byla strašně nesnesitelná... Nicméně knižní předloha, nejlíp ještě v originále, je best :) ()

Reklama

Reklama