Reklama

Reklama

Noc s nabroušenou břitvou

  • Francie Haute tension (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Dům, ve kterém se natáčelo, ve skutečnosti není jeden, ale rovnou čtyři, přestože v konečném výsledku to nelze rozeznat. (akisha)
  • Ve filmu si můžete všimnout dodávky, kterou vrah jezdí. Jedná se o dnes již legendární Citroen HY. (DruidKarel)
  • Přestože je film zasazen do prostředí Jižní Francie, tak se kvůli rozpočtu nátačel v Rumunsku. (Chatterer)
  • Natáčení trvalo 36 dnů. (Holina)
  • Režisér si ve filmu střihl svérázné cameo, ztvárnil nohy otce Alexe. (imro)
  • Vrah má na zádech nápis „Aja & Freres“, což je odkaz na jméno režiséra. (imro)
  • Cécile De France, toužíc se lépe vžít do své role, trénovala se šampionem v thajském boxu. (imro)
  • Trailer k filmu byl loni nominovaný jako nejlepší zahraniční trailer na Golden Trailer Awards a samotný film získal čtyři ocenění na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu. Úspěšnými tu byli například režisér Alexandre Aja a herečka Cécile De France. (imro)
  • Oficiálně nepřiznaný podíl má v produkci filmu i Luc Besson. (imro)
  • Rozpočet tohoto slasheru byl 2,2 milionu eur a za prví tři dny (12. – 12. 6. 2005) promítání si v USA vystrašil 1,8 mil. dolarů, přičemž celkový obrat byl dvojnásobný. (imro)

Související novinky

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama