Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po devatenácti letech bojů mezi Autoboty a Decepticony na Zemi se tato válka opět přesouvá na jejich domovskou planetu Cybertron. Tu se Decepticonům podářilo dobít a tak se Autoboti ukrývají na jednom ze Cybertronských měsíců a plánují útok. To však ale ještě netuší, že zanedlouho budou mít co dočinění s mnohem silnějším nepřítelem, než jsou všichni Decepticoni dohromady. K Cybertronu se totiž blíží Unicron (Orson Welles), zlé dvojče stvořitele všech Transformerů Primuse a chce zničit a pohltit celý Cybertron. Autoboti a Decepticoni, odvjevěcí nepřátelé na život a na smrt, se tak musí spojit, aby ochránili svou domovskou planetu i svoje vlastní životy.

Transformers: The Movie navazuje na animovaný seriál Transformers z roku 1984, který vychází z populární série stejnojmených hraček. (Hurley)

(více)

Recenze (39)

Matty 

všechny recenze uživatele

Orson Welles svou roli popsal jako "velkou hračku, která útočí na bandu menších hraček" a přesně tím vystihl podstatu celého filmu. Téměř 84 minut nepřetržitých výbuchů, připomínajících pro svou slaboduchost nějakou parodii animovaného seriálu v jiném animovaném seriálu (myslím, že v Simpsonech bylo něco podobného). Ošuntělá animace naštve, camea Erica Idlea nebo Leonarda Nimoye potěší. Tři hvězdičky proto, že kdykoliv zvednu hlavu od monitoru, naskytne se mi dojemný pohled na několik pečlivě vyrovnaných plastových transformerů. Nikdy jsem nepoznal víc cool hračku. 65% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Po letech už opravdu dost chaos, ale úderný soundtrack, solidní dabing (i když postavu Erica Idlea si skutečně mohli odpustit ;) a celková přehuštěnost akčními scénami vás dostanou i skrz ta slabší jména. Odchod Optima ze scény a neslavný konec Starscreama jsou ale vážně dost nešťastnými scénáristickými ústřely a to i v případě, že transformujete svou duši do šestiletého klučiny posedlého pestrými barvičkami. Autobots, Roll Out! (50%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi velké a ...animované. Rozdíl mezi hranými a kreslenými (to zní tak hanlivě) Transformery je obrovský. Hračkářský vzhled, který je v kreslené verzi ještě umocněn je nepřehledný a v novém hraném filmu úmyslně ignorován. Některé detaily jako je ten, v co se mění Cybertron zde opravdu působí dětsky. Celkově vypadají autoboti menší a slabší než jejich soupeři, ke kterým se přidá obrovský, úchvatný a mega Unicron. Mluví ho geniálním způsobem Orson Welles, který mu dodává na ďábelskosti a mohl by kandidovat mezi největší záporáky historie(vzhledem k velikosti, by asi nemohl být poražen...). Stejně tak se pravděpodobně nemá cenu vyjadřovat ke kvalitám dabování, které je např u Optimuse bezchybné. Akce je tu spousta a stále je na co se dívat, i když pro neznalé "historie" zde bude několik otázek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost ujetá věc, ale pokud je vám 6 až 8 let bude to film vašeho života (jó to byly časy když jsem si hrál doma s figurkama Transformers). Film je dost zběsile sestříhaný a každou sudou minutu je akční scéna provázená největšími peckami 80. let. Roboti sou cool (hlavně Grimlock ruluje). Bohužel to je občas i nuda, ovšem přiznám se že na konci mi docela běhal mráz po zádech :-))))))))) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Eric Idle, Leonard Nimoy, Orson Welles, strašlivá animace a gigantičtí roboti tančící za zvuku songu "Dare To Be Stupid" od Weird Ala Yankovice, aneb Transformeři pro otrlého diváka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film a seriál vyvolali po celom svete davové šialenstvo a mániu, čo sa týka hračiek. Vzhľadom k nostalgii detstva nemôžem dať inak a hodnotím srdcom. Naozaj, tento filmík je pre mňa taký citovo husto naviazaný, že si ho vždy rád pozriem a hrozne sa teším na Bayovo nové spracovanie. Len dúfam, že soundtrack bude zmenený. Optimus Prime 4ever! 75%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Absolutní šílenost přesycená hromadami postav, laserově explozivní akcí a ukřičenými rockovými peckami let osmdesátých. Úplný protipól poklidného a statického seriálu a ráj pro všechny diváky, kteří měli (nejen) v mládí zálibu v likvidaci hraček. Scénář se s ničím nemaže a hází na plátno jednu obří bojůvku za druhou, mnoho populárních Deceptionů i Autobotů je náhle a nečekaně přeměno na doutnající šrot, zatímoc příběh stojí ustrašeně stranou. A když náhodou někde zpoza rohu vykoukne, hned se zase při pohledu na ten válečný chaos stáhne zpět do úkrytu. Naštěstí to má oproti seriálu o poznání lepší animaci, spoustu působivých cyber-punkových lokací (nejedenkrát jsem si vzpomněl na Metal Mutanta) a roboti jsou do jednoho skvěle namluvení. A abych nezapomněl, Dinoboti jsou v tomhle filmu opravdu mimořádně roztomilí :-) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakal som že Optimus Prime po prvom 20minutovom boji skončí ako kopa šrotu a jeho štafetu a ochranu nejakej matrici na ktorej záleží prežitie Autobotov preberie ďalší udatný bojovník ktorého meno si žiaľ už ani nepamätám. Megatron je tiež vyradený, naviac ho ľstivý Starscream cestou vyhodí do vesmíru, no nejaká planéta požierajúca iné planéty mu dá druhú šancu, zmení ho na nejakého iného trona, Starscream dostane zadosť a bojuje sa o získanie matrice ... teda bojuje sa a bojuje, stále sa niečo deje no chýbali mi Optimus Prime a klasický Megatron, je to úchylne transformerovsky pretechnizované, hlúpučký Dinoboti sú fajn ale ako celovečerný film to nebola dobrá voľba odstrániť dvoch najväčších, najznámejších súperov ... a čo tie dve postavičky ľudí? ... asi by sa zišlo sledovať seriál pravda – ďalší mínus. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

WTF? Tak takto vypadá nářez v podobě starších animovaných Transformerů! Tenhle animák mě paradoxně bavil o malinko více než Bayova Pomsta poražených. Těch 80 minut je nabito neskutečnou, roztomile přehnanou barevnou akcí, roboti umírají jako na běžícím pásu (včetně hlavních postav), Bumblebee tu hraje asi 5 minut, a do toho všeho tyranizuje vesmír nechutně velká kovová planeta požírající vše v dosahu, kterou nadaboval šílený Orson Welles. Hlášky jsou parádní, a není těžké se domyslet, kde čerpal autor filmových Transformerů nejvíce: One shall fall, one shall rise zní z Optimových plechových úst minimálně stejně dobře, jako v kině. Animace je sice o něco slabší, ale při nadupané akci to tolik nevadí. Navíc mě hodně překvapil melodický kytarový soundtrack - ve filmu hoblují jako o život powermetalové skupiny, někdy se zase ozývá dětinská, naproti tomu však až vtipná elektronická hudba s jednoduchou smyčkou. Tenhle animovaný film je jedním velikým akčním gulášem s desítkami hláškujících robotů a jedním otravným klučinou. 60% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No jako vzhledem k náklonosti, které chovám k hračkám transformers, kterých jsem měl jako malý pívo doma několik, to nesetřu, ale byla to dost velká nuda. Animace už na tu dobu dost slabá, ale to by tak nevadilo. Spíš je to strašně chaotické a jak jsem řekl, tak i nudné. 50% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je mi opravdu velkou záhadou. Nedivím se, že americký národ je takto hloupý (doufám, že tímto neurazím okolní komentatoristy či hodnotiče:), když dokáže sledovat toto.. Nechápu, jak této stupidní nudě mohli své jméno propůjčit Orson Welles, Eric Idle či Leonard Nimoy. Už jsem naznačoval, že jsem se dlouho takto nenudil?! ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Vcelku brutální animovaný film, co se týče vyřazování starých charakterů a nahrazování na jejich místo novými. Jako úvod ke třetí řadě seriálu bezchybné, mnoho pamětihodných momentů posíleno líbivou hudbou Stana Bushe. Pro milovníky Transformers nutnost, pro nadšence Bayformers pouze nevinná ukolébavka bez sexuálních narážek a s minimálním lidským faktorem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento celovečerný animovaný spektákel ma v detstve ohúril aj dojal zároveň. Bol som z toho hotový. A tieto pocity vytrvali aj do dnes. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film bude mít dnes hodně těžkou pozici. Dnešní generace a i velké zástupy lidí prostě budou znát hlavně Bayovu akční onanii s hračkama. Tady se nedočkáte žádné love story, není tu animovaná Megan Foxx a hudba je z 80.let. Avšak samotný film je opravdovou lahůdkou pro (orthodox) fans. Pokud znáte původ Transformers a znáte i seriál z tohoto období, pak se budete doslova rochnit v bahně. Nevím co tu někdo tvrdí, že animace je nic moc. Tohle je naprosto parádní animace. Asi dneska na ruční animaci nejsou lidé zvyklý anebo si film pustili na nějakém třinácti palcovém monitoru a koukají na to z 10 metrů. Osobně mě uchvátila detailnost animací a např. Unicron to opravdu budilo respekt i děs. Vedle skvělé animace je tu i hodně přímočarý příběh. Neustále se bojuje, hodně výbuchů a dokonce > SPOILER ALERT < umře i dost Transformes. To má hodně velký koule to udělat v dětském animovaném filmu. Osobně doporučuji vidět film v originále. Orson Welles jako Unicron je ultimativní! Je tu vše co mě dostalo > skvělá animace, heavy metal, akce, akce, akce a hlavně žádné stupidní plkání a teens erekce. ()

kikuka

všechny recenze uživatele

..uhm..aj som si to nechala odležať, ale hodnotenie nedám..som už stará (eek :P ).. a dosť mi liezlo na nervy, že nevedeli vypnúť hudbu..inak, poho.. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Dvojka a trojka od Baye je proti tomuhle v přeplácanosti (počet druhů robotů, vozítek, akčních scén a důrazu na roboty místo lidí) mírumilovný dokument o pěstování rostlinek, o jedničce ani nemluvě. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Vizualne nesmirne pusobive (blu-ray; Matty je mimo misu) a hudebni doprovod je dokonaly. Obsahove samozrejme prakticky o nicem, ale i tak lepe napsane a koherentnejsi nez libovolny dil Bayovy serie. Hlasove obsazeni tomu pak dodava prijemne campovy nadech (kam az se to Orson Welles dopracoval). Lepsi 3* a to u me pritom vyraz "transformers" vyvolava koprivku. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Velmi temný film, který propojuje původní řadu seriálu s tou novou kde není Optimus Prime (dokud opět nepovstane) a spousta dalších původních robotů. Většina původních hrdinů a záporáků zde skoná hned na začátku, aby dali prostor novým postavám. Film je napínavá akce od začátku až do konce a vy jen čekáte jestli to nakonec někdo ze staré party transformerů vůbec přežije (a vězte že někdo opravdu ano). Díky těmto zásadním věcem působí film ve vesmíru Transformers asi nemalou roli. Navíc mě potěší že ve starých časech nebyla ta šílená cenzura co dnes, takže zde vidíte zničení planety, různé popravy a smrti. To se dnes už v animákách nevidí, kde jsou ty staré časy akčních animovaných pecek na kterých jsem vyrůstal. Jsem zvědavý jestli Bay použije do dalších dvou hraných Transformers filmů, nějaké nápady z tohoto snímku. Např. návrat Megatrona coby Galvatrona nebo Obří planetu požírající jiné....o dinobotech ani nemluvě. ()

Reklama

Reklama