Reklama

Reklama

Smrtonosná pěst

(festivalový název)
  • Jižní Korea Jukgeona hokeun nabbeugeona (více)

Obsahy(1)

Devätnásťročný študent zabije pri barovej bitke iného študenta tým, že mu o hlavu rozbije fľašu, on padne a rozbije si hlavu o hranu stola. Po siedmich rokoch je prepustený z väzenia a snaží sa začleniť do života. Pri večernej potulke nočnou uličkou uvidí, ako traja gangsteri mlátia jedného muža. Rozhodne sa mu pomôcť a tým sa zmení jeho život. Chlap, ktorému pomohol, bol miestny boss a ponúkol mu prácu. Tak prechádza na druhú stranu a využíva svoje schopnosti „kurevsky dobre sa biť“... (badygorila)

(více)

Recenze (9)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Drsná, neotesaná forma plná hrubých strihov výborne korešponduje s rovnakom sa nemazliacim, zacykleným príbehom o prekročení hranice medzi zákonom a zločinom, spoza ktorej je nemožné sa vrátiť. Film z rodu "šťastlivcov", kde intenzita prežitku stúpa s blížiacim sa záverom. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a těžko hodnotitelný film. Polodokumentárním stylem vykresluje obraz pouličních gangů korejské mládeže i starších gangstrů. Je to jako by taková sonda do tohoto pouličního života, původu agrese a brutality, násilí, rvaček a pouličních potyček. Celý film je však postaven jen a pouze na pouličních rvačkách jednotlivých gangů a to jak jednotlivec vs jednotlivec, tak skupina vs skupina. Choreografie soubojů je typicky "korejská", hodně realisticky vypadající (i když jen zdánlivě, ale je zde velká snaha o ralističnost soubojů ...), brutální, krvavá, bez pravidel ... Celý film se nese v tomto duchu a divák sleduje opravdu téměř nekonečné souboje ... až už je toho na něj možná příliš. Tedy na mne už potom bylo a to mám akci a "fighty" ve filmech rád ... Konec a závěr filmu vše mírně zvedne a zajímavě propojí se samotným počátkem a původem vzniku jednoho gangstera, který se zdá být na začátku hlavní postavou filmu, ale není tomu tak. Film hlavní postavu vlastně vůbec nemá. A od první třetiny začne být černobílý, nepochopil jsem proč a jaký smysl to mělo ... Opravdu zvláštní film, podle mne spíš může násilí u mládeže podněcovat než jej odsuzovat a zavrhovat ... ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak může člověk taky skončit, když se stane gangsterem. Přestože by se mohlo zdát, že půjde o zábavný akční film, tak tomu tak není. Film je hodně drsný (hlavně závěr), ale úplně jiným stylem než třeba filmy od tarantina. Tady je minimum humoru a příběh je spíše takovou jednoduchou moralitou a i díky hrubší formě se na něj nekouká kdovíjak hezky. A aby to bylo jasné, tak jde v podstatě o dost depresivní film. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo spíše jako dokument. A ten konec? Co všichni řešíte? Vemte si Old boye, ten byl drsnější a nikdo to tak neřešil jako tady... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Realisticky syrové akční drama se skvělými souboji bez střílení. Ponurá atmosféra mnohdy až dokumentárního ražení dokáže upoutat. Jeden z těch filmů, kterým nízký rozpočet snad spíše prospívá. Je moc dobře, že existují filmy ze kterých je talent a odhodlání filmařů přímo cítit. ()

system 

všechny recenze uživatele

Hlavnim hrdinou je obycejny kluk, zijici v bezejmene ctvrti, kde si kazdy hlida svoji prdel. Kdyz vsak jednou pri rvacce nechtene zabije soupere z jine skoly je jako exemplarni pripad poslan do vezeni. Kdyz je propusten, osud mu pripravi dalsi zkousku. Dostane se do rvacky kde pomuze mistnimu bossovi jednoho gangu. Ten mu na oplatku nabidne stat se soucasti jeho gangu, a tak..... vic uz neprozradim:-). Reziser vyborne vykresluje problematiku dnesni agresivni mladeze, kde veta - "Prachy muzes vydelat perem nebo pestmi, jaky je v tom rozdil" hovori v tomhle filmu za vse. Dlouho to vypadalo na 4* a nebyt zaveru asi by to tak i bylo. Jenze ten zaver, ten zaver me uplne odrovnal, neco tak drsneho a kruteho jsem uz dlouho nevidel a proto zaslouzene 5*. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Tento film by si mal pozriet kazdy zacinajuci mafianik, ktory ma velke sny o velkych veciach. Nie kazdemu idiotovi sa vsak podari svoje velke sny aj zrealizovat 83% ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa na nič nehrá. Drsný, neľútostný a priamy príbeh jedného gangstera, ktorý miestami prechádzal do dokumentu. Posledná, čiernobiela časť sa mi zdala najintenzívnejšia, o záverečných scénach ani nehovorím. ()

ales.he 

všechny recenze uživatele

Celý film je rozdělen do tří částí. Přiznám se, že druhá část mne po slibném rozjezdu znejistila a začínal jsem film pomalu odepisovat. Ale pak nastoupil závěrečný třetí (černobílý ) díl skládanky a záměr tvůrců začal vyplouvat na povrch. Po závěrečných titulcích jsem seděl ještě 5 minut s hubou dokořán. ()

Reklama

Reklama