Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jižanům docházejí vojáci a tak je omilostněno pět vrahů a zlodějů, kteří jsou posláni přepadnout do opuštěného města dostavník, který veze konfederačního agenta s ukradeným zlatem. Mají však trestanci dostatek morálky a loajality k dokončení úkolu, který je vede krajem plným indiánů a jiných nebezpečí? (Jenda)

Recenze (9)

RHK 

všechny recenze uživatele

Western z doby americké občanské války, kdy hledá utajený důstojník konfederace se skupinou vězňů náklad federálního zlata a zrádce. Slabší jednoduchý scénář a nepřítomnost známějších herců obvykle plodí slabší film, navíc i závěr filmu je bez výrazných zvratů. Přesto má snímek docela spád. Napětí mezi pěticí na koni cestujících hrdinů - trestanců přeměněných na vojáky v civilu - funguje velmi dobře. Slabý konec - jednoduchá přestřelka po chvílích čekání a příslib věčné lásky zkazí zbylou naději na lepší dojem z tohoto westernu i vyšší hodnocení. Podobný námět - použití nenapravitelných zločinců k riskantní vojenské akci - byl realizován o 12 let později ve filmu "Tucet špinavců" z prostředí druhé světové války a s mnohem lepším filmovým výsledkem. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=1aZAO-DYAQk ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak Roger Corman si na úplném počátku své režijní kariéry vyzkoušel i western...a je dobře, že u něj nezůstal. I když celková nusnost tohoto filmu by se dala připsat na vrub spíše dějové linii, než zpracování. Je zde několik okamžiků, které snad i zaujmou, ale těch, které představují jen obyčejné klišé je mnohem více. Námět, který využívá motivu zločinců odsouzených na smrt a omilostněných za účelem jejich naverbování jako utajených vojenských žoldáků je sice zajímavý, ale zcela nevyužitý. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V posledných dňoch občianskej vojny sa južania, kvôli zúfalému nedostatku mužov, odhodlali ponúknuť milosť zločincom, aby sa zúčastnili špeciálnych akcií. Podivné a zlovestné existencie začali bojovať pod vlajkou konfederácie. Western "Päť pušiek" ma zaujal predovšetkým tým, že ho v úplnych začiatkoch svojej plodnej kariéry natočil režisér a producent Roger Corman. Urobil dobre, že nezostal pri točení westernov. Evidentne to nebolo nič pre neho. Svoj talent plne uplatnil v béčkovej sci-fi a nízkoropočtovej horrorovej tvorbe. ** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja somár som si myslel, že Dorothy Malone tu hrá ostrieľanú pištolníčku a ona je to gazdinka, ktorá si môže zlomiť svoje nechtíky, keď raz počas filmu chytí do ruky pušku. Videl som už veľa westernov a keby tento nevznikol v tak skorej dobe, skoro by som si myslel, že sa snaží nejaké veľké dielo kopírovať. Ale ktoré, keď väčšina špičkových westernov vznikla až po ňom? Príbeh je tuctový, grázli sa snažia prepadnúť dostavník a bojujú medzi sebou o srdce jednej sexi paničky. Tá nakoniec "dá" tomu najstaršiemu s pravdepodobne erekčnou disfunkciou. Zlaté časy kedy postarší páni zbalili aj tú najkrajšiu ženu na divokom západe. Veľmi slabý Bčkový lacný western s jednou krásnou hviezdou 50.tych rokov 20.storočia. ()

pepua odpad!

všechny recenze uživatele

Western bez jakéhokoliv napětí či překvapení a i přes kratší stopáž filmu, než bývá většinou zvykem, je to zatraceně zdlouhavé dílo. Tohle bylo utrpení… ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V 40. a 50. rokoch sa tocili najlepsie westerny - to uz dlhodobo tvrdim. Viem o Rogerovi Cormanovi /Pistolnik 1956, Pit and the Pendulum 1961, Maska Rude Smrti 1964/ ze bol tvorca beckovych , ale hodne kultovych hororov. A teraz viem, ze zacinal westernami. No ale tie mu nesli, tuna dostojnik juzanskej armady ukradol zbrane - a tom je cely film. Ale nudny, s planym tempom, ktore ubija. Hlavne stredna cast filmu je naprosto priserna, nic sa nedeje, ani stada dobytka, nic, len vatovo plane plky v podpriemernej makete westernoveho mestecka. Zaverecna prestrelka - jednoducha, nasilna, ale jedna prestrelka western jeste neudela, ze jo . 59 % ()

Reklama

Reklama