Reklama

Reklama

Running on Empty

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak nejsem z toho zas tak odvařenej jako kolega. Možná v patnácti bych to viděl trochu jinak, každopádně film bohužel nemohu hodnotit ani z nostalgie, protože jsem ho nikdy předtím neviděl, takže žádný hlubší citový vztah k němu ani nemám. Krom horkejch kár, horkejch holek (herečka v hlavní roli ale nic moc) a horkého počasí, to nebylo zas až tak moc záživný. Jednoduchý příběh - ale dobrá dějová zápletka, spíše průměrné herectví, solidní hudba. Ze začátku trochu nuda, později to bylo lepší, samotné finále mě už ale doslova dostalo. Každopádně pokud rádi rychlá kola, klasické sportovní auta (57 Chevy, Ford Falcon GTHO nebo Dodge Challanger), automobilové honičky-závody a nějakou tu legraci k tomu, tak je to film přesně pro vás, a na věku ani pohaví vůbec nezáleží. Starý slepý mechanik Rebel asi nejlepší postava ve filmu vůbec. "Running on Empty" i přes některé negativa, i tak patří k jedním z nejlepších filmů ve svém žánru, polozapomenutých australských kultovních béček (tzv "Ozploitation" filmů). Jde i o jeden z prvních filmů z tzv cyklu "Aussie car race flick" - "Australian car movies" nebo jendoduše "carsploitation", vyráběných někdy od začátku 80s, resp. po úspěchu filmu "Mad Max" v roce '79. Podobné filmy; "Midnite Spares", "Mad Max 2: The Road Warrior", "Freedom", "Chain Reaction", "Mad Max: Beyond Thunderdome" nebo "Run Chrissie Run". Vzrušující akční jízda může začít! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Australsky filmy maj takovou zvlastni atmosferu, alespon vetsinou, a ta pomaha i filmu Running on Empty. Je to kvalitne/hezky natoceny, auta taky pekny, ani nevim, zda bych to oznacil za klasicky carsploitation, nebo spis za drama, ve kterym jezdej auta... Jde tady o particku mladezniku a mladeznic, a jejich zavody s jinejma mistnima partickama. Na muj vkus ale prilis upovidane...a nebo se film bere mozna moc vazne...nevim presne. Slepej mechanik ok. Za me ale podprumer. :-) 2+ ()

Fondak 

všechny recenze uživatele

Absolutní paráda!!!!! Mladíci si rádi dokazují, že zrovna jejich auto je to nejrychlejší. Sprinty americkejch vyladěnejch kár v tomhle filmu nemaj chybu. Škoda že se nikde nedají sehnat titulky!!!!!!!! ()

Reklama

Reklama