Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

deac 

všechny recenze uživatele

Že je Babe tvor bezelstný a bezúhonný nemúže být pochyb.Jedna z nezapomenutelných scén je, když si v předvánočním čase notuje na dvoře koledu, aniž by tušil, že nad ním visí jako Damoklův meč hrozba, v podobě apetitu farmářky Hogettové, nebo vděčný výraz, po tom co jej v závěru jeho pán pochválí za jeho úctyhodný výkon. Právě tyto detaily dělají z filmu něco víc, než jenom tuctový příběh o honbě za slávou. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovské divácké peklo. Po celou dobu jsem na to jenom čuměl a přemýšlel nad tím proč by tohle všichni ti lidé kteří se na tom podíleli měli mít zapotřebí. V jednu chvíli mi to přišlo jako klasická báchorka pro celou rodinu a pak jako naprosto zvrhlá, mysteriózní depka a proto to ani nedokážu nějak objektivně zkritizovat protože to absolutně nechápu stejně tak jako nechápu za co jsem tomu dal ty 2 hvězdy.  Posledního brouka do hlavy mi nasadili záhadné oscarové nominace. 2/10 ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

V detstve to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov, a aj keď to už "nežerem" ako kedysi, stále ma tento film o jednoduchej sile priateľstva a porozumenia celkom bavil. Zábavné situácie sa tu miesia s dojímavými a záver je naozaj úžasný. A samozrejme chválim vynikajúcich zvieracích "hercov". 60%. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na to, že šlo o vysněný projekt režiséra Mad Maxů a Čarodějek z Eastwicku, to mohl být mnohem větší úlet, i když své zářné momenty to rozhodně má, jak dokládá volání staršího (15letého) potomka, že máme novou vánoční pohádku, po scéně „Christmas means carnage“. Ideový obsah od „dobrým slovem dokážeš víc než řevem“ přes „větší překážkou v komunikaci než hloupost druhé strany jsou oboustranné předsudky“ až po „tvé předurčení není dáno tělem, v kterém se narodíš, ale touhou, kterou máš v srdci“ je z pohledu dospělého idealisty zcela v pořádku, jenom si nejsem jistý, kolik z těch ponaučení v této formě prosákne do hlaviček mrňatům, kterým by měla být určena, a nakolik šlo spíš o cílené dláždění cestičky k Oscarům. ()

BBSeeker 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť nikoho (ak nerátame nejakých ohromne zatrpklých osamelých starých jedincov vysedávajúcich na priedomí s puškou v ruke strieľajúcich po faganoch hrajúcich futbal), koho by toto aspoň trošku nechytilo za srdce. Jasné, že to nie je za 5 hviezdičiek, ale páni moji veď je to jeden z filmov môjho detstva, tak prečo by som tomu z nostalgie neprihodila 1-2 naviac. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Během úvodních titulků (a občas i v průběhu filmu) zazní část 3. věty 3. symfonie („Varhanní“) francouzského skladatele Camilla Saint-Saënse. (Idée_fixe)
  • Ve filmu si zahrálo skoro 1 000 zvířat, které mělo na starosti 56 trenérů. (HappySmile)
  • Muž, který koupí 3 Flyovy štěňata, je hlavní zvířecí trenér Karl Lewis Miller. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama