Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do města ovládaného místním bossem (Lo Lieh) přijíždí herci čínské opery, v čele se dvěma sourozenci. Boss pozve sourozence do svého domu, za prvé, aby se přesvědčil o vynikajících schopnostech bratra (Lau Kar Leung) a za druhé, aby z hezké sestry (Kara Hui) udělal svou konkubínu. Po zinscenovaném obvinění ze znásilnění bossovy manželky se musí bratr podvolit trestu. Pohůnci bohatého muže mu zchromí ruce a sestra zůstane v domě hlavního padoucha jako konkubína.

Chromý muž se živí jako pouliční herec, který má jen svou opičku a mladého přítele (Ho Hsiao), který se ho snaží chránit před tlupou výběrčích výpalného. Po sérii konfliktů se mladík rozhodne donutit mistra, aby ho naučil svůj monkey styl kung fu. Cítí potřebu pomstít se nejen výběrčím výpalného, ale i bohatému bossovi, který jeho mistrovi zničil život.

Choreografická perla klanu Lau je dlouhodobě jedním z nejlépe hodnocených kung fu filmů zlatého období Shaw Brothers. (miklaras)

(více)

Recenze (22)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tento film patří ke skutečným klasikám kung-fu. Příběh o mistru stylu opice Chanovi, který se nechá vlákat do pasti a ztratí vše na čemu kdy v životě záleželo celou dobu osciluje někdy mezi akci, dramatem a komedií. Naprosto dokonalá je choreografie: Hudba je také dobrá a napadá mě, že ty Číňani použivají hudbu z Wong Fei Honga skutečně všude. Film má pro mě jen jednu slabinu, a tou je nedostatečně vysvětlená zápletka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dej preskočím. Tentoraz ho na ČSFD opísali výstižne. Týmto filmom Lau Kar Leung už evidentne reagoval na úspech Jackieho komediálneho Drunken Mastera a tak sa aj on pokúsil natočiť komediálne kung-fu. Opilý štýl propagujúci chľast vymenil za opičí štýl a chľast dostane Lau Kar Leungovu postavu Chena (ktorý tu má aj účes ako Jackie) do problémov, takže tento film má aj výrazné abstinenčné posolstvo. Lau tu hrá ale len druhé husle ako zlomený majster, ktorý sa dá postupne dokopy. Hlavným hrdinom je fenomenálny akrobat Hsiao Ho, ktorého Lauova postavy začne cvičiť. Je dostatočne vtipný, celkom charizmatický a čo sa týka jeho akrobatických schopností, tak sa mu vyrovná jedine Yuen Biao. Predvádza tu premety na x spôsobov. Skoro je to až na úkor tradičných chvatov. Vo finále má jak fantastickú hromadnú bitku, tak pôsobivý súboj s tradične diabolským Lo Liehom. Záporákov brat v podaní Lam Fai Wonga je zase vykrádačkou otravného magora akého často hrával Dean Shek. Síce nie je tak komický, ale miestami ma tiež rozosmial. Takže, príbeh je vydarený. Akurátny mix komédie a drámy. Kladné postavy sú dostatočne sympatické a záporáci odporní. Bitky pôsobivé. Lau Kar Leung sa pri snímaní štúdiových kulís tentoraz v maximálnej miere vyhýbal aj ten smiešnej namalovanej oblohe na stenách, takže to aj celkom dobre vyzerá. Na Shaw Brothes pomery nadpriemerné kung-fu. Ale stále o chlp horšie ako Jackieho alebo Sammove fláky z toho obdobia. Tentokrát to je ale tesná prehra. 7/10. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Vtipný kung-fu snímek oplývající podařenou choreografií soubojů, které mnohdy přecházejí až do stylu grotesky a to včetně stylově podobné hudby. Líbily se mi také názvy jednotlivých technik (opilý had leze s díry), jenom to bylo přece jen moc roztahané, mít to tak o 10 - 15 minut méně, bylo by to za plný počet. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Opičí styl kung-fu mě bohužel až tak nenadchl, přišlo mi, že se tu příliš křečovitě snaží zakomponovat do soubojů co nejvíce (rádoby) komických prvků. Ani tréningové pasáže mě moc nezaujaly, navíc je stopáž filmu poněkud přemrštěná a je tu řada zbytečných scén bez kung-fu. Prvních zhruba 20 minut jsem se celkem bavil, pak už to bylo slabší. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zážitek z produkce klanu Lau. Lau Kar Leung každým pohybem dokazuje, že je synem mistra Hung Gar a že umí naprosto neuvěřitelné věci. Hlavní roli tohoto filmu ale hraje Hsiao Ho, který tu zatím není uvedený a je to jeho nejlepší film. Jeho opičák je fenomenální a člověka trochu mrazí nejen z toho, když si uvědomí, co vydrží lidské tělo, ale i z toho, jak se Hsiao dokonale proměnil ve zviřátko. Je to vážně choreografická perlička a navíc i když je děj předvídatelný, není jako podle šablony a člověk má tendence fandit hlavním protagonistům. Lau Kar Leungovy rozmlácené ruce mě dostaly. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Režisér snímku Liu Chia Liang (Lau Kar Leung) ve filmu ztvárnil mistra stylu opičí kung-fu nebo též opičí pěst. Rovněž se podílel i na choreografii bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama