Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (451)

swamp 

všechny recenze uživatele

"My body..officially hates me." Co na to říct? Film mi vlastně neřekl nic nového. Hlášky o tom, že tam snad dávají kokain, nejsou neopodstatnělé. Zdaleka se nevyrovnává Michaelu Mooreovi, ale na druhou stranu zpracovává téma dosti odlišné. A to nás baví! :) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Chudák chlap. Původně jsem se chtěl rozepsat o mém vztahu k Mekáči, ale koukám, že to už spousta lidí udělala za mně (aka byl jsem tam jednou a nic tak bez chuti jako hambáč jsem nejedl, nikdy více)... Začala ale ve mně hlodat myšlenka - pořídit si krokometr, protože mě zajímá, kolik toho denně nachodím:) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Fast foody jsou jistě jedním z hlavních viniků obezity v dnešní době, ale nakonec si za to, jak kdo vypadá a co jí, může každý sám. Spurlock se zajímá o nejrůznější aspekty stravování lidí nejrůznějšího věku a je zajímavé slyšet názory kolemjdoucích, tak jako i nejrůznějších odborníků. Jen co se týče McExperimentu, který na sobě měsíc provadí, se mi zdá, že občas trochu symptomy přihrává. Z tohohle dokumentu jde krásně poznat, jak velký rozdíl panuje mezi Amerikou a Evropou, co se jídla týče. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavné a poučné i když možná trošku přehnané a trošku moc vyhrocené. Ale možná to tak jen vidím z pohledu člověka, kterého hamburgry většinou nechávají chladným, ale dá si když na něj dostane chuť. Což je možná tak dvakrát do roka. Možná děsivější než samotný Morganův McExrperiment, je pohled na vypasené Amíky, snadnost oblbování reklamou a prolhaný zástupce potrávinářské lobby, který pronáší neuvěřitelné věci a ani se přitom nezačervená. Každopádně i kdyby to všechno byla jen z poloviny pravda, je to poučné a stojí to za viděnou. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohl bych sice tvrdit, že Morgan Spurlock je podobný demagog jako Michael Moore, ale jeho McExperiment na vlastní osobě je rozhodně zajímavý a hlavně jeho autor ví, že je dost extrémní a většina lidí se takto nechová. Výsledky představují přínosné údaje pro lékaře, ale pro diváky je to spíš zábava. Natočeno je to slušně, dokument uhání jako splašený, ale už po hodině koukání na to jak se jeho autor cpe, mi začalo kručet v žaludku... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nemám, co bych vytkl. On je vtipný. On má nápady a on umí zacílit na zatraceně zajímavý problém. Myslím, že cílem bylo zanechat dojem a alespoň malinko donutit k zamyšlení. Přiznám se, že na mě to zapůsobilo. Ne, že bych měl problém s nadváhou, ale McDonaldu se teď na chvilinku vyhnu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Svižný dokument o prežieraní, ktorý je pre tupých Američanov.. o Američanoch. Ale je podaný z nadhľadom, opiera sa o fakty a nepriek tomu, že pri hľadaní zodpovednosti nejde príliš ďaleko, som sa bavil... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

McDonald nikoho nenutí jíst své výrobky. Každý přece ví, že jídlo ve fast foodech není zdravé tak proč tam lidí chodí ? Jednou jsem viděl dokument kde jedna slečna jedla celý měsíc jen ovoce a zeleninu a dopadla stejně jako Morgan Spurlock takže zdravotní stav Spurlocka nemůže nikoho překvapit. Jak už psal někdo dole celý dokument je nehorázná propaganda. Já do mekáče občas zajdu a budu chodit i po tomhle dokumentu. Všechno je v myšlení lidí a přeju McDonaldu mnoho úspěchu s nesmyslnýma žalobama. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který sice není tak strhující jako ty od Moorea ale i tak má spoustu zajímavých a občas i zábavných informací. Nápad živit se měsíc ve fastfoodech je vskutku smrtící a z těch porcí v amerických "mekáčích" by člověk fakt blil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

McHnus v hlavní roli dokumentu, ve kterém je krásně ukázaný, že žraní chemických burgerů a Big Maců vašemu tělu rozhodně neprospěje. Spurlock je dobrej blázen a moc jsem mu fandil, aby to k něčemu pozitivnímu vedlo. No těžko říct, jestli to mělo nakonec nějaký výrazný přímý vliv na změnu nabídek v Mekáčích. Já se spíš obávám, že vyhrála nenažranost lidí a hlavně majitelů těchto řetězců. Každá miliarda v kapse se hodí, že? Problém v USA docela chápu, většina lidí si tam zdravá jídla jednoduše nemůže finančně dovolit. (viz. Potraviny a.s.) Ale že lidé chodí jíst do těchto hnuso-foodů i tady v ČR, kde se rozhodně vyplatí dát si v restauraci třeba lososa nebo svíčkovou za 85Kč, než jíst za 120 Kč Bic Mac s hranolkama v McSračce. Nevím no...ještě prostě pochopím, že člověk občas dostane chuť na týrané kuře z KFC, ale že má někdo chuť na malinkatý hnusný hambáč, ve kterém na maso nenarazíte - to opravdu nechápu. Zlatí vietnamci, tam je aspoň jistota, že je to ze psa, v lepším případě opravdu z kusu dobytka, ale aspoň to není z rozemletých zbytků všeho možnýho. Teď si pustím Fast food nation, to by mohla být taky solidní nechutnost. Prý místo koření dávají do hambáčů i hovna, tak su zvědavý. 80% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

McDonald´s nazývajú amíci "junk food" a je to presné označenie toho svinstva, čo sa tam predáva. Nehádam sa, je jasné, že to jedlo je odporné a nezdravé. Mal som tú "česť" zažiť moje vlastné testovanie...tri mesiace som pracoval v McDonalde v USA a nejedol som okrem burgerov skoro nic ine a to cely čas, pretože som tak výrazne šetril na iné radovánky (Nunka, ktorej komentar je mimochodom velmi vystizny, mi je svedkom!!!:)))) Záhada...nepribral som viac než jedno kilo, nemal som závislosti, ani som sa necítil zvlášť na prd, môj sexuálny život bol tiež v norme:)..Skrátka, nezastávam sa MCDonaldu, to vôbec nie!!! Mal som možnosť vidieť, že žemle, ktoré sa používajú na výrobu burgerov sú po záruke a zelené, mäso zhnité , šaláty sa robia z polovice čerstvej a z polovice zhnitej zeleniny(asi aby to bolo nenápadné)..skrátka McDonald je jeden veľký bordel!! Mne skôr vadí forma tohto dokumentu, ktorá je tak americká až hrôza...Veľa vecí v tomto dokumente je umelých, hraných, nepresných... Mimochodom dietológ, ktorý Spurlockovi radí, ako sa má správne stravovať má sám asi sto kíl (určite nežere zeleninku a ovocie ale sem tam si zájde aj do McD.). McDonald´s je asi také svinstvo aký je mizerný tento dokument z hľadiska autenticity a vierohodnosti...Aj keď si viem veľmi dobre predstaviť, že väčšina ľudí bude týmto dokumentom nadšená:) Na druhej strane oceňujem nápad a nepozeralo sa na to zle,v rámci porovnania s vlastnými skúsenosťami...Celkovo mi to vychádza na mierny podpriemer... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Morgan Spurlock se rozhodl po 30 dní snídat, obědvat a večeřet u McDonalds, aby na vlastní kůži zjistil, jaké účinky má pravidelné stravování ve fast foodech. I když se na povrchu tváří jakoby stál na straně všech těch jedlíků, kteří zaviněním fast foodů ztloustli, pod povrchem se skrývá problém trochu větší. Toho se však Spurlock jen letmo dotýká, a sází spíš na pobavení diváka, které spočívá v požírání burgerů, zvracení z auta a nepříjemném tlaku na prsou... (tedy tak trochu styl Jackass, ale má to nějakou myšlenku, a humor podstatně různorodější) Je přece otázkou volby každého člověka, jestli se nají tam, nebo doma. Dost varovně však působí vliv reklamy na malé děti. Narozeniny s klaunem jsou snem každého caparta! Kdyby však celý svět ovládli fast foody se svíčkovou, tloustlo by se jistě obdobně. K tomu by se ovšem pilo pivo – nejen, že by tedy všichni měli panděra, ale byli by i permanentně opilí! Spurlockův „dokument o pustošení vlastního těla“ je skvělá zábava, řekne vám i nějakou tu zajímavost, ale od skutečného dopadu na psychiku tlouštíků ho odvrací důraz na rychlý spád a subjektivitu pohledu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ale jo, Špurlok udělal zajímavej film a zhruba 50 minut mě bavilo koukat, jak se měsíc futruje jenom u McD a tloustne. Ono se to koneckonců dalo čekat. Co bych si ale dovolil podotknout - vadí mi, když se hledají chyby jinde, než jsou. Chyba je vždy v člověku, který se přejídá a nehýbe - v jeho slabošství. Ne ve fast-foodovém řetězci, o němž je známo, že jeho jídlo je kombinací tuků a sacharidů. Skoro bych řekl, že je to pro dnešní společnost typické. "Jsem tlustý? Pojďme z toho někoho obvinit!" ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Potřebné, zajímavé, vtipné. Jenom u těchto typů dokumentů jsem vždy na vážkách, jestli se dá všemu věřit. Angažovaný dokument prostě beru jen s jistými výhradami. /12. 9. 14./ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů o nepříznivém dopadu rychlokvaškového jídla na naše zdraví. Nemluvě o tom, kolik zvířat je kvůli tomu narychlo vykrmeno a zabito. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Trošku stupidní dokument. Ano, když budu každý den po celý rok jíst hamburgery tak to se mnou nedopadne dobře. Kdo by to řekl že? Paradoxně jsem měl při sledování filmu na BicMaca větší chuť než kdy jindy. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

tendle film me inspiroval vylizt z pasivity a aktivne se zucastnit jedny z zenskejch praci (posledni dve slova venovany feministkam a uradu prace)......v dome sem nasel akorat dve veci...prosly mliko a vlocky....po dlouhy uvaze sem se rozhod, ze si uvarim vlocky s mlikem...no ..abych to zkratil..preskocim ty banalni veci kery zvladne i vašek vydra po amputaci horni casti tela, zacinajici pod kolenem...takze micham tou vareckou (zadnej dlouhej knedlik neska nebude)...a zrychluji vařečkootáčky..hlavne aby se to nepripalilo..rikam si a micham rychlejc a rychlejc...vločky už se toči uvnitr hrnce jako rusky kolo plny přivazanejch čečencu.. a ja stale zrychluji... oves lita vsude kolem a dopada na zem vedle mlika s vareckou, co tam dopadly chvili pred tim.... ale stim se pocitalo...ztraty povoleny...proto sem taky pracoval s takovym mnozstvim, aby i po učincich odstredivy sily,,,zbyla aspon jedna porce ......bohuzel...s litosti pro fanklub meho traviciho ustroji musim oznamit, ze sem zapomel zapnout plamen....ale nevadi..aspon sem usetril a ziskal novou zkusenost do zivota...uz vim ze dnesni technika neni tak dokonala jak je nam neustale podsouvano,,,,coz doklada i prihoda s mikrovnlou troubou,,, kdy sem dostal na rodine oslave za ukol rozmrazit tri kuře.......no a co se nestalo..po petactyriceti minutach bylo dotycne tri kure nalezeno rozvalne s kridlem v rozkroku uvnitr talire postavenho na magické troube ktera stale jeste svitila,vrcela, ale nestekala...moje obhajoba "..ta svině si asi zalezla do stinu" byla bez jakehokoli konkretnejsiho dukazu prohlasena za lživou....a od te doby uz se vzdavam sebemensiho vysvetlovani takovychto paranormalnich jevu .....proste kuchařina je nevděčnej džob a je dobry to nechat naodbornikach z MCdonaldu a podobnejch petihvezdickovejch hampejzu ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Jen co jsem dokoukal jsem si šel dát rajče a papriku. Jinak povedený dokument. Výborné téma a nutno ocenit nasazení Morgana Spurlocka, který to mohl škaredě odskákat. U jiných dokumentů člověku někdy vadí přehršle dat, které jsou nám zdělovány, ale u tohohle snímku jsou to ty nejlepší části. Samotný experiment je zajímavý, ale někdy až trochu nudí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do McD nechodím, protože se mi bytostně hnusí tamní atmosféra a na jeho pravidelné a spokojené návštěvníky pohlížím téměř jako na jiný živočišný druh, nebo lépe řečeno jako na obyvatele jiné planety (třeba planety Nova). A na moderní neurotickou posedlost zdravou výživu kašlu, protože na něco stejně člověk jednou zhebnout musí.Tenhle dokument chtěla vidět přítelkyně, ale téma přišlo vcelku zajímavé i mně, tak jsem se taky mrknul. Že baštíme většinou sračky, ať už chodíme do fastfoodů či nakupujeme v řetězcích, je mi jasné, takže resultát filmu mě nijak nešokoval. A mnoho jiných informací jsem se z něho nedozvěděl, protože hlavní hrdina se soustředil na své míry, váhy, krevní testy, na obsah jídelních lístků apod. No ale o tom vlastně ten dokument měl být, takže nemám důvod ho za to kritizovat, svůj účel splnil a mnoho lidí jistě jeho zhlédnutí přiměje k zamyšlení a třeba i ke změně stravovacích návyků. Jen bych býval radši uvítal třeba hezky syrové záběry z "výroby masa" (příšerný eufemismus), aby lidičkové, kteří si kupují maso a párky odemočněně zabalené v obchodech viděli, jaké životní podmínky a utrpení zvířat tomu předchází. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý dokument, z kterého místama šel mráz po zádech. Po shlídnutí už fakt nikdy nepůjdu do McDonalda a nebudu tam jíst. Mám s ním taky jen špatné zkušenosti, ale ne zase tak hrozný jako bylo popsané v dokumentu. Možná to bude tím, že jsem to vždycky po pár dnech vzdala, když mi bylo taky špatně. Obdivuju hlavního hrdinu Morgana, který to vydržel celých 30 dní. 80%. ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama