Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších střihačů Hollywoodu Mark Goldblatt, který byl mimo jiné nominován na Oscara za film Terminátor 2, natočil v roce 1988 zcela originální komediální sci-fi horor s Treatem Williamsem (Vlasy, Star Wars, Sladké lži) v hlavní roli. Dva policisté z Los Angeles zoufale pátrají po lupičích přepadávajících jedno klenotnictví za druhým. Zvláštní na těchto případech je, že ačkoliv se některé ze zlodějů podařilo dopadnout (respektive zabít), odkráčeli z márnice po svých. Záhadné události nabírají na síle ve chvíli, kdy je zavražděn jeden z dvojice policajtů. Díky přísně utajovanému projektu se ho podaří obživnout, ale to pravé drama teprve začíná. Mrtvý–nemrtvý hrdina má pouze dvanáct hodin na to, aby našel zločince a především se pomstil za „trvalé poškození své osoby“. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

anderson 

všechny recenze uživatele

Tak si "browsujem" po svojich obľúbených filmoch a čo nenájdem, odpad u DEAD HEAT ! Od POMOa ! Takže - pre tých (a že ich tu je) čo tento trashový skvost nevideli: Dvaja policajti z L. A. pátrajú po lupičoch prepadávajúcich klenotníctva. Zvláštne na týchto vlámačkách je to, že aj keď lupičov dopadli (resp. zabili), väčšinou z márnice odkráčali po vlastných. Prvý režijný počin od geniálneho strihača Marka Goldblatta. Je to skvelá hororová komédia s vynikajúcou zombie kreáciou Treata Williamsa , cool hláškami a mäsiarom v podaní legendárneho Professora Toru Tanaka. A poučenie na záver ? Stretneme sa v Disneylande :-) (15.10.2004) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je to ptákovina, ale v kterém filmu uvidíte, jak ožije maso u řezníka? Mražené ryby, vyvržený vepřík, ba i samotná kuřecí stehýnka! Otázka je: dobrý policajt nebo mrtvý policajt. Avšak co takhle: dobrý mrtvý policajt? A malá rolička Vincenta Price jako třešinka na dortu.... Odchovanci současným horrorem a sci-fi budou však dozajista zklamáni. Mně se, v očekávání odpadu, film líbil. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Než jsem si tenhle film pustil tušil jsem,že se mi bude hodně líbit nebo přinejmenší se mi dostane aspoň nějaké průměrné podívané. Ale dostalo se mi 5 hvězdičkové zábavy. Joe Piscopo mi nikdy nebyl sympatičtější. Zřejmě moje nejoblíbenější scéna je ta jak ožije mrtvá drůbež,prasečí hlava a na konec i obrovské prase bez hlavy. Hlášky jsou super a akce je tu dost,masky úžasné stejně i efekty. Treat Williams má super trefu s ohořelým ksichtem. Film se sice trochu bere vážně,ale je tu dost srandy. Konec je dobrej a závěrečná hudba je super. A jak tak koukám na rozpočet a výdělek filmu,byl to spíš propadák. U mě,ale vede ! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mark Goldblatt ma technicku stranku v ruke, co dokazal aj skvelou a doteraz jedinou kvalitnou verziou Punishera. Tento film tiez ponuka kvalitne natocene akcne sceny a aj par skvelych trikovych, ktore aj po rokoch stale vyzeraju pôsobivo. Zapletka je dokonca tiez originalna a Treat Williams v hlavnej ulohe je sympatak. No a tym klady koncia. Prvym problemom je druhy hlavny hrdina. Joe Piscopo sa snazi byt kazdu chvilu vtipny a ani na sekundu sa mu to nedari. Co ma az tak neprekvapilo, lebo aj v ostatnych filmoch, ktore som s nim videl bol zakazdym trapny az otravny. Potesujuce su aspon camea par dalsich znamych xichtov. Druhym a najväcsim problemom je, ze film je taky divny mix zanrov. Trochu komedia, akcny film, horor, detektivka a aj ked niekolko scen (hlavne tie akcne) su dobre, tak ako celok to prilis nefunguje a napriek kratkej stopazi som sa nevedel dockat konca. Takze vysledok na mna pôsobi ako po technickej stranke velmi kvalitne natoceny brak. Preto si aj dnes tento film môze najst dost fanusikov, ktori z neho budu nadseni ale zaroven aj dost ludi, ktorym nesadne. Ja patrim do tej druhej skupiny. 5/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vynikající buddy komedie, která si mně hned získala díky ústřední dvojici detektivů, kteří ze sypu jednu hlášku za druhou a ještě do toho stačí střílet do škaredých padouchů. Masky se teda tvůrcům povedli na jedničku a peckou je samozřejmě návšťěva, pěti hvězdičkového Čínského podniku, kde se hrdiny pokusí znásilnit obrovská prasnice. A je tady jedna dost nechutná scéna, která tedy je. Ale abych jenom nechválil, přišlo mi že z filmu někdo vystřihl dobrých třicet až čtyřicet minut děje, takže se to tady bere dost hopem a všechny postavy berou to oživování tak nějak za samozřejmost. Ale to je asi tak vše co by se dalo filmu vyčíst. Být to jiný film, tak tomu dám čtyři, ale protože tohle byla fakt jízda, tak přihmouřím očko a tu pátou tam s klidem dám, pač si to tenhle film zaslouží. A jestli by si nějaký film, zasloužil remake, tak je to rozhodně tenhle. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Treat Williams je niekoľkokrát strelený do hrude. Keď si dá v ďalšej scéne dole košeľu, na jeho tele niet ani stopy po guľkách a zranení. (beso74)
  • Jeden z hlavných hrdinov sa volá Roger Mortis. Mortis znamená v latinčine smrť. Navyše, Roger Mortis znie podobne ako termín rigor mortis, označujúci posmrtnú stuhnutosť. (beso74)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama