Reklama

Reklama

Hitman

  • USA Diary of a Hit Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento snímek byl natočen na motivy divadelní hry Insider's Price Kennetha Pressmana, který podle ní sám připravil filmový scénář. Forest Whitaker si zde zahrál Dekkera, nájemného vraha, který už má svého "povolání" tak akorát a rozhodl se s ním skoncovat, jakmile dokončí poslední "zakázku". A z té se vyklube ta nejhorší, jakou kdy měl. Pochybný prostředník představí Dekkera novému klientovi jménem Al Zidzyk. Zidzyk, bývalý gangster a nyní úspěšný obchodník s komoditami, chce po Dekkerovi, aby zastřelil jeho drogově závislou ženu Jain a dokonce i malé dítě. Jako důkaz splněného úkolu má zabiják přinést Zidzykovi část těla oběti. Dekker souhlasí a pustí se do práce. Navštíví tedy Jain, která si ale svým rozsáhlým vysvětlováním situace získá jeho srdce. Když Zidzyk zjistí, že Dekker selhal, najme si dalšího zabijáka, aby jej nahradil a uskutečnil původní plán. Dekker však zná pravidla svého "byznysu" - je připraven bránit Jain a postavit se druhému vrahovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dlouhej a nudnej úvod mě dokázal úplně otrávit a myslel jsem, že to vypnu. Pak to chvíli vypadá celkem slibně a na závěr to zase pokazí kýčovitej happy end. Film na mě působil tak trochu jako dílo schizofrenika. Nejvíc mě na celym filmu asi zaujala hezká Sherilyn Fenn. ()

vik 

všechny recenze uživatele

Scény odehrávající se v bytě skýtají náměty na opravdu výborné psychologické drama až divadelních rozměrů, které by si rozhodně zasloužily větší prostor. Forest Whitaker, mladý a ještě trochu při těle, je výborný a Sherilyn Fenn (Twin Peaks) skvěle ztvárnila naivní a nešikovnou panenku. Škoda toho nevyužitého, potenciálně zajímavého tématu a méně než podprůměrné omáčky kolem. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Jakoby vážný thriller, ale přitom takový zesměšněný. Většina se odehrává v jednom bytě, kde se nájemný vrah rozmýšlí, zda zabít či nezabít. Nic moc, i když Fennová je sladké koťátko. Sharon Stone tam hraje jen chviličku. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Kvalitní Forest Whitaker jakožto netypický a hodně váhavý existencionálně depresivní nájemný vrah v hodně netypickém thrilleru s neo-noir prvky (hlavně ten voiceover vypravěče/hlavního hrdiny to evokuje), kterej jednu polovinu lidí sere přesně tím, čím druhou nadchnul - že nečekaně a zmateně přeskakuje mezi náladami, takže chvíli je to skoro komedie, chvíli psychologické drama, chvíli červená knihovna, navíc se podstatná část filmu odehrává jen v jednom bytě (režisér to natočil dle vlastní divadelní hry), kde Forest přemýšlí, jestli teda zabít nebo nezabít manželku zadavatele. Mihne se tam Sharon Stone, která je tam s krátkýma černýma vlasama k nepoznání. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Psychologický snímek určený spíše pro náročného diváka. I když jde o nájemného vraha, postrádá se zde jakékoliv napětí, či dokonce akční scény. Silný scénář však přesto dokáže zaujmout, i když je fakt, že jen velice málo diváků. Ono pro takového Hitmana nesplnit zakázku přeci není jen tak. Ale když se jedná o dítě, to už je jiná. Ale jak s tím naložit? Jak se s takovým problémem vypořádat, když existuje zásada: nikdy ne dítě. Nejzajímavější scéna na celém filmu je právě ta, kdy Hitman přijde splnit zakázku, ale když spatří cíl a pak ono dítě, které bylo vlastně malé miminko, zmocní se ho svědomí a lítost, a okamžitě danou situaci přehodnotí. Dlouhá scéna pro dva herce, které by to slušelo i na divadelních prknech. Lidskost je to, o co tu jde především. Dané téma je zpracováno solidně a bez předsudků. A to se málo kdy vidí. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Najatý najomný vrah ktorý zmení vzápätí svoje rozhodnutie zo súcitu k žene, ktorú ma zabiť spolu s jej dieťaťom 2* ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Výborný odľahčený thriller s komediálnymi prvkami a s výborným Forestom Whitakerom. Príbeh je o tom, že nájomný vrah, pre ktorého zabíjanie bolo len bežnou rutinou sa nakoniec nad sebou zamýšľa a povedal si, že by bolo načase skončiť s týmto povolaním. Tento hitman má parádny scénar čo spôsobilo, že som sa ani chvíľu nenudil, ale vychutnával si každú scénku. ()

Reklama

Reklama