Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (451)

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled na svět fast foodu a jeho přímých následků. Je obdivuhodné, jak dokázal autor projektu Morgan Spurlock vydržet celý dlouhý měsíc stravovat se jen z nábídky McDonalds. To bych asi opravdu nezvládl, stačilo se dívat na něj a jeho proměnu, jak po stránce fyzické tak psychické. Zvládl to téměř dokonalým způsobem, poukázat na otázku obezity a na další zdravotní problémy s ní spojenou. ()

ZnalecH odpad!

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je zdravé jíst v MC Donaldu a podobných fast foodech. Umím si sám představit, co se stane, když budu jíst jen jídlo v nich. Tak proč o tom točit film? Připadá mi to jako nesmysl... ()

kraval 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument jednoho šílence, který baví svými nápady a stylem, ačkoli vlastně otevírá oči maximálně lidem, kteří je mají zavřené. ()

Lokran 

všechny recenze uživatele

já nevím jak vy ale já mám teprve teď tu opravdovou chuť na to si zajít na pár BigMaců:)) rád ubližuji svým játrům:)) jo, tělo má jít do hrobu zhuntovaný... Pro mě osobně velice sympatický dokument, takže pěkných 80%. ()

KillerZeli 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy dokumentů: poučné a zábavné. Poučné dávají na ČT2 a snaží se nám zdělit co nejvíce informací na dané téma. Zábavné (jako je tento) můžeme potkat v kinech a snaží se diváka pobavit a zároveň ho poučit. Zde se nám snaží sdělit, že jídlo z McDonalds poškozuje naše zdraví a způsobuje obezitu, což je pro mnoho stupidních amíků překvapující zjištění, ale já ve Fast Foodu nebyl už tak rok a už pžed tím jsem věděl, že tam davaj samí humusy... ()

kekinka 

všechny recenze uživatele

Doporučuju všem, kteří chtějí zhubnout! Žádný zázračný tobolky, žádný koktrejl, pusťte si Super Size Me a ručím vám za to, že se vám zaručeně přestanou sbíhat sliny po projití kolem fast-foodu... ...je libo vlásek?? ooops, pardón, chloupek..... ...mazec... ()

Kathien° 

všechny recenze uživatele

Nechápu, ale na to, že jsme na to museli povinně koukat ve škole jsem se bavila, protože nás chtěli odvést od McDonalds. :D ()

Strider 

všechny recenze uživatele

McDonalda mám docela rád, mají parádní hranolky a colu, poslední dobou jsem přišel na chuť i cheeseburgerům... Jenže já chodím do "Meka" jednou za měsíc, takže tenhle dokument se mě osobně nijak netýká... A navíc, u mě je pořád jasná jednička KFC, Proklatě dobré kuře! Jinak celý film je dobře zpracován a hlavně je poutavý a zábavný, což u mnoha podobných filmů neplatí. ()

Doomer 

všechny recenze uživatele

Tlustosi jsou tlusty jako prasata ne protoze zerou u mekace ale protoze zerou jako prasata a jen sedej doma na prdeli. Poselstvi dokumentu obvinuje jen MCdonald ktery prestoze neni studankou zdravi tak za obezni lidi nemuze. Zvlast kdyz americky navstevnici sporadaji hrozne kvantity takoveho jidla a je blbost volat po zakazu prodeje vice nez jedne porce nebo supervelke porce a podobne nesmysly. 1,5 * davam za vyvoj telesneho a zdravotniho stavu dle lekare den za dnem kdyz je kazdy den v planu jen totalni se prejezeni u mekace (zni to trochu jako Jackass - coz je za dalsi pul hvezdu) ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument. Jen dál a houšť. Pěkně popsaný obchod s fast food a zároveň sonda do nejen amerického národa "spotřebitelů", a až poté občanů. Svým způsobem zajímavější dokument než Fast Food Nation, díky svému jasnému zaměření. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Ono se to nezdá ,ale je to pravda. Já sama beru nezdravé stravování jako celosvětový problém ,i když samozdřjmě neříkám ,že si občas taky nekoupím tyčinku Twix či Mars ,ale všeho s mírou. Lidé co do M chodí denně se pak nemůžou divit ,když se jednoho dne probudí ,s funěním vstanou ,kouknou do zrdcadla a z křečovitým výrazem ve tváři prohlásí :"Já jsem tlusťoch ,když už nic tak svolám ostatní tlusťochy a půjdeme ten Mekáč žalovat ". ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama