Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná Dai-Nan(Kara Hui) si vezme svého starého mistra, aby zachránila jeho majetek před zloduchem Yu Wing Sangem a předala ho poctivému bratru svého muže Jing Chuenovi(Lau Kar Leung). Když se oba příbuzní setkají, ocitnou se v prazvláštní situaci. Mladá manželka staršího bratra je totiž v rodinné hierarchii výše postavená, než o mnoho let starší Jing Chuen a musí jí být z jeho strany prokazovaná povinná úcta. Když se ze studií vrátí ještě Jing Chuenův poameričtělý syn a zjistí, že má novou krásnou tetičku, o zajímavé situace není nouze. (miklaras)

(více)

Recenze (6)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Známé také jako Fangs of the tigress. Dobrá akce, dokonce i s obstojnou zápletkou, ale bohužel celý film kazí na můj vkus trapný, infantilní humor, za který jsem měl místy chuť střílet. Pokud si Číňani myslí, že navlečením do západních šatů a hrou na Tři mušketýry, nebo co to bylo, vytvoří nějakou bžundu, tak se velice mýlí. Je to trapné! Takové šaškárny nechte laskavě Jackie Chanovi. Také délka 120 minut je naprosto děsivá. Psaním tohoto komentáře, k němuž jsem se dlouho neměl, snižuji na 40 %. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už moc otrlá, ale kromě ponižování ženské hrdinky, s nímž u Laua tradičně počítám, jsem příliš zvrhlý humor nepostřehla. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Akční rejža Lau Kar Leung je právem nejlepší mástr na boj s kopím. To není nic nového, jelikož to dokazuje v mnoha filmech. Sestavy, které předvádí s krásnou Kara Hui jsou opravdu neuvěřitelné. Kara Hui rovněž získala cenu za nejlepší herečku. Pozadu nejsou ani akrobati Tak Yuen a Hou Hsiao, který se podílel i na choreu klanu Lau. Doplním ještě účast koordinátora Wilsona Tonga, který hraje jednoho ze šermířů Wang Lung Weie, společně s rychlokopým Kwan Yung Moonem, který svou vypracovanou vánočkou, kterou neprobodne ani ostří udivuje Houa Hsiaoa. Menší roli v obchůdku má Mama Hung, matka Sammo Hunga. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentoraz sa Lau Kar Leungovi vydarila komediálna stránka. Aj príbeh je pútavý a postavy sympatické. A konečne dostala Kara Hui priestor v hlavnej úlohe. Síce je trochu krutá k synovcovi, ale akonáhle dôjde na bitky, tak predvádza neskutočné kúsky. Škoda len, že na konci ju odstavia a vo fenomenálne nadupanom finále ju musia zachraňovať všetci chlapi. Či už Lau Kar Leung, ktorý si dáva celý film riadne načas s bitkami, alebo jeho syn Hsiao Ho a kopa dedkov, ktorí ešte nepatria do starého železa. Na strane záporákov sú známe firmy Johnny Wang, Yen Tak alebo Wilson Tong. Plus pár ďalších viac či menej známych xichtov a každý z nich dostane priestor sa predviesť. Potešilo ma, že som sa dočkal niekoľko duelov na ktoré som sa tešil. Hsiao Ho vs. Yen Tak. Yen Tak vs Gordon Liu, ktorý sa tu na pár minút objaví ako kamarát Hsiaoa Ho. No a hlavne finále Lau Kar Leung vs. Johnny Wang. Príbeh tiež nie je až tak otrepaný. Nejde tu o žiadnu pomstu ale o dedičstvo o ktoré má po mŕtvom bratovi zálusk Johnny Wang. Lenže čerstvá vdova Kara Hui ho má odovzdať Lau Kar Leungovi. A kým dôjde na nejaké zákernosti a bitky, tak sledujeme vydarené komediálne provokácie medzi mladučkou tetičkou a jej synovcom Hsiaom Ho. Film zaujme aj rôznymi pestrými kostýmami alebo hudobným číslom. Neustále sa tu niečo deje. Až v druhej polovici filmu na chvíľu začne dochádzať dych, ale nadupané finále plné špičkovo prevedených bitiek to znova vynahradí, takže celkovo vydarené a trochu trhlé, ale vtipným spôsobom, kung-fu. P.S. pre Epistemologa: grandmother nie je veľká matka, ale Sammíkova babička. Ale chápem, že ťa možno zmietol jej pseudonym Mama Hung. :) Nabudúce netrep voloviny ako to máš vo zvyku.  8/10. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Možná jsem už opravdu hodně postižená množstvím nakoukaných čínských filmů, ale My Young Auntie je jeden z mých velice oblíbených. Má svá úskalí. Jedním z nich je fakt, že by si ho běžný Evropan(potažmo Čech) za žádnou cenu neměl pouštět a pokud ano, pak ne ve zcela běžném stavu. Když si ale proberete komedie 70. a 80. let, zjistíte, že většina z nich opravdu není určená pro naše publikum a nemůže ho rozesmát. Smějeme se prostě jiným věcem, než Číňani (tedy někteří ne...). Nicméně zůstává jedna fantastická věc a to choreografie Lau Kara Leunga a jeho nesporné řemeslo, které už v dnešní době nikdo neumí napodobit. Možná je to sentiment, možná Gordon Liu v blond paruce hrající asi ten nejhnusnější song na světě, možná je to dekadence plesové scény, která mě vždycky zaručeně dostane do kolen, ale Auntie je můj osobní Mrazík....Ve své podstatě úplná pitomina, ale tím neodolatelným, divným a mnohdy nepochopitelným způsobem. 8/10 ()

pepo1310 

všechny recenze uživatele

Skvělý závěr, hodně bojových scén, skvělý Lau Kar Leung, ale trochu přehnaný humor (anglicky studující Ah Tao a jeho přátelé, kteří mimochodem chyběli ve finálních bojech). Celkem podařená je postava "Auntie", které bojové dovednosti jsou téměř mistrovské. Scény, ve které se oblékne jako "moderní" žena a na závěr filmu jako blondýna mluvící anglicky taky znižují mé hodnocení. ()

Reklama

Reklama