Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původem britská rodina Kevina Barlowa (J. Polson) v Austrálii jen obtížně vychází s penězi. Kevinův nový známý Geoffrey Chambers (H. Weaving) nabídne Kevinovi 6000 $, pokud Kevin při společné cestě propašuje z Malajsie zásilku heroinu. Díky naprosté Kevinově nervozitě jsou oba prozrazeni, zatčeni a oběma hrozí rozsudek trestu smrti oběšením. Kevinova matka se pokouší o nemožné, zalarmuje právníky i tasmanského guvernéra, a dokonce spřádá i zoufalý plán na osvobození obou věznů prostřednictvím polovojenského komanda.... (ČSFD)

(více)

Recenze (10)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V jednom komentáři se dočítám: "Doporučuji ke shlédnutí všem zastáncům trestu smrti, možná že by potom hodně rychle změnili názor." Já ne a tu úvahu nechápu. Jak se říká, hloupost je mnohdy horší zločinu. Kdo ví, jaký trest mu hrozí, a přesto něco takového podnikne, je plně odpovědný za své jednání a já pro něj nemám ani nejmenší špetku soucitu ani pochopení. Blbost si nezaslouží ani jedno z toho, oboje si schovávám pro zcela jiné lidi. To, co oba hošani pašovali, ničí život spoustě dalších lidí - jak ostatně ve filmu vmete do tváře mamince bývalá narkomanka, která oběma "hrdinům" jejich trest přeje a má naprostou pravdu. Film jako takový byl působivý už někdy v cca 12 letech, kdy jsem ho viděl, ale nejmenší shovívavost nebo lítost ve mně neprobudil ani tenkrát. Dobře jim tak. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dadah, někde ve filmu zazní, že to znamená droga, znamená smrt. Viděla jsem to v poměrně útlém věku a zanechalo to ve mně silný dojem. Ta nervozita a následně hrůza na letišti a při zatčení ..... Dodnes si pamatuju, jak jsem mezi první a druhou částí otravovala všechny dospělé otázkou, jak si myslí, že to asi dopadne (oni taky a na televizi se se mnou dívají jen když slíbím, že se nebudu na nic ptát). Závěr pro mě byl šokující, dneska bych ho asi čekala. Ze mě tenhle film neudělal odpůrce trestu smrti, hodně ovlivnil můj pohled na drogy, protože dadah znamená smrt. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Snímek, který asi každého přiměje zamyslet se nad zločinem a přiměřeností případného trestu. Je otázkou zda právě takto drakonické rozsudky za pašování jsou nejvhodnějším způsobem boje proti drogám, o vlivu na pověst jihovýchodní Asie nemluvě. V každém případě jde o velice působivý příběh, na který člověk stěží zapomene. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha lety (někdy kolem revoluce) jsem film shlédl v televizi, tehdy kvůli délce rozdělený na dva díly. Film na mě tehdy nesmírně zapůsobil. A skutečně, všichni příznivci absolutního trestu by jej měli povinně shlédnout. Dodnes na něj vzpomínám, ale nenapadlo mě, že tak málo známý snímek bude i na CSFD, zírám. A zírám i při pohledu na herecké obsazení, tehdy neznámí australští domorodci, dnes uznávaná jména :-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = 26.7.1991, réžia českého znenia (ČST Praha) = JINDŘICH POLAN - TECHNICKÁ POZNÁMKA: V ČST uvedené ako 2-dielny TV film. (30.3.2012) ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Vynikající "protidrogový" snímek, který zobrazuje "život" ve věznicích jihovýchodní Asie v celé své brutalitě. Doporučuji ke shlédnutí všem zastáncům trestu smrti, možná že by potom hodně rychle změnili názor. ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou Australanů, kteří jsou zatčeni v Malajsii za pašování drog, odsouzeni k trestu smrti a boj matky jednoho z nich za synovu záchranu. Jde o zfilmování skutečného příběhu a svým realistickým vylíčením všech událostí a podmínek v tamějších věznicích má snímek charakter téměř dokumentární. Tento film na mě velmi zapůsobil a od té doby, co jsem ho viděla se považuji za odpůrce trestu smrti, čímž jsem tak trochu splnila cíl, ke kterému směřovali jeho tvůrci. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

I já jsem to viděl hodně dávno, když mi bylo asi 11. Kdo ví, jestli to od té doby také vysílali. A o tom, jaký film zanechal dojem, nejlépe vypovídá to, že jsem si na něj po 29 letech vzpomněl. Tehdy byl uveden jako dvojdílný. A nemyslím si, že mé netrpělivé čekání na druhý díl bylo dáno jen neexistující televizní konkurencí. A bylo to proklatě dlouhé čekání na mnou s veškerou samozřejmostí očekávaný happy end. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Výborný TV film z kterého mrazí, je to už hodně let co jsem měl možnost to vidět ale na Dadah znamená smrt se nedá jen tak zapomenout. 100% film ()

MaroCR 

všechny recenze uživatele

řemeslně slušně zvládnutý film. Nicméně zastáncem represivního přístupu jsem zůstal i po něm. Nějak jsem se nedokázal přimět k lítosti nad osudem pašeráků drog... ()

Reklama

Reklama