Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (451)

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Takhle se obětovat pro dobro diváků, lidstva, nositelů hovězího masa a pro trošku prachů, co film určítě vydělal :-) Ale stálo to za to, film jde pouštět každému jako příklad totální komercializace a určité ovcovitosti moderní lidské společnosti. Pokud máte rádi jídlo z fast foodu jednou do měsíce, tak Vás to prostě neodradí, pokud jste cool mladá holka, co si myslí, že když nebude papat ty zvířátka, která jsou už stejně mtrvá (takže je zbytečně vyhodí), tak to váš krátkodobý názor stejně nezmění. Film je narážkou na celou americkou kulturu oslabenou absencí delší historie (ať už kulinářské) a následného vázání se na značky produktů. ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Morganovi Spurlockovi nemožno uprieť zaujatosť voči McDonald's, aj tá 30 dňová diéta bola možno trochu preexponovaná, ale to ostatné okolo problematiky fastfoodov a nebezpečnosti stravovania sa v nich na úrok normálnej domácej stravy, bolo trefné ako nič iného. Sám som svojho času pracoval v McDonald's, takže som z prvej ruky vedel, o čo vlastne ide, ale film mi ešte viac otvoril oči. A mojej priateľke minimálne na pol roka znechutil fastfoodové jedlo. :) ()

pitrson 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad vzít si na mušku takovýho giganta jako je McDonald. Klobouk dolů před Morganem Spurlockem..Já sám do mekáče zajdu asi tak 4-5 do roka, takže jsem z větší části proti fastfoodům..Taky bych byl pro jim trochu zatopit, vždyt to je výsměch, co z nás dělají. ()

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dokument o fast foodech v USA. Je opravdu hrozné, jak obrovské to tam je! Dobře vtipně natočené, doufám, že ten dokument měl na tu situaci nějaký vliv. 80%. ()

rodier odpad!

všechny recenze uživatele

Vetsina lidi co tomuhle filmu dala dobre hodnoceni a verila mu, jsou naivni idioti. Zrani kazdy den v MC vas poskodi stejne, jako kdyz budete kazdej den zrat chleba, nebo jen zeleninu nebo jen brambory nebo jen sul. ()

krachman 

všechny recenze uživatele

Za snahu upozornit na velmi vážný problém. Po půlce mě to začalo nudit a věnoval jsem se i jiným věcem, ale myslím, že to co mi autor chtěl sdělit jsem pochopil i po té půlce. Takže zbytečně dlouhé. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu máte pocit, že rozhodně musíte líp jíst a více se hejbat. Jsem zvědav, jak dlouho pocit vydrží. ()

lentilka69 

všechny recenze uživatele

Dokument se mi líbil, i když mohl by se možná ještě zkrátit. Ovšem co mi kazí dojem je, že on si od rána dává super size menu a diví se, že nabírá a horší se mu zdraví? Já bych mnohem více ocenila, kdyby si více dával např. ke snídani jogurt, který mc nabízí, k obědu tedy sandwich (nemusí snad být super size menu) a k večeři salát plus nugety. Prostě kdyby se nepřežíral. Já nabrala 5 kilo za týden a nebylo to na stravě mcdonalds, prostě každé obžérství, pokud není založené jen na suché zelenině, zdraví okamžitě ubírá.... ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Z filmárskeho hľadiska akurátne remeslo, ktoré ničím nevyniká, no téma a odvaha Morgana Spurlocka výrazne ťahá tento dokument hore. ()

Vomaczka 

všechny recenze uživatele

AHAHA! Proč jste tak tlustí? Protože jste banda eshoulů, idiotů, debilů a tak dál. Každej aspoň trochu chytrej člověk si umí dát devět a jedenáct dohromady (ne, teď výjimečně nepodporuju terorismus) a uvědomit si, co je komerční provařenina a co je jídlo. Jasně nebudu kecat, občas si taky dám nějakej ten strips nebo McWhopper u Kinga, ale za jídlo to nepovažuju. Žrát si muže každej co chce, ale pak se nesmí divit, že když si 3x tejdně zajde na meníčko do mekáčka, má prdel tak velkou, že když sedne na dvacku, tak jí rozmění. A ještě tu prdel namáčkne do legín. Fuj. Všechny tlustý lidi by měli střílet u zdi. A jestli uslyšim nějakej bulšit o štítný žláze, tak vám zacpu tlamu svým suprsájz dykem! ()

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je veľmi subjektívny, metodika výskumu veľmi otázna a závery (okrem pár čísel z krvného rozboru) podľa mňa nejednoznačné. Ale na niektoré jeho nepríjemné pocity (napr. tlak v oblasti podbruška a apatia medzi jedlami) som si spomenul. Obdobne nezdravo som sa totiž stravoval v ranej IT-čkarskej fáze môjho pracovného života. Verím tomu, že ak by ste jedli 3x denne v hocijakom fast foode nedopadnete dobre... ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nelze upřít užitečnost pokusu a odvahu Morgana do toho jít. Já bych nedal ani jeden den. To svinstvo ale není jen u meka a to by mělo být zdůrazněno. Možná naivně věřím, že většina lidí se takto pravidelně ve fakt foodech nestravuje, ale je nás čím dál víc, jako i těchto podniků přibývá, času méně, v práci ho strávíme více, více lidí žije ve městech, tak se ta pravděpodobnost určitě zvyšuje. Osobně jsem byl u meka jen párkrát před x lety a vím, že jsem to jídlo cítil vždy ještě dlouho v sobě, je to hnus. Ale všeho moc škodí. I kdybychom vzali stejný typ potravy a připravili jej z kvalitních surovin, výsledek nebude lepší, pokud se tím někdo bude krmit denně od rána až do večera. Každé jídlo je relativně zdravé i nezdravé, záleží hlavně na množství a způsobu přípravy. Takže mi tento dokument určitě nepřinesl nic nečekaného, jen mi potvrdil některé mé domněnky, jakože i tučné jídlo ničí játra nejen alkohol. Občas si ale i zdravě stravující člověk měl dopřát nějakou tu prasárnu, ale když už tak kvalitní a ne tohle svinstvo..jelikož já se vždycky zarazím na tím jak může stát hovězí hambáč jen dvacku..ono tam toho masa asi moc nebude..!! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin výchovy k občanství a výchovy ke zdraví. Žáci se při něm mohou dozvědět o nástrahách nezdravého životního stylu. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Byl to zajímavý dokument. Zajímalo mě, jak skončí hlavní postava na konci v porovnání se začátkem. Co se týče některých informací a částí dokumentu okolo, tak ty mě moc nebavily. Bavilo mě čistě sledovat progres tloustnutí a celkovému zhoršování zdraví. Není dobré to přehánět s fast-foody a tento dokument to ukázal podle mě dost dobře. Jak se říká nic se nemá přehánět. Sem tam je to v pohodě, ale jak jsme mohli vidět v tomto filmu, tak měsíc by nás mohl i zabít. Já jsem si to užil a bylo to podle mě zajímavé. Nejspíš to bude bavit jak koho. Chtěl jsem vidět výsledek jednoho měsíce po jezení jen fast-food jídla a to jsem taky dostal a podle mě dobře zpracované. 7/10 ()

PavHer 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších dokumentů. Jak asi může dopadnout tělo zdravého člověka po měsíci jedení pouze jídla z nabídky McDonalds? No ne moc dobře. Morgan Spurlock se pro svůj dokument obětoval, a tenhle test podstoupil, no a měl štěstí, že se po několika měsících jeho tělo vrátilo do původního "zdravého" stavu. Co bylo ale hlavně vidět, byla závislost na cukru, kterou si člověk časem vytvoří (v obyčejném cheeseburgeru je více cukru, než byste čekali) a pokud nedostane svou dávku jídla, je psychicky na dně. K tomu ještě při každém nabídnutí XXL menu obsluhou nesměl nikdy odmítnout, a tomu říkám šílenost! Kromě tohoto svého pokusu nám v dokumentu nastiňuje i temné stránky fast foodů - jejich reklamy zaměřené na děti (potencionální celoživotní zákazníky si přece musí řádně vychovat), neinformovanost o nutričních hodnotách a složení výrobků. Ani se nedivím, že je v Americe tak vysoké procento obézních lidí, když si spousta z nich myslí, že fast foody jsou zdravé. ()

llollita 

všechny recenze uživatele

Zajimave pojaty dokument. Reziser Morgan Spurlock v prubehu filmu "nasazuje" vlastni zivot - tedy huntuje sve telo, aby dokazal jak fastfoody dokazou zabijet. Ze se mu to podari dokazat je prozrazeno hned na zacatku, kdy Vas seznamuje s temi ohromujicimi cisly. Presto ale Spurlock cely zbytek filmu nenudi, prinasi zajimava fakta a dotahuje do konce. ()

mess 

všechny recenze uživatele

Tento dokument len dokazuje to, co sme vseci vedeli. Ale az tak drasticke ucinky v tak kratkom case som necakal. A nezabudajte, treba jest vela zeleniny a ovocia. Btw. v McD som nepol uz aspon 4-5 rokov uz len preto ze nedam 60Sk za nieco z coho sa sotva najem, racej to miniem na Pivo :o))) ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama