Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (452)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Docela mě to překvapilo, co to udělá za jeden měsíc. No tedka si nejsme moc jistej, jestli je lepší denně sedět v hospodě u piva a nebo jíst v McDonalds. I to pivo má vitamíny, takže se přiklánim k hospodě. Škoda, že pak neukázali jestli si ty játra vyčistil zdravou stravou. Ani jsem nedostal chuť na nic z McDonalds, ale spíš chuť na nějakou zeleninu. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu už si asi dlouho do Mekáče nedojdu. Oceňuju to, co se Morgan rozhodl podstoupit a přetrpět pro to, abychom viděli, co nám ty sračky který jíme vlastně způsobují. Takovejhle filmů by mělo být víc, aby lidé konečně začali myslet. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno v listopadu 2010) O Super Size Me jsem se doslechla hned, jakmile šel do kin, přesto jsem tento dokument, po jehož zhlédnutí do McDonaldu jen tak nepůjdete, viděla až teď. Jako správný dokument má ruční kameru, sem tam záběr ujede, ale to jsou malé vady na kráse, tady to není podstatné. Tady je důležitá edukativnost, věřím, že tento film něčeho dosáhl, pokud aspoň pár lidí přesvědčil, že jídlo ve fast-foodech není zdravé, že extrémní konzumace toho jídla dokáže zničit zdraví, pak myslím, že to mělo smysl točit. Film přináší spoustu zajímavých faktů, je točen tak, že vás sledování baví a nenudí... Více takových! ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Víte jak se ve Francii říká čtvrtlibráku se sýrem? Royal cheese... Zábava, pokud tenhle dokument neberete příliš seriózně. Ať žijí selfshooters. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Všichni ví, že jíst tučná jídla a pít přeslazené nápoje není zdravé, a přesto si na to málokdo při konzumaci takových jídel vzpomene. Že obezita, cukrovka a kardiovaskulární choroby jsou moderní metlou lidstva se ví také – všude o tom čteme články, slyšíme o tom poučky od našich lékařů a odborníků na výživu, a přesto se počet takto nemocných lidí nesnížil. Dokument jde přímočarou cestu – jeho protagonista do toho skáče po hlavě, aby nám ukázal, že se lékaři nemýlí. A v tom je ten problém – někteří lidé asi upřednostňují názornou ukázku toho, jak nezdravá jídla devastují zdraví. Pro mě dokument vyzněl naprázdno, ale oceňuji, že některé „needukované“ :-) přivedl k zamyšlení. To, co nám riskantér Morgan předvádí, totiž není nic nového pod sluncem. Ano – nezdravá jídla opravdu nejdou zdravá! P.S. Nechápu, jak někdo dokáže sežrat (tady se snad ani jiné slovo nehodí) XXL menu! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zábavné, zajímavé...malinko zavádějící v části o školním stravování (nevěřím, že zdravé pokrmy vyráběné na místě vyjdou cenově stejně jako předvařené hotovky - argument "the price is about the same" u mně nezabírá. Chci fakta, čísla:-). Další věc je samotný experiment. Morganovo tělo navyklé na zdravou stravu a pohyb zažilo jak energetický šok tak naprostou absenci pohybu - výkyv je naprosto logický a myslím že o dost extrémnější - a tím pádem efektnější - než by byl u běžného méně udržovaného:-) jedince. Ale...Morgan má úžasné charisma a snímkem skvěle provází, rozhodně si tento dokument užijete. Slabé 4. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Hmm... miestami dosť nechutné. Po tomto dokumente budem už dlhšie rozmýšľať, či tak skoro navštívim náš obľúbený Hellas v LM (ktorý je len tak mimochodom x-krát lepší ako McD. ;) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Kdo chce za měsíc nabrat 11 kilo, zkurvit si játra, ledviny, cévy, srdce, žaludek... ? Stačí přece zajít do Mcáče! Upřímně, tohle žrádlo se dá pravidelně žrát tak max týden, pak už ho moje tělo nechce. Holt Amíci jsou tim svinstvem krmený už, když se válej matkám v děloze, protože jediná potrava, kterou tam přijímají, je z fast foodu. Dobře Ameriko! Já si dám radši poctivej českej gulášek s deseti a spláchnu to dvanáctkou. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

fast foody nenavštevujem (ok, možno 3-4 krát za rok KFC), takže ma to až tak neoslovilo. Na jednej strane som síce obdivoval snahu chlapíka dokázať, že žiť iba z fast foodov nie je možné (to dá rozum!), ale zas, kto normálny si myslí že jesť iba pomleté pečené pražené bohviečo v žemli s milkšejkom alebo kolou je zdravé? Mi to pripomenulo príbeh s cigaretami, keď všetci v 60-tych, 70-tych rokoch rozhodne museli tušiť, že inhalovať dym je nezdravé, ale zároveň sa tvárili, že oficiálne im to nikto nepovedal:) Ale keďže som to videl až v roku 2018, cítil som aj určitú nostalgiu za časmi keď ludia riešili bigmacky, hranolky a pod. :) ... rozhodne zaujímavý dokument hodný zhliadnutia ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* ze vzpomínek tahám pocity z tohoto dokumentu, kde měsíc stravování jen v McDonaldu stálo autora docela velké poškození zdraví. Dobrý nápad, u kterého doufám, že to dokáže ovlivnit hlavně Ty, kterých se to týká.... to jsem teda naivka ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Já mám fast food ráda a proti mekáčům, káefcéčkům a ostatním nic nemám. Zajdu si tam párkrát do roka, takže kvůli nim ze mě tlustý prasátko nevyroste, i kdybych si pokaždé dala mega super size. Je to každého svobodné rozhodnutí, kolikrát denně (?!!) se tam nají. Pokud ale pak člověk hodlá kvůli své vypasené zadnici některý fast food žalovat, tak to je strašná nehoráznost. Další z velice chytlavých dokumentů, který poukazuje na obrovský a hlavně typicky americký problém. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle dílo nepřeceňoval, jedná se rozhodně o originální a uznáníhodný počin, ale není to rozhodně taková bomba jako třeba Bowling for Columbine. Morgan Spurlock je sympaťák, je vtipnej, ale není v žádném případě hráč první režisérské ligy a to ani v oblasti dokumentárních filmů. Jednoduše měl prostě nápad, který zajímavě dopadl. Super size me je místy vtipné, místy nudné. Některé okamžiky jsou z informačního hlediska zajímavé, ale některé jsou absurdní a zbytečné. V každém případě se ale jedná o dokument, jehož zhlédnutí nikomu neublíží a mnohým pak dodá chuť a myšlenku vysrat se konečně na fast-foody. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že když jsem se díval na ty "čísburgry, big meky, hamburgry" tak mi vážně tekly sliny proudem. Ale jak jsem viděl ten bypass žaludku, tak mě to hned přešlo. Je až neuvěřitelné co dokáže každodenní stravování v McDonaldu s vaším tělem. Mám velké štěstí, že ve městě, kde žiju (Hodonín mimochodem) není žádný McDonald. Nejbližší pokud vím je až někde na dálnici, když jedete do Brna :) ()

HelloNiky 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že jíst Mekáč 3x denně je extrém, na druhou stranu jak bylo řečeno, hodně lidí se tam stravuje denně.. Že je to sra*ka jsem vždycky věděla, ale že tak velká?... ještě že mi FF nechutnají. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Poučný dokument o hrůze jménem fastfood !!! Takových dokumentu více !!! Konečně někdo také ukáže pravou tvář Ameriky s její obezitou a ne jen s Hollywoodskými šlang herečkami. Dokument neukazuje jen stravování v McD ale i ve školních jídelnách a jaké hrůzy se tam vůbec vaří ! U nás je stále bohužel brán McD jako něco lepšího ...... ()

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama