Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (451)

Milan25 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že jídlo z McDonald's opravdu není zdravé, ať si řetězec říká co chce. Taky si po tom filmu připadáte všichni tak štíhlí? ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Dokumentární škola mého oblíbence Michaela Moora ve slavných JŮ-ES-EJ se nezapře a to co mu chybí objevuje přesně tento dokument- zaměření se na jednu konkrétní "hrozbu" bez zbytečných odboček. Dokumentu nechybí vtip a dramatičnost problému, a když doktora, tak nejlépe tři. Prostě všechno super size. Vnitřní konflikt s přítelkyní- vegankou, nepřinesl však to co mohl (naštěstí pro jejich budoucnost) a i proto možná dokument ke konci postrádá pověstný drive tak jako to umí jeho guru M.M. Ale stejně, když půjdu okolo McDo´s tak svým dětem vždycky jednu ubalím. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý dokument, byť hlavným "hrdinom" tohto dokumentu, tak neviem či sa na niečo takéto dám. Spravil síce danej spoločnosti reklamu, ale ukázal svetu ako môžu tieto "zdravé" jedlá škodit ludom. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Morgan Spurlock je šílenec, ale zároveň průkopník. A v čem? Ukázal nám na vlastní kůži, co je fast food zač, co může způsobit a neoháněl se přitom jen pořád nějakými studiemi australských vědců, ale jednoduše to ukázal na sobě. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ak sa pokúsim odosobniť od môjho ľahko protiamerického naladenia (s ktorým už tri roky nie veľmi úspešne bojujem) a pozrieť sa na tento snímok objektívne, myslím že podstata by sa dala vtesnať do 30 minút a povedať rovnako. ()

jabba 

všechny recenze uživatele

Happy meal? McChicken? McRoyal? Big Mac? Pork Mac? Fish Mac? Shit Mac? Jo jo, jen se pěkně nažer holubičko - 136kg na 120 cm je ideální váha, nebo vodnář? Či snad ryba? Fish Mac? ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Těmhle odvážným filmům vždycky dávám pět hvězdiček, i když třeba nejsou dokonalé technicky nebo dějově, hlavně, když mají dobrý nápad a co říct (aby a aby ten dobrý nápad nevyšuměl do prázdná). Blití a prdění na kameru a povídání a sexuálním životě jsou asi zbytečné, ale možná to někoho přesvědčí, aby se přestal přežírat. Američané by se měli vzpamatovat, obézní Otcové poutníci by poumírali už cestou na Mayflower a obézní američtí vojáci by v druhé světové válce nejen neporazili Hitlera, ale ani se nevyškrábali na pláž v Normandii, i kdyby tam nebyl jediný Němec. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Jasně,je to šílenost každý den se rvát burgry,ale jisté je,že i malé množství burgrů či limonád Vás pomalu a jistě zabíjí. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Dokument je to určitě zajímavej, dobrej nápad, je to dobře zpracovaný..., ale je prostě na každym člověku a jeho rozhodnutí, co bude a co nebude žrát.. Jedinej problém je v tom, aby se to vysvětlilo dětem a popřípadě omezilo. Jinak v tom problém nevidim. Každej dospělej člověk přeci dokáže alespoň trochu přemejšlet a dát si dohromady dvě a dvě... Já ač McDonalda nesnášim (ale z uplně jinýho důvodu než je ten, že jídlo tam je nezdravý), si i přesto dám asi tak 8x až 10x do roka cheesburger.. (z čirý lenosti a momentálního hladu). Nic víc. A tudíš se mě to v podstatě netýká! ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*XXL* Nie som si istý, či je v USA bežné denne sa stravovať vo fastfoodoch, a ak áno, či až do takej miery, ako to predvádza Morgan Spurlock. Isté však je, že moderné stravovacie návyky k nadváhe a obezite prispievajú, a keďže práve fastfoody sú najväčšou živnou pôdou týchto návykov, ich negatívny vplyv nie je nezanedbateľný; rovnako ako mnohé iné faktory (nedostatok pohybu, stres, pracovná záťaž, nedostatok voľného času). Vôbec sa mi nechce polemizovať o tom, či a do akej miery bol dokument objektívny (myslím, že odpoveď je väčšine jasná) - vnímal som ho len ako pohľad jednotlivca na určitú skupinu ľudí, a ako validáciu jedného zo stereotypov o Američanoch. Dôležité a alarmujúce sú pre mňa iné veci (a pevne verím, že za tých sedem rokov od nakrútenia dokumentu, sa situácia zmenila): vytváranie lojality k značke už v mladom veku (rodinné výlety do fastfoodov, získavanie reklamných predmetov/hračiek pri kúpe jedla), dodávatelia obedov na štátnych školách (jedlo pozostáva z čipsov, vyprážaných vecí, presladených nápojov, balených jedál) a porovnateľné cena jedla vo fastfoode a jedla pripraveného doma. Verdikt v 1 vete: Keď sa neviete dočkať vášho woku a čerstvej zeleniny. 03.10.11 ()

Yarushka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek o aktuální situaci ve světě. Některé scénky byli na mě až moc- myslím to tak, že buď byla v tu chvíli hodně špatná kamera a nebo v pozadí strašnej hluk a to ěm staršně iritovalo. I přesto dávám 4 hvězdičky. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Jsem odpůrce velký korporací ať už jde či nejde o jídlo. Podle mě by tento dokument měl vidět každý, hlavně ti, co se v mekdonaldech stravují. Přestože v naších končinách je McDonald apod. jinak postavená ve společnosti a pohledu běžné společnosti oproti USA (příklad: v USA se stravují všechny sociálních vrstvy, u nás tomu tak není = ceny), výsledek je stejný - a to zničené zdraví. Škoda jen, že na mě byl dokument nezáživně natočen. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejmilejší dokument co jsem viděl s pár zábavnými scénkami, ale dost vážnými.Spurlock to všechno dělal jen proto aby lidi věděli co to s nimi za pár let udělá.Fakt dost velkej humus.Já mám pro tohle jídlo docela taky slabost, ale jak jsem viděl čím tam ty lidi krměj tak z toho by jeden blil.Rodinka si prostě v klidu zajde do mekáče jenom proto že se tam jejich děti vyřádí v dětským koutku a dostanou za minutku jídlo, pokud se tomu ještě tak dá říct.Fakt mě to hodně dostalo, ale i bavilo.89% ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Díky schématickému přísupu k látce velmi koukatelný polodokument, který sází více na šokující výsledek, než na "suchá data". Stejně jako většinu dokumentů zabývajících se touto tématikou, i Super Size Me je třeba brát trošku s odstupem. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

To, že tradiční fast foody nepatří mezi nejzdravější, ví asi každý. Jak ale dopadne měsíční experiment, při kterém se budete stravovat výhradně v McDonaldu? Tři nezávislý doktoři se shodnout na tom, že dojde k navýšení pár hodnot a možná cholesterolu. Nakonec se ale ukáže, že tahle měsíční dieta má mnohem větší dopady, než by kdokoliv z nás čekal. No a můžu prozradit, že nejde jen o pár kilo navíc. Co se týče zpracování dokumentu, nedá se říci, že by byl poutavý stejně jako předestřené téma. Řada odboček vede do pár hluchých míst, ale na druhou stranu zase překvapí některá fakta. Celkově se jedná o mírně nadprůměrný dokument s velkou dávnou odvahy a odhodlání ze strany hlavního protagonisty. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem vegetariánka (samozřejmě se smyslem pro humor). Při sledování Super Size Me jsem buď valila bulvy, chechtala se, nevěřícně kroutila hlavou nebo mi běhal mráz po zádech. Nebyla chvíle, kdy bych jen tak pasivně a bez odezvy seděla. Morgan Spurlock nám ukázal vtipný, věcný a autentický obrázek "vyspělé" civilizace a já jsem ráda, že jsem u McDonalda byla pouze dvakrát (a to abych se tam vyčůrala a na zeď záchodku jim načmárala nějaké to revoltující heslo, chi chi. Ale nikomu ani muk!) ()

1945 

všechny recenze uživatele

Výsledek tohoto experimentu mě nijak nešokoval - lidé kteří se v McDonaldu stravují na to většinou i vypadají. ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama