Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1988 měla Beth Cappadora všechno, co si žena může od života přát. Práci úspěšné fotografky, která ji bavila, hezký dům, spokojené manželství s restauratérem Patem a tři děti – nerudného sedmiletého Vincenta, rozesmátého tříletého Bena a malinkou Kerry. Jenže pak se s dětmi vydá do Chicaga na sraz střední školy, a když je na okamžik nechá v přeplněné hotelové hale, aby se mohla zapsat, Ben zmizí. Policie se pustí do rozsáhlého pátrání, zapojí se televize a tisk, veškeré snahy jsou však marné. Po chlapci se nenajde ani stopa. Beth se nedokáže se ztrátou smířit a po návratu domů se zhroutí a propadne do hluboké deprese. Trvá devět let, než se rodina z tragické ztráty alespoň trochu vzpamatuje. Beth s rodinou opustí Madison ve Wisconsinu a přestěhuje se do Chicaga. Pat se chystá s otcem otevřít restauraci, Beth znovu začne pracovat. Když už se zdá, že se dokázala se ztrátou vyrovnat, zazvoní u dveří kluk ze sousedství a nabídne se, že poseká trávník. Představí se jako Sam, šokovaná Beth je však přesvědčena, že vidí ztraceného Bena. (TV Nova)

(více)

Recenze (62)

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Kýč zabalený do kabátku a košilky sociálního dramatu. Ach, ty sladká rodino chodící každou neděli do kostela... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserne nudny film, o ktorom viem, ze tu hrala Pfeiffer a Whoopi Goldberg. Dej mi vsak vyfucal z hlavy hned po skonceni filmu a rezia nebola nic moc. 42 % ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Hlboký a ťaživý príbeh o strate a znovuobjavení milovaného syna.Je tu krásne vidieť to neviditeľné spojenie matky so svojím dieťaťom.V tomto aj mnoha iných prípadoch otca do tohto neťahajme.A áno z najväčšou pravdepodobnosťou by to takto mohlo vyzerať i v reálnom živote.V súvislosti s touto témou ma napadá myšlienka,že aj krutá pravda býva lepšia než neistota... ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal dost slibně, ale postupem času všechna ta zajímavost a napětí vyprchalo (bohužel) a ještě je to dost předvídatelné. Přesto dobré průměrové drama. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "I když si myslíte, že jste hrozná matka, Kerry a Vincent jinou matku nemají." ----- Velice vypjatý - a velice otevřený příběh ... cca do poloviny stopáže - než dojde k zásadnímu zvratu. Poté jakoby se vynořil odněkud z mořských či jiných hlubin prostých denního světla, kde po celou tu dobu žil - stravován vnitřní bolestí a sebeobviňováním. Najednou všechny jeho emoce kloužou po povrchu ... tak jako kapky vody po peří vodního ptactva. Doberete se sice nějakého závěru, který celou tu komplikovanou story uzavře, ale nejsem si jistá, nakolik se s ním ztotožníte. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Byl ztracen a je zas nalezen a problémy se vesele hromadily dál. Jen nedbalostí evangelistů se to v plné verzi do Bible nedostalo. Všechno bude jako dřív, to se jen říká, není to pravda. Často o tom přemýšlím u uzavřených epizod krimiseriálů. Že se s velkou slávou najde a někdy i odsoudí pachatel, znamená jen další epizodu v životech zúčastněných, které už jedou po jiné jednosměrce. Něco jako když pohyb motýlích křídel v Brazílii zahájí řetězec událostí, které ovlivní směr tornáda v Texasu. Jestli je to, že se ztracený syn našel, rozcestí nebo spíš balvan na cestě, je otázka. Šťastná konečná ne. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

zkoušela jsem na to nahlížet jako na film - nic moc,zkoušela jsem to jako příběh - přes zdánlivou problematiku to ve filmu bylo přece jen moc jednoduché,takže průměr ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rodinu Cappadorových postihne velké neštěstí - jejich tříletý syn Ben jednoho dne při zmatku při ubytovávání v hotelu zmizí. Ze začátku si všichni myslí, že se jenom někde zatoulal, ale když i po několika dnech po něm není ani vidu ani slechu, začínají se obávat nejhoršího. Jen to, že budou držet jako rodina pohromadě jim pomůže tuto tragédii jakžtakž přežít. Ale po devíti letech se u jejich domu objeví asi dvanáctiletý klučina s nabídkou posekání trávníku, a Beth (Michelle Pfeiffer) si je naprosto jistá, že jde o jejího ztraceného syna ... Film se dá velmi snadno rozdělit na dvě části (z nichž každá by si zasloužila samostatný film). I. Zmizelý syn - zde vládne skvělá Michelle Pfeifferová, která zdeptanou a psychicky vyčerpanou matku zahrála dokonale zvládla. Všechny ostatní úplně vymazala z obrazovky. II. Návrat - tahle část vyvolává možná více otázek, než ta první. Co by asi člověk dělal na místě oné rodiny. Je lepší když syna vychovává jeho "pravá" rodina, i když jej spoustu let neviděla nebo člověk, který se o něj od malička staral? Docela mě ale zklamala Whoopi Goldberg - teda ne přímo ona, ale její postava - černošské lesbické policistky (vůbec jsem nechápal proč zde o její sexuální orientaci měla být řeč ... )... ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Review filmů s Michelle Pfeiffer #2: Ten film jsem shlédl v letadle z Maroka, když jsem po letech znovuobjevil talent a krásu Michelle Pfeiffer, a rozhodl se, že bych mohl podniknout důslednější exkurzi po její filmografii. V marockém Netflixu to byl její jediný dostupný film, takže jsem si ho uložil do offline. Na ten film bych se zřejmě jinak nikdy nepodíval, což bych zpětně hodnotil jako chybu. Je to melodrama klasického střihu, ale někdy si musíte najít čas i na takové filmy. Nebudu nic prozrazovat o ději, protože hlavní pozitivum tohoto příběhu je jeho postupné rozkrývání (nejedná se o žádné twisty, ale prostě je ten příběh fajn a vyplatí se nevědět moc dopředu) – možná jenom řeknu, že hlavním tématem je RODINA, což je pro mě vždycky silný motiv. Některé scény jsem si tak užil možná o to silněji, protože jsem se do nich sám projektoval. Čemu chci ale věnovat speciální odstavec je výkon Michelle Pfeiffer, protože tohle bylo zřejmě její nejsilnější období, a i když scénář není z těch nejvypilovanějších, její ztvárnění role obyčejné matky je skrz naskrz autentické a pohlcující. Dokáže ve vás vyvolat emoce jak v těch nejvypjatějších momentech, tak v těch intimnějších, kdy se všechno důležité odehrává pod povrchem. Je ospravedlnitelné, když herce míjí nominace na herecké ceny jenom za to, že podávají skvělé výkony v průměrných filmech? Těžko říct. Pozor SPOILER!: Čeho je v jinak příjemně plynoucím filmu škoda, je rozhodně samotný závěr, který svou „jednoznačností“ nedává prostor pro realistické a plastičtější vyústění. Je to klasický hollywoodský konec, kdy se vyprávěnka z předměstí dobere svého vytouženého finále a všichni jsou opět šťastní. Zamrzí to o to více, když víte, že Michelle Pfeiffer jako jedna z producentek bojovala za více nejednoznačný konec, ale studio mělo prostě jiný názor. Hollywood zkrátka dokáže někdy načrtnout zajímavou skicu, ale v drtivé většině případů ji pak chce vybarvit výraznými barvami, aby nezůstalo pochyb o tom, že filmové plátno je pro pohádky, nikoliv pro opravdové příběhy. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

slušný film, nedovedu si takovou situaci vůbec představit, je to strašné, ale všechno dobře dopadne- i když ty útrapy se na všech aktérech podepíší 70% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Viděno ve všední den dopoledne na Nově a přesně tam to taky patří. Michelle je kouzelná, miluji každičký detail její tváře. Zajímavý pohled z pozice bratra Vincence, i když určitě mohl jít víc do hloubky. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý svým námětem, kde se na konci člověk zamyslí, jak by asi jednal on a co je správně. Nicméně, od začátku. Film z počátku nepostrádal špetku napětí, i když si myslím, že silnějších momentů mohlo být více. Přišlo mi celkem málo vykresleno utrpení rodiny, resp. hlavně matky. Jakoby se nic nedělo. A film pořád plynul a najednou nastal zvrat. Zase chvilka napětí, ale potom nic moc se už zase nedělo. Žádné silné momenty a psychologické vykreslení pocitů a situací. Dle mého škoda, že nebylo více emocí a více dramatu. Každopádně i přesto to byl solidní film, ale ne více než průměr. Howgh! ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Tento film plní svoju úlohu - dokáže rozplakať väčšinu mamičiek. Sledoval som to s mamou a nestíhal som jej podávať suché vreckovky... ()

tragos 

všechny recenze uživatele

"Mateřské psychologické drama" mi nic neříká a tenhle ve všech směrech průměrný film už vůbec ne. 5/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama