Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování filmu Sarkar (2005) je Anita (Aishwarya Rai Bachchan) zástupkyní firmy, která má za cíl postavit v Maharástře ohromnou elektrárnu. A vůbec se jí nelíbí, že pro její schválení musí jednat s tamní mafií - Sarkarem (Amitabh Bachchan) a jeho synem Shankarem (Abhishek Bachchan). Velmi brzy ale zjišťuje, že zatímco jejímu otci jako hlavě elektrárenské společnosti jde pouze o zisk, těmto dvěma neúplatným mafiánům jde hlavně o rozvoj a blaho lidí. Sarkar se napřed jejím návrhům na stavbu elektrárny brání, nakonec se ale synem nechá přesvědčit a vypadá to, že projektu nic nestojí v cestě. Pak se ale do všeho přimíchají další zájmy... (bolly.cz)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nadchl mě způsob vyprávění. Setřená barevnost, zvláštní úhly pohledu, dramaticky podaný příběh s nejednoznačným koncem. Zatímco první film Sarkar byl hlavně gangsterkou o zradě a vyřizování účtů, tenhle snímek přináší zpochybnění dosud jednoznačného postoje hlavního hrdiny. Na konci mafiánské šachové partie, kdy místo figurek padají pod stůl skuteční lidé, už není tak neotřesitelně přesvědčen o svém způsobu života a metodách, které volí. Hořké, trpké, smutné finále, kdy mu nezbývá nic jiného než pokračovat. Málokdy je pokračování lepší, tady tomu tak je. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po Sarkovi přichází na řadu Sarkar Raj, Shankar se po boku svého otce stal dominantním členem celého klanu... jeho pozvolně probouzející se náklonnost k nové obchodní partnerce Anitě brzy získá velice zajímavý podtext. Divák se tak může jen nechat pozvolna unášet dokonalou atmosférou složenou převáženě ze samých detailů a polodetailů v zemitých barvách a jejích tónech a polotónech, které skvěle umožňují propuknutí velké psychologické hry. Ta se přirozeně hraje vabank. Hvězdnému obsazení z prvního dílu přišla na pomoc třetí příslušnice klanu Bachchan - Aishwarya Rai, jejíž herectví je film od filmu dokonalejší, a tak tento rodinný podnik získal ještě další nezanedbatelný rozměr. Byla-li jsem pohlcena už pouhou variací na Kmotra, mé nadšení z pokračování ještě vzrostlo. "Nechte přinést čaj." ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Ram Gopal Varma si umí vybrat zajímavý příběh, ovšem už z něj neumí udělat dobrý film. Temná atmosféra je po chvíli únavná, z kamery jednoho bolí hlava a co by mělo být nejvíc vzrušující je nahrazeno desetiminutoným, monotónním monologem. Žádná událost se člověka nedotýká, stejně tak žádný ze vztahů, jediným lépe zachyceným elementem je věrnost a láska mezi otcem a synem. Amitabh všechny zastiňuje svým hraním, Abhishek je dobrý, i když trochu nudný a Aishwarya Rai pouze stojí opodál a mlčí, pozdějí stojí opodál a mlčí, zetímco ji tešou po tvářích slzy. Jelikož už znám konec, není jediný důvod prosedět to celé ještě někdy znovu. ()

Reklama

Reklama