Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John McDolnald a jeho partner George Pindar konstruují domky, které jsou určeny speciálně pro oblasti s extrémními klimatickými podmínkami. V říjnu roku 1977 uzavřeli John a George smlouvu se saúdskoarabským zprostředkovatelem Sulinamem. S ním John odlétá do Saúdské Arábie, aby na služební cestě celý kontrakt uzavřel. Ovšem to, co původně považoval za služební cestu, se brzy promění ve strastiplný horor. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to televizní film, od kterých většinou neočekávám mnoho, tak se docela povedl. A to především díky slibnému námětu vycházejícímu ze skutečné události. Kdybych někdy chtěla jet do Saudské Arábie, raději si to dvakrát rozmyslím :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Také jsem to viděl dříve a ani nedýchal. Teď po čase jsem u DVD tak napnut nebyl, snad to bylo tím, že jsem věděl jak to skončí. Každopádně pokud jede do Saúdské Arábie stavět domky, vemte si sebou skládací bednu. Bude se hodit ! * * * ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lehce nadprůměrný televizní snímek, jenž popisuje příběh podle skutečných událostí z roku 1977 ze Saúdské Arábie. Slušná režie Simona Wincera a dobrá herecká dvojice (Lang a Williams) ještě drží 4 hvězdu. 65 %. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy film, ktory ukazuje, ze v sedemdesiatych rokoch to fungovalo v Saudskej Arabii jak v Kocurkove. Chlapik (Williams) zo stavebnej firmy pride do Arabie stavat domy, ale vsetko na com sa dohodol je uplne inak a nakoniec ma problem aj dostat sa domov. Nastastie mu mopôze dalsi american, ktory tu pracuje (Lang) a ako v spravnom Hallmarkovskom filme sa mu to nakoniec podari a vsetko dobre skonci. Raz sa to da v pohode pozriet, ale nedavny film s Tomom Hanksom A Hologram for the King ukazuje, ze sa toho v Arabii vela nezmenilo a stale to je jedno velke Kocurkovo. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nepokouším se chtít, co nemůžu mít.......... Natočeno podle knihy "Flight From Dhahram" Johna McDonalda a Clyde Burleson. Stavební kontrakt v Sudánské Arábii se musí dořešit osobní návštěvou. Jenže někde se něco zvrtlo a z celkem banální a jednoduché návštěvy Sudánské Arábie se stane osobní i firemní drama. CITÁT - Kdyby mě někdo hledal, vrátím se za hodinu......... Ano situace se mění a když Aláh chce, je všechno jinak. Co je psáno není dáno. Je to úplně jiný svět, než který nás každodenně obklopuje. Jiné zvyky, jazyk a hlavně myšlení. Prostě ve jménu Aláha to funguje jinak. Neříkám, že špatně, ale prostě jinak. CITÁT - Myslím, že jste blázni........... Situace okolo 39 minuty je divná, přehnaná a hlavně nevěrohodná. Točí to Američani a tak jsem situaci v autě a chování Sulimana prostě bral jako povinný doplněk v americkém filmu. Posuďte sami. Kontrak se mezi tím zdál již vyřešen, ale.......jaké ale? CITÁT - A není to ve smlouvě!!!. Američani, jste prostě podvodníci a vycpavači zvířat. Šla z toho beznaděj a ke konci už mě to nebavilo. Byl jsem tak stresován, že jsem si konec příběhu ani....neuvědomil. ...............................................................Večer chodím na procházky. Není tu nic k vidění. Po ulicích nechodí žádné ženy. Už tu nechci být...................................................... Tohle rozhodně není odpočinkový film a já měl z toho špatný dojem. CITÁT - Je někde v té zemi a nevíme kde.......... Mě se na tom líbí, že věřil. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno, ale tenhle film jsem kdysi hodně prožíval. Hlavně ten konec, kdy byl ten muž zavřený v krabici a snažil se dostat domů. Na TV film opravdu povedené. Někdy se k němu chci vrátit, abych si vzpomněl na zapomenuté souvislosti. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Klasický TV film, který by mohl být v červené barvě, protože námět i herci jsou solidní, ale který sráží nevhodná a nudná hudba, stejně jako nevhodná a nudná režie. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Zajímavej příběh podle skutečný události, při kterým se člověku za prvé dělá úzko a za druhý se mu otevírá v kapse celá souprava nožů. ()

hajdano 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého jsem mnoho neočekával, ale přesto jsem neodolal a zhlédnul ho. Byl jsem mile překvapen poměrně silným příběhem. Otázkou je kam až sahá pravda. Film byl nadprůměrným béčkem ... ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Dost neuveritelny dej a cela odvaha, ci naivita (?) hlavneho hrdinu mi v tomto inac slusnom pribehu vadili. Co ale pozitivne hodnotim, bolo vykreslenie atmosfery krajiny, do ktorej by som po tomto filme nesiel ani zadarmo. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu nuda, ale jakmile hoši rozjedou akci "bedna" dá se na to koukat. Herci v pohodě a jako člověku, který miluje cestování se mi líbily i lokace ...takže průměr. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o televizní film, slušně natočené. Navíc je příběh inspirován skutečnou událostí, což mě donutilo ještě víc se do děje vžít. Začátek se trochu vleče, ale jakmile se příběh přesune do Saudské Arábie a rozběhne se celý kontrakt, je na co se dívat a vše dostane patřičný spád. ()

Reklama

Reklama