Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, který v sobě spojuje témata o upírech a sentimentální příběh o síle lásky. V malém městečku kdesi v Evropě žije urozená Iza, která si díky své kráse najde rychle své oběti a ty pak vysává. Náhodně se dozvídá o psychiatrovi, který by ji mohl pomoci a tak se vydá za ním do jeho soukromé kliniky. Pořádá jej, aby ji vyléčil z vampírismu. Doktor však na upíry nevěří, ale přesto ženu nechá na klinice hospitalizovat. Poté se začnou na klinice dít záhadné vraždy a jemu už je jasné, že Iza měla pravdu. Lékař propadne jejímu kouzlu, Iza se do něj zamiluje a začíná se z ní stávat člověk. (mardun)

(více)

Recenze (9)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Netradicni polska zabava a kult socialistickych kin. Tenhle film jsem hledal asi deset let, protoze jsem si pamatoval jen utrzky (nejen sklenik...), az konecne! Je to zas jak cestovani v case, navrat do detstvi... :-) Upiri, sex, vybuchy, auta, sanatorium, kamera, stylizace, krasny "b" pribeh, a "nymfomanka" Katarzyna Walter v hlavni roli... Film s prichuti italskych sedmdesatek. Parada. 5- ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

- "já jsem upírka." --"a já psychiatr. vstupte." MÁM RÁDA NETOPÝRY aneb KRÁSKA A ZVÍŘE na polské psychiatrii. uživatel strougy mě svým šťavnatým komentářem navnadil na pořádný bizár, vcelku to má ale jen pár béčkových momentů. koneckonců jde o zapadlý gotický klenot o nevyléčitelné upírské nymfomance, do které se zamiluje její terapeut. anebo, chcete-li, jemně erotický snímek s geniálním plakátem a šílenými výbuchy. nezestárl úplně dobře, ale je to dobrý atmosferický komunistický pošušňáníčko. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše. Komunistická Európa sa pred pár dekádami stále snažila postaviť sa k na ich pomery nezvyčajným látkam svojským postojom. Svojským a blbým. Či už to bolo spôsobené tamojšou cenzúrou, alebo len iným umeleckým videním, aj tak to stálo za prd. Tento podobne dokaličený upírsky ´´horor´´, ide ruka v ruke s presne tými neblahými problematickými aspektami, aké si tamojší režim vyžadoval od ,,podradných,, žánrov. Čiže nudu, prostranícke videnie a absenciu západných motívov. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý film, za který by se nemusela stydět ani nějaká menší hollywoodská produkce. Jemné spojení upírské tématiky s romantickým dramatem působí natolik uvěřitelně, že kdyby na začátku bylo napsáno "podle pravdivé události" snad bych tomu i věřil. Požitek z filmu podtrhuje i příjemný pohled na sympatickou Katarzynu Walter, hrající Izabelu. Vytknout mohu jen trochu kostrbatou a málo propracovanou dějovou linii a snad absenci výraznější hudby, i když jednoduchý hlavní "pískaný" motiv je docela příjemný a závěrečné scéně si ho možná už budete pískat také. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1987(asi).Pod rúškou pionierskej schôdzky sme sa vydali celá trieda na tento mládeži neprístupný  film. Úspešnosť prešmyknutia do sály bola asi 50%.Ja som bohužiaľ také šťastie nemal. Film som videl potom až na videokazete a musím uznať že som oveľa neprišiel keď ma naň nepustili aj keď vtedy som si myslel ,že prichádzam. 🤣 ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama