Reklama

Reklama

Sám doma 4

(TV film)
  • USA Home Alone 4 (více)

Obsahy(1)

Pre Kevina McCallistera vyhliadky na tieto Vianoce nevyzerajú práve ružovo. Jeho rodičia Peter a Kate už žijú osem mesiacov oddelene a doma čelí ťažkej konkurencii svojich starších súrodencov. Aj bez toho je však život bez otca pre Kevina obtiažny a tak nad pozvaním otca a jeho novej zazobanej priateľky Natalie príliš dlho neuvažuje. O to viac, že v dome Natalie je všetko plne automatizované a to predsa Kevin obzvlášť počas vianočných sviatkov miluje. História sa opakuje. Netrvá dlho, keď Kevin stretne svojich starých známych, ktorí majú svojho človeka aj v blízkom okolí Natalie. Kto iný mohol zabezpečiť zlodejov ovládaním zložitého alarmu. Situácia je o to nebzpečnejšia, že v dome sa bude nachádzať aj vzácna návšteva. Skutočný malý princ, ktorého budú chcieť Marv a Vera uniesť. Netušia však, že Kevin im nastražil tie najhrozivejšie pasce, aké si len viete predstaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

Viktooorka

všechny recenze uživatele

Tak jako tvůrci nechápou, že Sám doma byl jen jeden a nedá se nahradit, tak diváci nechápou, proč se tyhle filmy ještě točí.. Trochu pochopení by neuškodilo :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto som pochopil ešte menej, ako filmy Davida Lyncha. Je to ten istý Kevin McCallister, čo v Sám doma 1 a 2? Lupič Marv je TEN Marv z prvých dvoch dielov? Alebo jeho syn? Ak ten istý, prečo vyzerá o 30 rokov mladšie? Ako si usadený otec Peter McCallister dokázal naraziť milionárku? Ako je možné, že sa Marv dostal z basy skôr, než stihol Kevin zostarnúť aspoň o rok? Dokonca sa zdá, že obaja vynašli stroj času, lebo Kevin je ešte mladší, ako minule (o Marvovi nevraviac, ten sa takmer vrátil do tínedžerských rokov). A nie je predsa len už trocha priveľká náhoda, že i v TOMTO dome býva Kevin? Je to remake? Sequel? Reboot? Nie, fakt som to vôbec nepochopil. Avšak to, čo som vymenoval, bolo na tomto zlom filme ešte to zábavnejšie v tom zmysle, že človek mal aspoň nad čím rozmýšľať. Inak je to úplne mimo. Pasce sú slabé a nudné, postavy v lepšom prípade podpriemerné a nezaujímavé (a to tu hrá môj miláčik z Takých normálnych mimozemšťanov French Stewart), chýbajú trademarky série (strašidelného čudáka nahradil extrémne suchý komorník v podaní Ericka Avariho, po Frenchovi ďalší borec z Hviezdnej brány), vianočná atmosféra prakticky nikde, scenár je tragický. Rodičov ani len nenapadlo pozrieť si záznam z bezpečnostných kamier po tom, čo Kevin tvrdil, že v dome boli lupiči? Viem, že záznam bol vymazaný, ale už to samo osebe by im muselo pripadať značne podozrivé. Obrovská, luxusná vila je oveľa nezaujímavejšia, než (kvázi)obyčajný rodinný dom z Columbusových trhákov. Zaujímavý je aspoň pohľad na kasting (Joanna Going z koontzoviny Phantoms, Jason Beghe z romerovky Vražedná opica). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle uz je definitivne v hajzlu. Kdyby aspon tvurci nedali hlavnim postavam jmena z puvodnich dvou dilu a kdyz uz tu neni Culkin, kdyby aspon zustal predstavitel role z tretiho dilu. Jinak tentokrat malej fakan je fakt otravnej, v podstate sam doma neni, zaverecny odhaleni kdo je treti lupic je jasny uz od zacatku a happy-end s rodinkou jsem taky cekal uz od zacatku. Navic dvojka lupicu se tvari strasne dementne i dementne mluvi, ale neni to vtipny a navic na ne ani neni prichystany moc pasti. A to vse strasne spatne natoceny, takze vlasne ani nevim, za co jsou ty 2*. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to až tak hrozné, i když hodnocení některých se rozhodně nedivím. Sám doma 4 je průhledný jak sklenka vody. Nejde tady jen o předvídatelnost děje, ale o celkovou stavbu příběhu. Ploché charaktery, provařené scénky a trapná pointa. Přestože nemá tenhle snímek čím překvapit, a zhlédnout jej podruhé je nejspíš pořádně nudná záležitost, zasluhuje si jednu hvězdičku. Snad se tvůrci poučí a s dalším dílem nepřijdou. Btw návrat starých postav je velmi hloupý nápad. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Časť s poradovým číslom štyri je absolutne najhorším dielom z celej série "Sám doma". Najhlúpejší scenár. Najslabší zločinci. Najnesympatickejší Kevin McCallister. Vôbec to nemá žiadnu atmosféru. Nie je to vtipné. Nie je to zábavné. Je smutné, že takéto lajno sa vezie na vlne dvoch grandióznych vianočných rodinných komédií, ktoré natočil v rokoch 1990 a 1992 režisér Chris Columbus. "Sám doma" a "Sám doma 2: Stratený v New Yorku" sú päť hviezdičkové filmy. "Sám Doma 4: Chceme náš dom späť!" je odpad! ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem chtěl napsat něco v tom smyslu, že jde o nejhorší rodinnou komedii všech dob, nicméně potom jsem pravděpodobně v nastalé hrůze utekl do knajpy a snažil se přepít utrpěné trauma, následkem čehož jsem na vše zapomněl. Dnes jsem si shodou okolností vzpomněl (na Kevina, ne na chlast) a když si vybavím, jak se ten klouček tragikomicky pokoušel imitovat grimasy Macaulay Culkina, nebo jak ve strašlivé scéně rotující knihovna (či co to bylo) katapultuje zloděje... no jo, asi jsem měl tenkrát pravdu. P.S. Ne, jako děcko bych to nemiloval, sakra. ()

filmfanouch odpad!

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti!!!!!!!!!!!! Už Sám Doma 3 za moc nestálo ale tohle................................ Nic tu není dobrého, Charismatický hlavní hrdina chybí a celkově je to jedno z nejhorších pokračování všech dob. ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 1/10 Hudba 1/10 Prostředí 2/10/// +Sám doma je kult, který nic nepřekoná, ani čtvrté pokračování -není větší zbytečnosti, než tohoto pokračování/// Bylo by to na jednu hvězdičku, možná i na dvě, kdyby tu ale nebylo tří předešlých dílů. Tohle je sprosté kopírování prvního filmu, jen s tím rozdílem, že je vše špatně natočeno, zahráno a vymyšleno. Raději bych byl sám doma, než se dívat na tohle./// Celkem 15%/// ()

Javert odpad!

všechny recenze uživatele

....a že jim to nepříjde blbý točit pořád ten samej film, akorát s jinejma hercema a jinou číslicí na konci.... ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Prakticky to samé jako trojka. Tahle čtyřka je o chlup lepší, než předchozí, ale odpadem se nevyhne. Opět hloupý příběh, špatní herci, trapní zlodějové, aspon jsem se zasmál tak dvouma scénama. To je všechno. Takže hodnotím na 11% = odpad! ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Ať sněží! Ať chčije! Sezame otevři se! Ať už je do píči konec tohohle zjevu! Pro ty, kteří jako já velice těžce přežili třetí díl, přišli tvůrci ještě s vypečenějším pokračováním. Jeho hlavním těžítkem je pochopitelně snaha nasrat nás, diváky, takže nám představují "původní" postavy s jiným designem. Ke vší lítosti se sem ještě přimotal ten týpek z Mumie. Příběh se přesunuje do prudce inteligentního domu, kterej umí všechno. Umí se uklidit, odvodnit, uvařit atd. Tomuto domu vládne zlá a ďábelsky svůdná................žena, která právě sbalila "Kevinova" tátu. Ale pozor! Padouši bdí! Muž a žena s IQ ranní stolice se rozhodnou unést nějakou osobu z domu. V domě je však ochránce zákona Kevin a hned začne lapkům zatápět. Pozor! Nervydrásající scéna: Zloději konečně dopadnou Kevina a místo aby ho zabili, tak ho pustí s argumentem, že mají to, pro co přišli. :-D. Po několika potyčkách začne Kevin nastražovat pastě. A nejsou to ledajaké pastě. Houpající se pánev, podříznutý jídelní výtah a zablokován normální výtah. Inu, fantazii se meze nekladou. Ovšem přichází šokující odhalení. Zločinci mají v domě svého člověka. A není to jen obyčejný bídák. Je to hlavní mozek, mafiánský boss, arcilotr - Márvova (zloděj) matka!!!! Kevin je ve vězení a nadchází osudová chvíle. Zatímco se zloději dohadujou o vůdcovství, Kevin má mobil na jeden telefonický hovor. Komu bude volat? Přece svému pubertálnímu bráchovi! A zde už opravdu končím, protože líčit všechny stupidity fakt nemá cenu! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

O něco lepší, než třetí pokračování, jinak pořád sračka. Málo nápadité, lupiči nemají zdaleka to kouzlo, jako v prvních dvou dílech. ()

Reklama

Reklama