Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (452)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý dokument, z kterého místama šel mráz po zádech. Po shlídnutí už fakt nikdy nepůjdu do McDonalda a nebudu tam jíst. Mám s ním taky jen špatné zkušenosti, ale ne zase tak hrozný jako bylo popsané v dokumentu. Možná to bude tím, že jsem to vždycky po pár dnech vzdala, když mi bylo taky špatně. Obdivuju hlavního hrdinu Morgana, který to vydržel celých 30 dní. 80%. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dokumentu jsem čekal více informací a zajímavostí ala Michael Moore. Celý dokument je postaven na tom že Morgan se rozhodl stravovat se po dobu 30 dní u McDonaldu. Během této doby natačí záběry jak jí, dělá rozhovory a je na prohlídkách u doktora.. Bohužel nic víc, nic míň. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Čas od času dostanu na něco od McDonalda chuť a tak tam zajdu. Po tomto dokumentu si, ale musím dát od něj velkou pauzu. Věděl jsem, že se jedná o těžce nezdravou stravu a ani těm salátům jsem moc nevěřil, ale že to bude, až taková tragédie, tak to jsem opravdu nečekal. Tento dokument ukazuje vše podstatné. Zajímavá studie o tom, co vše dokáže udělat strava od McDonalda na jedinci, po dobu jednoho měsíce. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Jako správný yntelektuál rád zhltnu pěkný dokumentární film. Člověk utrpí vzděláním a není nad ty dychtivé oči spolustolovníků, když jim večer v hospodě tři hodiny vyprávíte o nepohlavním pučení vločkovců. Bohužel hrozí reálné nebezpečí, že čas od času narazím na dokument, který je naprosto tendenční, tupá až dementní kokotina. Člověk jménem Spurlong se rozhodne trochu zpranýřovat fastfoody a začne se vykrmovat hamburgery. Do měsíce má jeho cholesterol výšku Ďumbieru a nebohý dokumentarista vypadá, jako kdyby zrovna spolkl Magnuska. Z toho vyplývá, že hamburger je zlý a kdyby byl o malinko zlejší, tak obsadí Polsko. Docela by mě zajímalo, jak by Spurlong dopadl, kdyby po stejnou dobu konzumoval jenom ančovičky nebo šoulet. Jsem si ale jistý, že tlačit do sebe od prosince výhradně svíčkovou, tak mu na Tři krále z hlavy vyklíčí knot a pak stačí škrtnout sirkou. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nám vlastně neodhaluje nic překvapivého a pravděpodobně toho sám moc nezmění. Je to ale dokument, který tento námět představuje velmi zajímavým a osobitým způsobem. Některá statistická čísla ze Spojených států byla skutečně odstrašující - my se k nim naštěstí ani zdaleka nepřibližujeme. Jak ale také zaznělo v tomto filmo, dostatek pohybu dělá své, přesto opravdu nezávidím našim orgánům, čím musejí po návštěvě FastFoodů projít. Zajímavý snímek. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jasně, takový trochu egoistický projekt, dost útočný (i když vzhledem k Mooreovi...), ale hodně odvážný a zatraceně povedený. Vtipnou a pro diváka dobře "stravitelnou" formou podává fakta a nudit se prostě nebudete, právě naopak :-) ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Stačí vidět na youtube Jamieho Olivera jak ukazuje výrobu kuřecí placky do chickenburgeru a hned vás přejde chuť. Po tomhle se možná nějaký čas budete McDonaldu vyhýbat velkým obloukem. Velmi dobrý dokument odpovídající na většinu otázek kolem fast-foodů s jedním šíleným testem. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Viděla sem tenhle dokument s babičkou a ta hned nutila mý sestřenky se na to taky koukat a odrazovat je od mekáče. Ale na něm vlastně zas tak nic špatnýho neni. Co je dneska zdravý a hygienický? Je to v lidech mít vůli buď tam nechodit, když se jim to hnusí, nebo se hejbat. Neni nic jednoduššího. Ale když jim to nevadí, že kynou jak bečky, divěj se, že zase přibrali a když je jim špatně, dou se najíst do meka. Pak si zas kydnou na gauč a kynou dál. Ničej si všechny orgány, dělaj ze sebe hypochondry, a tak radši dál seděj, aby si sportem třeba neublížili. Proč ne. Morgan je fakt odvážnej, když obětoval vlastní tělo, aby Amíkům ukázal, jak žijou. A ten krokoměr? :D ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument, který však v českém prostředí vyznívá tak trochu do prázdna. Naštěstí. Každopádně Spurlock si parádně kopl do životního stylu američanů. Tamní obezita je totiž opravdu problém a ne jen evropský posměšek. Skvělý nápad, zabalen do velmi dobrých bočních "výzkumů", které pak mají daleko větší význam než fakt, že Morgan musí 30 dní jíst McDonalda. Odsuzovat McDonald na základě Super Size Me je sice trochu alibistické, protože hlavní problém je jinde, avšak jako varující vykřičník je Super Size Me paradní. My body... officially hates me. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný dokument , kdy mi nadobro zůstane v hlavě jak hlavní protagonista po požití stravy v McDonaldu vyzvracel zbytek na parkovišti. McDonald zabijí! ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, který (už) nejí v McDonaldech a velkým obloukem se jim snaží vyhýbat mě tento film potěšil neboť to co dělám se tu schvaluje a vyzdvihuje. Nejspíše poprvé jsem rád, že se k nám 'novinky a vymoženosti' ze zemí za velkou louží nedostávají tak rychle, někdy vůbec. Schválně, kdy jste naposled viděli v Česku půl galonové (1,9 litrové) kelímky ? :) Musím se smát všem těm rádoby 'strojům', které vám pomáhají zhubnout bez cvičení zatímco se v klidu můžete koukat na televizi i těm lidem co se brání, že obezita je nemoc, že s tím nemůžou nic dělat (samozřejmě u toho mají plnou pusu jídla) a radši podstoupí operaci, protože je to (prý) jediný způsob. Já bych měl pár nápadů...Běhání? Saláty? Čistá voda? Jde tedy jen o to kdy si řekneme, že s tím chceme přestat a začneme žít zdravě. Velmi silné, zdravé a výživné čtyři hvězdy. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Sice zajímavý, ale postupně nudný dokument o fakticky známých věcech. Nápad velmi zajímavý, provedení o něco horší. Podle mě trochu přehnané dramatizace ze strany lékařů a jeho známých. akorát mi v hlavě vyvstává otázka, zda opravdu zastává, co v dokumentu popisuje, nebo jestli mu šlo jen o to se zviditelnit a něco si vydělat. Každopádně už mu v Macu siper size nikdo nenabídne :). ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Poučný dokument o škodlivosti fast foodu.Ja som sa síce nepoučil lebo keď som bol v Usa tak som z fast foodu pribral asi 10 kíl(aj teraz by som si dal Big Maca):)Ale je to svinstvo, vo tom žádná:) ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Vadí mi, že je přehlížena jedna malá drobnost a to že stejně tak jako člověk je odpovědný za svoje činy, je stejně tak odpovědný za svá rozhodnutí a musí nést následky. Kdo toho borce, který se chystal na operaci žaludku nudil, aby pil 4 dvoulitrové kýbly coly denně? Co sakra čekal? Není tlustý protože existuje rychlé občerstvení, ale protože dal přednost cole před vodou apd. A poselství celého dokumentu? Na mě měl ten efekt, že jsem si hned druhý den, dala nějaký super burger, protože věřte, nebo ne, nikdy jsem jej neměla, protože mě to nikdy nelákalo. A na co jsem přišla? Že je to hnus, ale lidem to asi fakt musí chutnat, když se řetězcům s rychlým občerstvením daří tak dobře. ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Sice dobře (čti manipulativně) natočený dokument, ale že by přinášel něco nového se mi nezdá. A absolutně ignoruje fakt, že pokud lidi nechtějí, NEMUSEJÍ TO ŽRÁT. A snaží se dokázat, že lidé nevědí, že fast foody jsou nezdravá prasárna. Kdo si pro živýho boha může myslet, že to je zdravé, resp. že to není nezdravé?? ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Minulý rok jsem pracoval celé prázdniny v Americe. Když jsme se chtěli pořádně najíst, nebylo jiné řešení než pizza nebo "Mekáč". Myslím si, že jsme v něm byli tak maximálně obden. Za ty 4 měsíce jsem zhubnul okolo 8mi kilo. Po pravdě musím říct, že když člověk není opravdu bohatý a chce se najíst, tak mu tam nic jiného nezbývá. Když se tam člověk chtěl nadlábnout tak za takových 12 USD měl břicho plné. V běžné restauraci to bylo minimálně 25-30 USD. Když jsem si chtěl uvařit doma něco vlastního. Tak když to mělo být maso s přílohou, tak ta porce vyšla asi na 15 USD. Z toho plyne, že "Mekáč" tam není nejen nejrychlejší, ale i nejlevnější. A co vy byste si vybrali? Dvě hodiny vařit jídlo za 20 nebo za 12 dobré rychlé jídlo bez práce? Američani jsou především strašně moc líní a "Mekáč" jim v tomhle hodně nahrává. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Svůj poslední hamburger jsem si dala před 10-ti lety, už vím proč. Hranolky ani sladkou colu mě nikdo jíst neuvidí. "Až půjdu se svými dětmi kolem McDonalda, vždy jim vrazím, aby na něj měly špatné vzpomínky a nechtěly se vrátit," geniální věta. Všechny Fast Foody srovnat se zemí, víc tuku lidi nepotřebují, pokud nejsou hladovějícími dětmi v Africe. ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama