Reklama

Reklama

Škola života

(seriál)
  • Francie La Vie devant Nous
všechny plakáty
Rodinný
Francie, 2002, 39 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Gianni Giardinelli, Louise Monot, Daniel Russo, Samuel Perche, Camille De Pazzis, Guillaume Delorme, Stéphane Boucher, Chad Chenouga, Edgar Givry (více)
(další profese)

Epizody(52)

Obsahy(1)

Seznamte se s šesti teenagery, kteří chodí do školy v bohaté pařížské čtvrti podobné Beverly Hills. Mají stejné učitele, stejné záliby, stejné sny o dospělosti... (oficiální text distributora)

Recenze (15)

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Jednalo se o příjemnou evropskou alternativu k tradičním americkým seriálům ze studentskýho prostředí:-) Bohužel to mělo jeden velikey kaz, zhruba každých pět dílů se měnil charakter hlavních postav, což bylo způsobeno příliš vysokým počtem epizod. Ve snaze o udržení napětí si neustále musely něčím procházet. Francouzi neumějí točit telenovely a to byl bohužel případ La Vie devant nous, první řada měla 52 epizod a v natáčení se dál nepokračovalo. Seriál se nedočkal kýženého úspěchu při své premiéře na TF1 v roce 2002. Ale před necelým rokem jej zopakovala konkurenční TV stanice M6 a seriál si získal pozornost diváků:-) V roce 2008 byl měla mít premiéru II. řada, která však bude mít pouhé 4 díly:) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně hloupoučký, ale "sledovatelný" seriál. Charaktery postav byly každý druhý díl úplně jiný, celkově jejich chování dost často vůbec nedávalo smysl... ale když se vypne mozek, tak se můžete kouknout na seriál o mladých krásných studentech z Francie. (4/10) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku pomalší rozjazd, neskôr príjemne pozerateľné. Mínusom sú podivné zmeny charakterov postáv (v bode kedy sa seriál konečne rozbehol), reálne vlastne na základe videného - nemožné. Ale ako oddychovka fajn. **/ *** ()

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Po téměř dvaceti letech jsem tomu zkusil dát druhou šanci, ale nejde to. Zase jsem to zapíchl po prvním dílu a nemám sílu ani nervy na další. Už úvodní znělka je neskutečně odpuzující a vyloženě v komerčním americkém stylu. Když to je francouzský seriál, tak proč je znělka nazpívaná anglicky? Tentokrát to Francouzi s tou úlitbou Američanům přepískli, už to mě dokázalo dokonale znechutit. I děj se podobá Beverly Hills či Melrose Place. Divák je hned od první scény vhozen do problémů postav, aniž by měl možnost se s nimi nejprve trochu seznámit a poznat jejich charaktery. Nesympatické a nezajímavé postavy, bezduché dialogy a celkově to ani nelze pořádně žánrově nikam zařadit. Nejen že to není studentský sitcom, jaké Francouzi točili v 90. letech, ale nevidím v tom ani špetku romantiky (to už i v kriminálkách typu Komisař Moulin nebo Julie Lescautová objevím mnohem více typicky francouzského šarmu a romantiky). Kdyby se na kameře občas nemihly pařížské bulváry, vůbec nic by nenasvědčovalo, že tento komerčák o zbohatlických studentech natočili Francouzi. Alespoň mám jistotu, že jsem před lety nehodnotil odpadem neobjektivně a zaujatě. Jak jsem to cítil kdysi, tak to cítím i teď. ()

Peť@n 

všechny recenze uživatele

Celkem kvalitní seriál...Navíc ho kdysi dávali akorát v době, když sem přicházel domů ze školy a první věc bylo se trochu odreagovat u TV...a k tomu mi tenhle seriál perfektně vyhovoval.. ()

Hlawi 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to za mých mladších let:-). Seriál to není bůví jaký, pro dospělého člověka ztráta času, ale pro teennagery je to určitě sledovatelný. ()

Reklama

Reklama