Reklama

Reklama

Mistr Shaolinu

  • Česko Mistr šaolinu (více)

Obsahy(1)

Čest, msta, patriotiznus. Odpor vůči utlačovatelům Říše středu. Hněvem naplněny jsou srdce Mingů. I mladý shaolinský kněz Chi Shan je Ming. Na měsíce opustí klášter, aby poznal tajemstvý výroby střelného prachu a naučil se novou techniku Shaolinu. Vrátí se však příliš pozdě. Klášter je zničen drzostí nepřítele. V hněvu se zapřísahá, že se bude mstít. Obklopuje ho nebezpečí a boj, a v patách jsou mu drábi Manchů... (Panavision)

(více)

Recenze (42)

kitano 

všechny recenze uživatele

FIlm s krasnymi zanrovymi vychytavkami ako napr. boj na drevenych koloch, vypalnik nosiaci so sebou obrovsky medeny dzban, alebo "zranitelne miesto", ktore ma kazdy, vratane majstra cinskeho boxu Pai Meia (ano, ta postava z Kill Billa 2) :). Jedine, za co strhavam bodiky je, ze snimok predsa len nepatri medzi uplnu spicku v produkcii Shaw Brothers, ako napr. 36 komnat Shaolinu. Vidiet to vsak v remasterovanej verzii s originalnym zvukom (mam len kopiu s VHS s hrozostrasnym slovenskym dabingom), tak by hodnotenie slo este urcite hore. (8.5/10) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu, kdy David Chiang vyučuje v kláštěru kung-fu, mne naprosto odrovnala skvělá hudba Eddie H.Wonga. Příběh napsal nejznámější HK scénarista Ni Kuang. Řekl bych, asi nejlepší film Davida Chianga. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Chi San je pověřen důležitým posláním a po třech měsících se vrací do kláštera Shaolinu, který je napaden a zničen. Od mistra, kterému nezbývá moc života, dostane za úkol znovu Shaolin vybudovat. Pai Mei jako filmová postava mi byl ve snímku Kill Bill: Vol. 2 (2004) nějak povědomý, protože jsem ho viděl poprvé zde v tomto snímku před hodně dávnou dobou a nyní v repríze. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle film viděl celkem 2x na originální VHS. Vím, že mě dost zabavil, nedavno jsem si ho zkoukl znova a mé nadšení už takové nebylo. Přesto má film netradičný, skvělý příběh a dost akce a soubojů. Něco z toho chybí k úplné dokonalosti. Lepší nápady, vyřadit pár zbytečných scén atd. Přesto nadprůměrná záležitost. Hodnotím na 69% = *** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh o běloporostném Pai Meiovi nebo Paiovi Mei, popř. Paiovi Meiovi, kdo má ksakru vědět jak se vlastně skloňuje, je asi nejlepší , narozdíl od této věty. Mám za sebou celou jen okrajově související trilogii a Mistr Shaolinu nabízí asi nejméně naivní příběh a nejcharismatičtějšího oponenta onoho agilního bělovousého starce. Shaolinský mnich Chi San (David Chiang) vystupuje klidně, důstojně a opravdu působí jako duchovní a ne jako hihňající se debil, což v tomto žánru nebývá žádnou výjimkou. Hihňavosti a afektovaného neherectví se tu sice u vedlejších postav také dočkáme, ale v nijak vysoké míře, kung-fu hrátky jsou tradičně skvělé a Pai Mei tu protentokrát není až tak nezranitelný terminátor s jediným smrtelným bodem, anóbrž normálně dostane na prdel. Čtyřka jak vyšitá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasika. Spolu s filmom 36 KOMNÁT SHAOLINU moja vstupenka do sveta kung-fu. A vlastne aj filmového sveta... Skvelý starý majster, skvelé súboje, fajn využitie prostredia (aj keď občas papundeklového). Klasika... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak toto som videl naposledy tak strašne dávno, že väčšina užívateľov ČSFD ešte nebola na svete a pamätal som si z toho 3 scény (bitku o stoličku, bitku na tých kolíkoch a jak sa chlapík snažil zdvihnúť tú veľkú nádobu). Ani v detstve toto pre mňa nebola nejaká srdcovka a ani teraz sa ňou nestane. David Chiang ako Šaolinský mních Čichnisi Sám zháňa prachy na nový kláštor, ktorý vypálili zloduchovia a zároveň verbuje nových rekrútov štýlom: keď ma zmlátiš, tak sa pridám, keď ma zmlátiš tak ti prispejem polovicou majetku. A s touto prepracovanou zámienkou k boju sa nakoniec vytiahne aj hlavný zloduch Pai Mei (nie ja nenapíšem, že túto postavu po rokoch zrecykloval aj veľký Tarantino v Kill Billovi, fakt to nenapíšem). Keď ma zmlátiš, tak ťa nezabijem. Film má tak zbesilé tempo, že to skoro vyzerá jak keby niekto film brutálne prestrihal. Divák má možnosť sa nadýchnuť až pri bitkách, ktoré sú fázované a riadne pomalé. Hm. Ale aspoň sú celkom vynaliezavé a celkom roztomilé. Proste žiadne ohromujúce chvaty nečakajte. Z vedľajších postáv nikto nestojí za zmienku. Kulisy s namaľovanou oblohou znova bijú do očí. Proste po každej stránke dobový priemer, ktorý už nielen že nemal na nastupujúcu generáciu na čele s Jackiem a Sammom ale ani na Lau Kar Leungove kung-fu, ktoré sa snažili pokračovať v štýle Shaw Brothers produkcií. A ten česko nemecký dabing je smutný. 5/10. ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Průměrné, možná ale kdybych to neviděl s tím vůbec nejhorším dabingem co jsme kdy slyšel a v tak strašné kvalitě, dal bych i víc než 3*. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Já to mám ještě na originální VHS se strašným dabingem. Ten film miluju. Dodnes jeden z nejlepších kung-fu shaolinských filmů. Pecka! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to ďalším kung-fu film témou Shaolinského chrámu. Bojové umenia sú niekedy absurdné, ale celkovo ponúkajú nadpriemernú choreografiu. 7/10 ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Dlouho tu tento snímek chyběl. Je to jeden z nejlepších filmů o Shaolinu. Jako děcka jsme to žrali. Doufám, že pokud to budou někdy dávat v TV tak zase s rychlodubbingem, to tomu dává ten půvab! ()

Ashley 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů od Shaw Brothers. Tento film u nás vydala firma intersonic pod názvem Mistr Shaolinu. Z "shaolinské" trojice filmů, které intersonic vydal je tento nejslabší, ale stále koukatelný. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

A i sousedi klepali v roce asi 1992. Dobrý den, nepůjčíte nám kazetu Mistr šaulinu, na výměnu vám můžu půjčit tuto novinku zrovna čerstvě překopírovanou z půjčovny a pak tu kazetu vrátili a byl poškozen pásek. Ale jako malý cap jsem u toho slintal blahem. Jak ten borec skakal po slupach nabodaných do země, anebo jak seděl na lávce i když ten týpek mu ukopl nožku. Nezapomenutelný zážitek. Někdy když mně bylo 18 let jsme s kámošema na kvartyru dělali retru kung-fu párty. Bavili jsme se parádně. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Propracované fighty, jdoucí podle přesné, nepomalé a dotažené šablony nejrůznějších technik! Poctivá choreografická práce, podpořená tradiční "chrámovou" muzikou...Bohužel u tohoto výčtu vše zůstává, a tak není šance hodnotit více,než lehkým nadprůměrem!! ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Poslední přání umirajícího shaolinského opata bylo, aby mladý mistr vybudoval znovu shaolin klášter a dodržel tak dlouhodobou tradici. Na tohle jsem se velmi rád znovu podíval, už kvůli obrněnému stegosaurovi " Pai- Mei" , protože jako záporná postava těchto filmů se mi líbí nejvíce. Je tady i Lama, který nakonec doplatil na tu svou dutou hlavu. Už se těším až bududmít bílé vlasy, obočí a vousy :-) ()

Reklama

Reklama