Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po devatenácti letech bojů mezi Autoboty a Decepticony na Zemi se tato válka opět přesouvá na jejich domovskou planetu Cybertron. Tu se Decepticonům podářilo dobít a tak se Autoboti ukrývají na jednom ze Cybertronských měsíců a plánují útok. To však ale ještě netuší, že zanedlouho budou mít co dočinění s mnohem silnějším nepřítelem, než jsou všichni Decepticoni dohromady. K Cybertronu se totiž blíží Unicron (Orson Welles), zlé dvojče stvořitele všech Transformerů Primuse a chce zničit a pohltit celý Cybertron. Autoboti a Decepticoni, odvjevěcí nepřátelé na život a na smrt, se tak musí spojit, aby ochránili svou domovskou planetu i svoje vlastní životy.

Transformers: The Movie navazuje na animovaný seriál Transformers z roku 1984, který vychází z populární série stejnojmených hraček. (Hurley)

(více)

Recenze (39)

Davered 

všechny recenze uživatele

Vizualne nesmirne pusobive (blu-ray; Matty je mimo misu) a hudebni doprovod je dokonaly. Obsahove samozrejme prakticky o nicem, ale i tak lepe napsane a koherentnejsi nez libovolny dil Bayovy serie. Hlasove obsazeni tomu pak dodava prijemne campovy nadech (kam az se to Orson Welles dopracoval). Lepsi 3* a to u me pritom vyraz "transformers" vyvolava koprivku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi velké a ...animované. Rozdíl mezi hranými a kreslenými (to zní tak hanlivě) Transformery je obrovský. Hračkářský vzhled, který je v kreslené verzi ještě umocněn je nepřehledný a v novém hraném filmu úmyslně ignorován. Některé detaily jako je ten, v co se mění Cybertron zde opravdu působí dětsky. Celkově vypadají autoboti menší a slabší než jejich soupeři, ke kterým se přidá obrovský, úchvatný a mega Unicron. Mluví ho geniálním způsobem Orson Welles, který mu dodává na ďábelskosti a mohl by kandidovat mezi největší záporáky historie(vzhledem k velikosti, by asi nemohl být poražen...). Stejně tak se pravděpodobně nemá cenu vyjadřovat ke kvalitám dabování, které je např u Optimuse bezchybné. Akce je tu spousta a stále je na co se dívat, i když pro neznalé "historie" zde bude několik otázek. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Absolutní šílenost přesycená hromadami postav, laserově explozivní akcí a ukřičenými rockovými peckami let osmdesátých. Úplný protipól poklidného a statického seriálu a ráj pro všechny diváky, kteří měli (nejen) v mládí zálibu v likvidaci hraček. Scénář se s ničím nemaže a hází na plátno jednu obří bojůvku za druhou, mnoho populárních Deceptionů i Autobotů je náhle a nečekaně přeměno na doutnající šrot, zatímoc příběh stojí ustrašeně stranou. A když náhodou někde zpoza rohu vykoukne, hned se zase při pohledu na ten válečný chaos stáhne zpět do úkrytu. Naštěstí to má oproti seriálu o poznání lepší animaci, spoustu působivých cyber-punkových lokací (nejedenkrát jsem si vzpomněl na Metal Mutanta) a roboti jsou do jednoho skvěle namluvení. A abych nezapomněl, Dinoboti jsou v tomhle filmu opravdu mimořádně roztomilí :-) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakal som že Optimus Prime po prvom 20minutovom boji skončí ako kopa šrotu a jeho štafetu a ochranu nejakej matrici na ktorej záleží prežitie Autobotov preberie ďalší udatný bojovník ktorého meno si žiaľ už ani nepamätám. Megatron je tiež vyradený, naviac ho ľstivý Starscream cestou vyhodí do vesmíru, no nejaká planéta požierajúca iné planéty mu dá druhú šancu, zmení ho na nejakého iného trona, Starscream dostane zadosť a bojuje sa o získanie matrice ... teda bojuje sa a bojuje, stále sa niečo deje no chýbali mi Optimus Prime a klasický Megatron, je to úchylne transformerovsky pretechnizované, hlúpučký Dinoboti sú fajn ale ako celovečerný film to nebola dobrá voľba odstrániť dvoch najväčších, najznámejších súperov ... a čo tie dve postavičky ľudí? ... asi by sa zišlo sledovať seriál pravda – ďalší mínus. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

WTF? Tak takto vypadá nářez v podobě starších animovaných Transformerů! Tenhle animák mě paradoxně bavil o malinko více než Bayova Pomsta poražených. Těch 80 minut je nabito neskutečnou, roztomile přehnanou barevnou akcí, roboti umírají jako na běžícím pásu (včetně hlavních postav), Bumblebee tu hraje asi 5 minut, a do toho všeho tyranizuje vesmír nechutně velká kovová planeta požírající vše v dosahu, kterou nadaboval šílený Orson Welles. Hlášky jsou parádní, a není těžké se domyslet, kde čerpal autor filmových Transformerů nejvíce: One shall fall, one shall rise zní z Optimových plechových úst minimálně stejně dobře, jako v kině. Animace je sice o něco slabší, ale při nadupané akci to tolik nevadí. Navíc mě hodně překvapil melodický kytarový soundtrack - ve filmu hoblují jako o život powermetalové skupiny, někdy se zase ozývá dětinská, naproti tomu však až vtipná elektronická hudba s jednoduchou smyčkou. Tenhle animovaný film je jedním velikým akčním gulášem s desítkami hláškujících robotů a jedním otravným klučinou. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (18)

  • Z 18 Autobotů, kteří přistáli na Zemi v první epizodě seriálu, se jich ve filmu objeví 15. Mirage, Trailbreaker a Sideswipe byli ve scénáři zahrnuti, jejich scény však nebyly natočeny. (.Zmolda.)
  • Zvuk Galvatronova laserového kanónu je modifikovaná verze Megatronova fúzního děla. (.Zmolda.)
  • Mnoho postav, které se objevily ke konci 2. série seriálu, se ve filmu nevyskytuje, protože v době psaní scénáře ještě neexistovaly. Nicméně později se záhadně objevují ve 3. sérii bez jakéhokoliv bližšího vysvětlení (např. Stunticoni, Aerialboti, atd.). (.Zmolda.)

Reklama

Reklama