Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto hvězdně obsazeném filmu hraje Orson Welles Akermana, benátského učence, učitele Marca Pola. Mladý Marco (Horst Buchholz) cestuje do Číny, aby se tam účastnil bojů Kublajchána (Anthony Quinn) proti rebelům vedeným jeho vlastním synem. Účastníci bojů poprvé použijí nový vynález, střelný prach. (Snorlax)

Recenze (1)

kebom

všechny recenze uživatele

Aby som doplnil kolegu "argensona": Podľa knihy "Tajemný Delon" film ani nemal byť vôbec dokončený, z pôvodného materiálu sa totiž veľa nenašlo, pričom išlo o veľmi drahú výpravu či kostýmy. Nehovoriac o tom, že jeho producenta našli na Silvestra 1966 mŕtveho vo svojej vile, údajne spáchal samovraždu... S nakrúcaním začal aj Delon, neskôr nahradený Bucholzom kvôli finančným nezrovnalostiam a obrovským dlhom voči štábu. Už v tej dobe malo ísť o veľmi drahý film, ktorého koniec však bol škandalózny a smutný. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film začal původně natáčet režisér Christian-Jaque pod názvem „L'échiquier de Dieu“ (Boží posel) v roce 1962 s Alainem Delonem v hlavní roli. Po několika týdnech natáčení exteriérů v Jugoslávii byly další práce přerušeny, což znamenalo značné finanční ztráty pro producenta Raoula Lévyho. Ten se však po dvou letech k tématu vrátil, tentokrát pod novým názvem La fabuleuse aventure de Marco Polo. Nově obsazena byla i většina rolí, včetně té hlavní (Horst Buchholz), režii vedl Denys de La Patellière, spolurežisérem byl ale i sám producent Lévy, který chtěl mít přímý dohled nad vznikem filmu. (argenson)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama